Proiectul care vizeaza stabilirea datei alegerilor parlamentare, pe ordinea de zi a Senatului

Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 07:35
2730 citiri
Proiectul care vizeaza stabilirea datei alegerilor parlamentare, pe ordinea de zi a Senatului
FOTO ziare.com

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de miercuri, care va incepe la ora 14.00, raportul de admitere al Comisiei juridice si respingerea cererii de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis la proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor legislative si nu Guvernul. Initiativa legislativa urmeaza sa fie votata intr-un plen de catre Senat, in calitate de prim for sesizat. Conform hotararii Executivului, alegerile generale au loc pe 6 decembrie.

Vicepresedintele PSD Mihai Tudose a afirmat luni ca saptamana aceasta Senatul va incerca din nou sa voteze proiectul de lege prin care Legislativul decide data alegerilor generale si nu Executivul.

Senatul nu a avut cvorum martea trecuta sa discute proiectul, iar Biroul permanent nu a intrunit prezenta necesara de sedinta pentru a schimba secretarul conducerii forului legislativ Ion Ganea, exclus din PSD dupa ce a boicotat intrunirile.

Presedintele Senatului Robert Cazanciuc a anuntat pe 3 noiembrie ca din totalul necesar de 68 de senatori si-au inregistrat prezenta doar 62, prin urmare nu a fost intrunit cvorumul necesar de sedinta. Plenul avea pe ordinea de zi incetarea statutului de membru si secretar al Biroului permanent al forului legislativ a lui Ion Ganea, exclus din PSD dupa ce a boicotat alaturi de PNL si USR sedintele conducerii Senatului in care trebuia sa aprobe trimiterea la comisia juridica a proiectului de lege care prevede ca Parlamentul stabileste data alegerilor si nu Guvernul, initiativa trimisa la reexaminare de Klaus Iohannis catre Legislativ.

Pe ordinea de zi a plenului de martea trecuta al Senatului era inscris proiectul de hotarare privind constatarea incetarii de drept a statutului de membru al Biroului permanent si secretar al Senatului a lui Ion Ganea, precum si alegerea unor membri ai Biroului permanent al forului legislativ.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu, membru in Biroul permanent a declarat la inceputul saptamanii trecute, pentru News.ro, ca seful forului legislativ Robert Cazanciuc a convocat un plen pentru ziua de marti, fara a exista o ordine de zi aprobata in prealabil in Biroul Permanent, sedinta care nu a fost tinuta din nou luni din cauza lipsei de cvorum. Ea a adaugat ca PNL va apela la toate parghiile legale, inclusiv sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la aceasta decizie neregulamentara a social-democratului.

Liberalii vor analiza "si in ce masura comportamentul lui Cazanciuc se incadreaza la abuz in serviciu, pentru ca asa pare", a mai spus Gorghiu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alegeri parlamentare, #Senatul Romaniei, #data alegeri parlamentare , #parlament