Ziare.com

Zi de foc in Parlament: Amnistia, amanata. ANI, mutilata. Legea care vizeaza Rosia Montana, ingropata

de Camelia Badea
Marti, 10 Decembrie 2013, ora 17:48

   

Zi de foc in Parlament: Amnistia, amanata. ANI, mutilata. Legea care vizeaza Rosia Montana, ingropata
Plenul Camerei Deputatilor a dezbatut marti in regim de urgenta cateva proiecte legislative extrem de controversate, pentru care este for decizional: Legea amnistiei, Legea minelor (absolut necesara pentru proiectul Rosia Montana) si Legea lobby-ului.

Deputatii au fost luati prin surprindere de proiectele adaugate in ultimul moment pe ordinea de zi, nefiind la curent cu documentele anexate. De altfel, sedinta a inceput sub conducerea lui Valeriu Zgonea fara ca deputatii sa fi primit proiectele si rapoartele de la comisii.

Ponta e in Africa, PSD il scapa pe Nastase votand legea amnistierii in Parlament

Pentru ca PNL nu a vrut sa voteze alaturi de PSD, Legea amnistiei a fost scoasa de pe ordinea de zi, iar Legea minelor a primit doar 160 de voturi pentru, in conditiile in care avea nevoie de 204 voturi, fiind lege organica.

In aceste conditii legea amnistiei va fi dezbatuta si votata in sesiunea urmatoare, ne-a declarat deputatul PSD Florin Iordache.

Cat despre Legea minelor, ea "e moarta si ingropata. Unii jurnalisti bat campii, nu s-a amanat nimic. E gata! S-a supus la vot, a picat, gata", dupa cum a declarat deputatul Varujan Pambuccian pentru Ziare.com.

La finalul sedintei comune Senat-Camera Deputatilor, parlamentarii au votat infiintarea comisiei comune Calarasi, care va ancheta retrocedarile din comuna Nana, Calarasi, unde si-a luat teren Ioana Basescu.

Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

17:35 - Sedinta s-a incheiat.

17:33 - Este cvorum, in sala fiind 361 de senatori si deputati, anunta Valeriu Zgonea. Se voteaza prin ridicare de mana si in cateva secunde comisia de ancheta Calarasi a fost infiintata in aplauzele pesedistilor cu 341 voturi pentru si 10 voturi impotriva, in conditiile in care parlamentarii PDL nu au fost prezenti in sala.

Comisia va avea 15 membri, senatori si deputati, si va fi condusa de un membru PSD, cel mai probabil Eugen Nicolicea. PDL a anuntat ca va lasa libere cele doua locuri ce i se cuvin.

17:25 - Continua apelul nominal. Unii dintre cei care nu au fost prezenti la prima strigare vin sa se treaca prezenti. Valeriu Zgonea anunta ca sunt in sala 79 de senatori, inclusiv "excelentele sale" senatorii Geoana, Pop si Fifor.

17:08 - Presedintele Traian Basescu anunta ca face declaratii de presa la Palatul Cotroceni, la ora 18:30.

17:05 - Crin Antonescu sustine ca Legea minelor nu era una suficient de clara, ci se facuse confuzie cu proiectul Rosia Montana.

In ceea ce priveste modificarea conflictului de interese, Antonescu a spus ca regimul parlamentarilor "este acelasi in fata legii, in fata regulamentului camerelor, dar nu sunt functionari publici". In plus, el a explicat ca in cazul parlamentarilor nu se va putea vorbi despre abuz in serviciu, "pentru ca nu putem sa ne imaginam ce abuz in serviciu poate sa faca un parlamentar".

Antonescu explica imunitatea parlamentarilor, dar si de ce PNL se opune legilor PSD

17:00 - A fost afisat pe site votul la legea minelor. Conform rezultatelor votului electronic dintre cei 124 de deputati PSD prezenti 109 au votat pentru, 2 impotriva, 8 s-au abtinut si 5 nu au votat. Cei doi social-democrati care au votat impotriva sunt Ion Raducanu si Ion Stan.

Dintre cei 71 de deputati PNL prezenti 45 au votat pentru Legea minelor, 11 au votat impotriva, 10 s-au abtinut si 5 nu au votat.

Toti cei 33 de deputati PDL au votat impotriva legii, in timp ce de la PP-DD 21 au votat impotriva si doar 2 in favoarea legii minelor. Dintre cei 16 deputati UDMR prezenti, 15 au votat impotriva legii, iar Karoly Kerekes s-a abtinut.

12 dintre reprezentantii minoritatilor au votat impotriva legii minelor, 2 s-au abtinut si 1 nu a votat. De la PC, 4 au votat pentru, 5 impotriva (printre care Dinu Giurescu si Maria Grapini) si 1 nu a votat. 6 dintre cei 7 deputati neafiliati au votat impotriva legii si unul s-a abtinut.

