Consultarile de la Palatul Parlamentului, minut cu minut

Marti, 11 Mai 2010, ora 11:00
4638 citiri
Consultarile de la Palatul Parlamentului, minut cu minut
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc se intalnesc, marti, cu lideri ai partidelor si grupurilor politice parlamentare si cu reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, pentru a discuta toate masurile convenite intre Guvernul Boc si reprezentantii FMI, CE si BM.

Intalnirea are loc incepand cu ora 11:00, la Palatul Parlamentului.

Ziare.com prezinta principalele momente ale acestor consultari

14:32 - Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului Romaniei sa nu valideze scrisoarea de acord stand by cu FMI pana nu se obtine aprobarea Consiliului Economic si Social.

14:27 - Dan Matei Agathon, reprezentant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR): "Numai prin dialog se pot pune lucrurile la punct, aici se joaca soarta Romaniei pe urmatorii 20 de ani, nu e loc de orgolii".

14:22 - Negocierile s-au incheiat. Intrebat de jurnalisti daca acordul cu FMI ar putea fi renegociat, presedintele Traian Basescu a raspuns: "Oricand se poate relua negocierea, orice se poate renegocia, dar e si o chestiune de timp si mai intai trebuie sa raspundem cum reducem cheltuielile bugetare".

12:30 - Participantii la discutii au criticat lipsa Opozitiei de la intalnire, arata surse Antena 3.

11:30 - Prezent la Parlament pentru activitatea de rutina, liderul PSD Victor Ponta a reafirmat ideea ca masurile avansate de actuala putere nu sunt realiste. "Nu suntem de acord cu masurile propuse de presedinte. Noi vom discuta oricand si am si trimis o scrisoare catre liderii sindicali. Noi discutam cu sindicalistii, insa ceea ce a facut presedintele sunt masurile unui macelar nu au fost masuri chirugicale", a precizat liderul social democrat.

11:04 - Intalnirea a inceput in prezenta reprezentantilor PD-L, UDMR, UNPR, grupul independentilor, al minoritatilor, ai sindicatelor si ai patronatelor, in conditiile in care PSD, PNL si PC au refuzat sa mai participe la consultari. Presedintele Traian Basescu este insotit de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, iar premierul Emil Boc de cativa ministri, printre care Adriean Videanu, Mihai Seitan, Sebastian Vladescu si Elena Udrea.

11:00 - La fel ca si PSD si PNL, Partidul Conservator a decis sa nu participe la dezbatere. "Se incearca transferul de responsabilitate de la Guvern si presedintie la Parlament", a explicat Dan Constantin motivul pentru care PC s-a razgandit.

10:45 - Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu a declarat inainte de inceperea intalnirii ca trebuie facuta o responsabilizare a tuturor partenerilor sociali si o schimbare a Guvernului: "va trebui o schimbare rapida de guvern care sa porneasca cu o noua strategie".

10:35 - Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca s-a razgandit si nu mai participa la consultarile cu presedintele si premierul. "Nicio discutie cu acest guvern descalificat total si de criza. Orice solutie exista, nu acest guvern este calificat pentru a o pune in aplicare. Respingere totala in ceea ce priveste planul presedintelui Basescu, realizat fara nicio consultare cu nimeni", a explicat Crin Atonescu.

La discutii isi anuntasera participarea toate partidele si grupurile parlamentare cu exceptia PSD, insa liberalii s-au razgandit in ultimul moment.

Victor Ponta a anuntat inca de luni ca nu doreste sa fie partas la acest "genocid social" si a propus un plan de 10 masuri diferite de cele anuntate joi de presedintele Traian Basescu pentru iesirea din criza.

Pensiile scad cu 15%, se reduc salariile la stat si ajutoarele sociale

Cele 10 masuri anticriza propuse de PSD

Presedintele s-a mai intalnit cu sindicatele si duminica dimineata, la Palatul Cotroceni, cand s-a decis formarea unui grup de analiza care sa identifice solutii la problemele actuale si de perspectiva ale Romaniei.

Seful statului si premierul au avut si luni, tot la Parlament, o intrevedere cu arcul guvernamental, pe tema pachetului de masuri economice impuse in contextul acordului Romaniei cu FMI.

La intalnirea de luni au fost prezenti, de asemenea, vicepremierul Marko Bela, precum si ministrii Sebastian Vladescu, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Elena Udrea, Mihai Seitan, Daniel Funeriu, Gabriel Oprea, Cseke Attila, Laszlo Borbely, Catalin Predoiu. La discutia care a vizat situatia economica a tarii au participat si numerosi parlamentari ai Partidului Democrat Liberal, ai UDMR, ai grupului independentilor si ai grupului minoritatilor altele decat cea maghiara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#consultari Parlament Basescu, #consultari partide sindicate, #acord FMI Romania , #parlament
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Domnule Antonescu, pe langa dvs si Mircea Badea pare un om extrem de serios...
Poza ETC
ETC
rank 1
Pana si Wikipedia ... stie ca Basescu minte; Guvernul lui Basescu este hotarat sa isi duca pana la capat afacerile (dezastruoase pentru Statul Roman, dar profitabile pentru el)