Deputatul Catalin Teodorescu, salvat de 1 vot: PNL ii asteapta demisia si acuza vicii de procedura (Video)

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 16:28
3209 citiri
Deputatul Catalin Teodorescu, salvat de 1 vot: PNL ii asteapta demisia si acuza vicii de procedura (Video)
Foto: B1TV

Un singur vot a lipsit, miercuri, pentru ca deputatul PDL Catalin Teodorescu sa poata fi arestat preventiv in dosarul Bica. Opozitia acuza majoritatea parlamentara si suspecteaza vicii de procedura, asteptand totodata ca deputatul sa isi prezinte demisia pentru ca ancheta DNA sa poata continua.

Plenul Camerei Deputatilor a votat, miercuri, ridicarea imunitatii lui Marko Attila (UDMR) in dosarul Bica, dar la votul dat pentru Teodorescu circa 40 de deputati s-au abtinut, 9 voturi au fost anulate, asa ca doar 146 de voturi au fost in favoarea ridicarii imunitatii, in conditiile in care erau necesare 147.

Liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a declarat intr-o interventie telefonica la postul B1TV ca a fost o "facatura" a PSD, care a vrut sa compromita opozitia.

"Avem si dovada, dvs. ma sunati pe mine si spuneti 'De ce l-ati salvat?' (...) Vor sa arunce cu noroi in noul PNL si sa spuna 'Uite, demagogia e la PNL, nu sunt mai buni decat noi'. E extrem de toxic ce face PSD in momentul de fata, e o continuare a ceea ce a promovat pana in 16 noiembrie", a declarat deputatul PDL.

Intrebat ce se va intampla cu colegul lui de partid Catalin Teodorescu, Tinel Gheorghe a explicat ca e posibil ca acesta sa demisioneze.

"Nu putem sa ii spunem noi pleaca din parlament, dar noi putem sa il excludem din partid, daca nu demisioneaza. Dar cred ca va demisiona imediat din PDL si cred ca va demisiona si din Parlamentul Romaniei, dar e o chestiune de decizie proprie", a spus acesta.

O alta solutie ar fi invocarea de vicii de procedura la votul dat azi.

"Daca exista vicii de procedura, poate fi reluat votul in plenul Parlamentului, dar asta numai comisia juridica poate analiza si trebuie facuta o solicitare in acest sens. Noi vom face o solicitare, sa vedem daca au existat vicii de procedura", a mai declarat acesta.

PSD a votat diferit in cazul Marko Attila si Catalin Teodorescu?

Calculele matematice arata ca opozitia nu are voturile necesare in Camera Deputatilor pentru a influenta asemenea decizii, prin urmare ambele voturi, si pentru Marko Attila si pentru Catalin Teodorescu, au depins, in fapt, de majoritatea parlamentara condusa de PSD.

Deputatul Eugen Nicolaescu (PNL) a subliniat acest lucru.

"In parlament, astazi, majoritatea parlamentara oricand poate sa obtina ce vot doreste pentru ca e o majoritate confortabila, care, daca nu doreste un vot, nu se obtine. Noi cei de la PNL am votat la vedere, se poate vedea pe film", a declarat acesta pe holul Palatului Parlamentului.

De asemenea, deputatul PP-DD Daniel Fenechiu a sustinut ca majoritatea colegilor sai a votat pentru ridicarea imunitatii lui Catalin Teodorescu si a precizat ca, in opinia sa, "procedura s-a inchis", subiectul putand fi reluat doar printr-o "noua cerere pe care ar trebui sa o formuleze ministrul Justitiei" in baza unor noi probe.

Intrebat cum se explica diferenta dintre cazurile Marko Attila si Catalin Teodorescu, Daniel Fenechiu nu a putut raspunde.

"Nu ma intrebati de ce, dar daca PSD, ca partid majoritar, ar fi votat in ambele situatii la fel, situatia era identica", a subliniat deputatul PP-DD.

Imediat dupa votul dat in plenul Camerei, Catalin Teodorescu s-a prezentat la DNA, pentru audieri. El a iesit din sediul central al institutiei in jurul orei 15:25, fara sa faca declaratii.

In foarte scurt timp, DNA a anuntat ca a inceput urmarirea penala pe numele lui Catalin Teodorescu si acesta a fost pus sub control judiciar.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Catalin Teodorescu imunitate DNA Bica, #Catalin Teodorescu demisie PDL, #Catalin Teodorescu aviz negativ arestare , #parlament