16:44 - Se incepe apelul nominal, mai intai cu senatorii. In sala sunt mai putin de jumatate dintre parlamentari.

16:35 - Trebuie sa se voteze infiintarea comisiei comune de ancheta a terenului achizitionat de Ioana Basescu in comuna Nana. Mircea Toader (PDL) anunta ca PDL considera comisia inutila si nu va participa nici la dezbateri si nici la constituirea ei. In schimb, UDMR si PP-DD au facut nominalizari.

Mircea Toader spune ca este nevoie de prezenta a jumatate dintre parlamentari, adica 291 de senatori si deputati, prin urmare, in calitate de lider de grup, solicita apel nominal pentru a se constata ca nu exista cvorum.

"Noi nu participam la comisii de ancheta. Grupul nostru spune asta de 2-3 legislaturi. Nu participam in comisii de ancheta pentru ca nu ne intereseaza lupta politica dintre partide", a declarat liderul grupului minoritatilor, deputatul Varujan Pambuccian, pentru Ziare.com.

16:30 - Raportul de activitate al STVR pe 2013 a fost votat cu doar 21 de voturi pentru, 10 abtineri si 262 de voturi impotriva. Drept urmare, raportul a fost respins, ceea ce inseamna ca a fost demis Consiliul de Administratie al SRTV. Anticipand probabil rezultatul, presedintele TVR, Claudiu Saftoiu, si-a anuntat demisia cu cateva ceasuri inainte.

15:55 - Deputatii au votat abrogarea art. 741 din Codul Penal si un alt amendament care prevede scaderea pedepselor pentru infractiunea de conflict de interese de la 5 ani la 3 ani, ceea ce l-a facut pe presedintele ANI, Horia Georgescu, sa declare ca noile modificari arunca in aer dosarele penale privind conflictul de interese.

"Senatorii si deputatii nu vor mai fi subiecti ai infractiunii respective si nici nu vor mai putea fi verificati din aceasta perspectiva de ANI sau alte unitati de parchet. Istoricul de cazuri al ANI va fi aruncat in aer in cazul a 25 de senatori si deputati. Se va crea o super-imunitate. Este o initiativa care daca va fi adoptata, da o lovitura grea statului de drept, afectand iremediabil credibilitatea Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene si NATO", a aratat Horia Georgescu, citat de Evenimentul Zilei.

Parlamentarii, deasupra legii: S-au scapat singuri de ANI. Fenteaza si DNA si Parchetul

15:25 - Sedinta de plen a continuat cu celelalte puncte aflate pe ordinea de zi, continuandu-se cu o sedinta comuna Senat-Camera Deputatilor. Directorul SRI George Maior a prezentat raportul de activitate in fata camerelor reunite, pe marginea caruia au vorbit Georgian Pop, Mircea Geoana si Cezar Preda.

15:20 - Judecatorul Horatius Dumbrava, membru in CSM, cere Plenului CSM aiba o reactie publica privind proiectul de lege prin care se amnistiaza pedepsele pana la 6 ani si se gratiaza pedepsele pana la 7 ani, aratand ca nu exista avizul CSM si ca acest act normativ ar compromite grav eforturile facute de sistemul judiciar si celelalte autoritati publice in ultima perioada, informeaza Agerpres.

Deputat PSD: Legea amnistierii are in continuare sanse

15:00 - Deputatul Nicolae Paun e nemultumit ca legea initiata de el a fost scoasa de la vot. El se arata convins ca oricum urma un parcurs lung de contestari la CCR si o retrimitere a legii de catre presedinte la Parlament. Paun deplange starea detinutilor care au comis o singura fapta si trebuie (crede el) sa se bucure de clementa poporului, in conditiile in care penitenciarele sunt supraaglomerate.

Paun spune ca nu intelege de ce s-au grabit parlamentarii sa o puna pe ordinea de zi si nici de ce s-a ridicat pragul pentru gratiere la 7 ani.

14:58 - Legea minelor a picat la vot! Au fost doar 160 de voturi pentru, 22 de abtineri si 105 impotriva, numarul necesar de voturi pentru ca proiectul sa fie adoptat fiind de 204, in conditiile in care legea este organica.

14:45 - Se voteaza mai intai o motiune simpla - 253 de voturi impotriva. Se continua cu celelalte puncte de pe ordinea de zi, - numeroase proiecte de aprobare a unor ordonante de urgenta.

14:40 - Se reia sedinta de plen. Valeriu Zgonea ii roaga pe senatorii prezenti in sala sa plece. Se distribuie ordinea de zi. Sunt prezenti 296 de deputati, arata votul electronic.

