Congresul PD-L pustieste Parlamentul

Vineri, 06 Mai 2011, ora 07:16
2221 citiri
Congresul PD-L pustieste Parlamentul

De cand a inceput campania electorala din PD-L, deputatii democrat-liberali nu mai participa la sedintele Parlamentului sau la comisii, fiind mai preocupati de aranjamentele din filiale decat de activitatea pentru care sunt platiti de contribuabili.

In plus, ordinea de zi este plina de ordonante de urgenta venite de pe la diferite ministere, iar alesii nu s-au hotarat ce vot sa dea pe actele normative, pentru ca nu stiu care va fi soarta ministrilor respectivi dupa congres, scrie Jurnalul National.

Inca dinainte de 1 mai, in Camera Deputatilor nu s-a mai desfasurat nici o sedinta de vot final, intrucat majoritatea guvernamentala era prea firav reprezentata pentru a putea adopta vreun proiect de lege organica sau vreo ordonanata guvernamentala.

Desi public n-au vrut sa puna lipsa de cvorum pe seama campaniei electorale interne, stenograma ultimei sedinte de Birou Permanent arata ca liderii deputatilor au invocat aluziv acest motiv, pentru a lasa program de voie la Camera.

Cafteala pe prada in PD-L (Opinii)

Liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a cerut in timpul sedintei ca nici saptamana viitoare sa nu fie programat votul final. "Doamna presedinte, din motive absolut practice si realiste, va rog ca saptamana viitoare sa nu avem vot final. Cred ca este rational sa procedam asa", i s-a adresat Pambuccian Robertei Anastase.

"In principiu, se accepta, ne insusim aceasta propunere, ordinea de zi sa fie fara vot final", i-a raspuns ulterior vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean (PD-L), precizand insa ca decizia se va lua lunea viitoare.

Pambuccian a explicat pentru Jurnalul National care sunt "motivele practice si realiste" pentru care a propus amanarea sedintei de vot final din cauza Congresului PD-L de pe 14 mai.

"Eu am constatat in aceste saptamani ca nu avem suficienti oameni in sala pentru a da voturile finale. E bine sa asteptam sa treaca congresul PDL ca sa putem vota cu mintile in cap. Asa s-a intamplat in toti cei 14-15 ani de cand cunosc Parlamentul. Cand un partid mare a avut congres, oamenii nu prea mai veneau pe la Parlament. E bine sa acceptam realitatea", a declarat Pambuccian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#congres PDL, #parlament legi absente, #absente parlamentari campanie PDL , #parlament