Dobre si Borbely scapa de urmarirea penala

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 14:20
3163 citiri
Dobre si Borbely scapa de urmarirea penala

Plenul Parlamentului a decis, marti, sa nu inceapa urmarirea penala ceruta de procurori pe numele lui Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat pentru Administratie, si Laszlo Borbely, fostul ministru al Mediului.

Astfel, parlamentarii au decis, prin vot secret, neinceperea urmaririi penale pe numele lui Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely.

Luni, cei doi au primit aviz pentru neinceperea urmaririi penale din partea comisiei juridice din Camera Deputatilor.

Borbely si Dobre, aviz pentru neinceperea urmaririi penale

Presedintele Comisiei, Florin Iordache (PSD), a spus ca cei doi au participat la sedinta de luni si si-au sustinut punctele de vedere, declarand ca nu se fac vinovati de acuzatiile aduse de Parchet.

Laszlo Borbely, acuzat de trafic de influenta

DNA a sesizat procurorul general sa solicite Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului de urmarire penala fata de Laszlo Borbely, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

Pe 5 aprilie, Laszlo Borbely a demisionat din functia de ministru al Mediului, iar interimatul a fost asigurat de premierul Ungureanu. "Nu mi-a cerut nimeni sa-mi dau demisia", a afirmat Laszlo Borbely, in prima sa aparitie televizata dupa demisia din functia de ministru al Mediului.

Deputatii decid marti soarta penala a lui Laszlo Borbely

Referatul DNA Oradea intocmit in cazul lui Laszlo Borbely are 32 de pagini si explica cele trei acuzatii aduse fostului ministru al Mediului din partea UDMR, doua de trafic de influenta si una de fals in declaratii.

Victor Paul Dobre, acuzat de abuz in serviciu

Parchetul general il acuza pe Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat al Administratiei, de abuz in serviciu.

Parchetul cere Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Victor Paul Dobre care, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, au inaintat CCR o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

Fostul ministru Dobre, acuzat de abuz in serviciu - Parchetul vrea inceperea urmaririi penale

"In cauza exista indicii ca numitul Dobre Victor-Paul a solicitat invinuitului Manoloiu Constantin, directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, sa intocmeasca un inscris in care s-a consemnat ca MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente", potrivit unui comunicat al Parchetului.

Sursa citata precizeaza ca tocmai acest minister, prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, "a fost instruit de Guvernul Romaniei prin H.G. nr.682/07.07.2012 sa selecteze si sa prelucreze datele privind cetatenii cu drept de vot, sa le tipareasca si sa le puna la dispozitia primarilor".

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...