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare a decis sa se scoata de pe ordinea de zi pozitia 22, adica Legea amnistierii, anunta Valeriu Zgonea. Urmeaza votul pe Legea minelor.

14:28 - PNL si PSD nu cad de acord, motiv pentru care reluarea sedintei de plen intarzie. Intre timp s-a aflat ca presedintele TVR Claudiu Saftoiu (PNL) a demisionat. Urmeaza noi negocieri in interiorul USL pentru o noua nominalizare.

14:11 - Catalin Predoiu critica dur Legea amnistiei. "Justitia romana e precum Iisus intre talhari. Initiativa continua seria de acte impotrva statului de drept incepute anul trecut. Puterea de la Bucuresti nu mai e crezuta de nimeni si pentru acest lucru platim toti. Nimeni nu va accepta Romania in Schengen atata vreme cat talhari deghizati in parlamentari trec legi la ceas de noapte", a declarat prim-vicepresedintele PDL, fost ministru al Justitiei, acuzand ca USL vrea sa indeparteze Romania de UE pentru ca "nu ii place democratia si statul de drept".

Predoiu sustine ca PNL are o strategie ascunsa si ca Antonescu nu poate fi crezut ca nu a stiut de Legea amnistiei.

14:03 - Liberalii au iesit din sedinta. Crin Antonescu a anuntat ca deputatii PNL vor vota impotriva Legii amnistiei si vor iesi din sala daca votul va fi secret, pentru a nu plana asupra lor in cazul in care legea trece.

14:10 - Pentru ca Legea amnistiei sa treaca este nevoie de 204 voturi, in conditiile in care grupurile PSD si PC au 203 deputati, informeaza Digi24.

14:02 - Votul final pe Legea minelor se da la ora 14:15, anunta Valeriu Zgonea.

14:00 - Traian Basescu le scrie celor doi presedinti ai camerelor, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, cerandu-le ca Parlamentul sa nu adopte Legea amnistierii. "Imi permit sa va semnalez faptul ca operarea unor modificari legislative prin care s-ar crea un tratament preferential senatorilor si deputatilor in raport cu ceilalti demnitari ai statului, in materie de integritate si incompatibilitati, va afecta activitatea Agentiei Nationale de Integritate si se va rasfrange negativ in procesul de monitorizare a Comisiei Europene prin Mecanismul de Verificare si Cooperare", se arata in cel de-al doilea mesaj trimis marti de la Cotroceni la Palatul Parlamentului.

Basescu nu vrea Legea amnistierii: Deputatii sa nu voteze (Video)

1350 - PNL intra in sedinta de urgenta, pentru Legea minelor, relateaza B1TV.

13:44 - Se voteaza amendamentele in calupuri de cate zece, anunta Valeriu Zgonea. Marton Arpad intervine cu noi observatii referitoare la unele prevederi ale legii, solicitand sa se respinga un amendament. Votul e electronic, propunerea e respinsa. Un amendament votat electronic inregistreaza urmatorul scor: 108 pentru, 7 abtineri, 52 impotriva, anunta Valeriu Zgonea. Numarul total al deputatilor alesi in decembrie 2012 este 412.

13:40 - Remus Cernea critica procedura de expropriere din lege. "Are toate trasaturile unui interes privat ceea ce contravine Constitutiei si unor hotarari CEDO. Si procedural, si pe fond legea are grave vicii", a spus Cernea. El prezinta un amendament respins in comisie, dar care nu figureaza in raportul prezentat plenului. "Este un viciu de procedura", spune Cernea.

El critica faptul ca nu li s-a permis protestatarilor sa asiste de la balcoane, sub pretextul ca toate locurile sunt ocupate, in conditiile in care sunt foarte putine locuri ocupate.

13:35 - Deputatul UDMR Antal Istvan a vorbit despre prevederile directivelor europene in acest domeniu si a criticat modul in care s-au purtat dezbaterile in comisia de industrii luni seara. "Experienta indelungata nu m-a pregatit in niciun fel pentru ce s-a intamplat aseara. Timp de 20 de ani am luat in dezbatere amendamentele indiferent de initiator, ne-am bazat pe rationamente. Sedinta de asera a fost o premiera: orice amendament logic a fost respins. Legea minelor contravine declaratiilor premierului Ponta", a spus acesta.

13:29 - Un deputat PNL citeste de pe o foaie mai multe modificari aduse la legea minelor pe care partidul sau le sustine si anunta ca liberalii voteaza Legea Minelor.

13:26 - Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Fortei Civice, face apel la partidele de opozitie sa intre in greva parlamentara, informeaza B1TV.

