Proiectul care vizeaza stabilirea datei alegerilor parlamentare, pe ordinea de zi a Senatului

Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 07:35
2514 citiri
Proiectul care vizeaza stabilirea datei alegerilor parlamentare, pe ordinea de zi a Senatului

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de miercuri, care va incepe la ora 14.00, raportul de admitere al Comisiei juridice si respingerea cererii de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis la proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor legislative si nu Guvernul. Initiativa legislativa urmeaza sa fie votata intr-un plen de catre Senat, in calitate de prim for sesizat. Conform hotararii Executivului, alegerile generale au loc pe 6 decembrie.

Vicepresedintele PSD Mihai Tudose a afirmat luni ca saptamana aceasta Senatul va incerca din nou sa voteze proiectul de lege prin care Legislativul decide data alegerilor generale si nu Executivul.

Senatul nu a avut cvorum martea trecuta sa discute proiectul, iar Biroul permanent nu a intrunit prezenta necesara de sedinta pentru a schimba secretarul conducerii forului legislativ Ion Ganea, exclus din PSD dupa ce a boicotat intrunirile.

Presedintele Senatului Robert Cazanciuc a anuntat pe 3 noiembrie ca din totalul necesar de 68 de senatori si-au inregistrat prezenta doar 62, prin urmare nu a fost intrunit cvorumul necesar de sedinta. Plenul avea pe ordinea de zi incetarea statutului de membru si secretar al Biroului permanent al forului legislativ a lui Ion Ganea, exclus din PSD dupa ce a boicotat alaturi de PNL si USR sedintele conducerii Senatului in care trebuia sa aprobe trimiterea la comisia juridica a proiectului de lege care prevede ca Parlamentul stabileste data alegerilor si nu Guvernul, initiativa trimisa la reexaminare de Klaus Iohannis catre Legislativ.

Pe ordinea de zi a plenului de martea trecuta al Senatului era inscris proiectul de hotarare privind constatarea incetarii de drept a statutului de membru al Biroului permanent si secretar al Senatului a lui Ion Ganea, precum si alegerea unor membri ai Biroului permanent al forului legislativ.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu, membru in Biroul permanent a declarat la inceputul saptamanii trecute, pentru News.ro, ca seful forului legislativ Robert Cazanciuc a convocat un plen pentru ziua de marti, fara a exista o ordine de zi aprobata in prealabil in Biroul Permanent, sedinta care nu a fost tinuta din nou luni din cauza lipsei de cvorum. Ea a adaugat ca PNL va apela la toate parghiile legale, inclusiv sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la aceasta decizie neregulamentara a social-democratului.

Liberalii vor analiza "si in ce masura comportamentul lui Cazanciuc se incadreaza la abuz in serviciu, pentru ca asa pare", a mai spus Gorghiu.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com