13:24 - Minoritatile nu voteaza Legea minelor, anunta liderul de grup, Varujan Pambuccian.

13:20 - Lucian Bode (PDL) spune ca a primit raportul pe Legea minelor de cateva minute si contesta modalitatea de expropriere prevazuta in lege "in interes privat". "Nici apa de izvor din pacate nu scapa de impozitarea guvernului, se introduce redeventa pentru apa de izvor", mai spune el. "Acest proiect de lege copiaza parte din textul legii Rosia Montana", sustine Bode, anuntand ca PDL nu va vota legea.

13:18 - Victor Ponta le-a transmis de la Johannesburg parlamentarilor PSD ca amnistia ar trebui sa se refere la pedepsele mai mici de 5 ani si sa nu includa faptele de coruptie, ci pentru a decongestiona sistemul penitenciar, care in prezent nu mai face fata, informeaza Romania TV.

13:15 - Deputatul PDL Mircea Toader contesta prevederile Legii minelor, in special cele referitoare la redevente si exproprieri. Propune retrimiterea la comisie. Se voteaza electronic. Cu doar 48 de voturi pentru si peste 150 impotriva, legea minelor ramane in dezbatere.

13:12 - Deputatul PSD Iulian Iancu prezinta noua forma a Legii minelor. Urmeaza dezbaterile. Remus Cernea contesta modul in care au fost anuntati deputatii - "Nu am primit raportul, ordinea de zi a fost modificata".

"Domnule deputat, nu prea stiti limba romana. Ati primit raportul pe suport electronic, e pe site", i-a replicat Zgonea, care precizeaza ca sedinta de plen a fost oprita 30 de minute pentru ca sa se puna pe site ordinea de zi si programul de lucru. "Nu e obligatia mea, cautati-l! Poftiti in banca. Noi am afisat de 3 ore ordinea de zi pe site-ul camerei", a sustinut Zgonea.

13:02 - Valeriu Zgonea anunta ca a venit proiectul Legii minelor si urmeaza sa fie distribuit deputatilor pentru vot. Opozitia vocifereaza in sala.

13:01 - Se continua votul proiectelor de lege pe pachete de cate zece amendamente. "Obiectii? Comentarii? Nu. Admis! Obiectii? Comentarii? Nu. Admis!", continua imperturbabil Valeriu Zgonea.

12:40 - Televiziunile de stiri anunta ca trecerea Legii amnistiei depinde de un singur vot, daca partidele raman pe pozitii. Doar PSD si PC sustin Legea amnistierii, PNL, PP-DD, UDMR si minoritatile s-au pronuntat impotriva, sustin jurnalistii prezenti la sedinta.

12:38 - Daniel Fenechiu (PP-DD), despre amnistie: Noi avem 3 deputati in Comisia Juridica. Noi am participat la sedinta Comisiei Juridice pana la 20:30 pentru ca apoi am plecat la sedinta BPN la partid. Noi am comunicat punctele noastre de vedere, s-a votat, proiectul de lege a fost trimis cu avizul comisiei juridice in plen. Poate trebuia mai multa transparenta. Proiectul a intrat in discutie pe ultima suta de metri.

12:38 - Biroul Avocatului Poporului este luat cu asalt de protestarii Rosia Montana, care ii cer lui Crisu Anastasiu sa isi exercite atributiile si sa conteste modificarile controversate pe care le au in vedere parlamentarii. Si la Cluj Napoca zeci de protestatari care au intrat in sediile centrale ale partidelor, aflate in aceeasi cladire, informeaza Realitatea TV.

Proteste pentru Rosia Montana: "Ceausescu n-a murit. Este Ponta travestit" - LIVE

12:30 - Niciun parlamentar al opozitiei nu recunoaste ca ar fi vazut forma legii amnistiei asa cum a iesit ea la miezul noptii din comisia juridica.

12:25: - Bogdan Ciuca a justificat amnistierile si gratierile spunand ca un detinut costa prea mult societatea romaneasca. "Nu avem capacitate de cazare, suntem peste normele europene. Sa intretii un detinut inseamna 25 de milioane de lei vechi pe luna, fara investitii. Un copil ia alocatie 400 de mii, iar un detinut 25 de milioane? Inmultiti cu 34.000 de detinuti", le-a explicat Bogdan Ciuca jurnalistilor.

Deputatul PC a sustinut ca nu s-a discutat in USL despre amnistiere.

12:04 - Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei Juridice, se justifica in fata jurnalistilor, pe hol, explicand cateva dintre modificarile aduse legii amnistierii. Jurnalistii reclama faptul ca luni seara la ora 21 mai erau doar 9 deputati la Comisie, in schimb in raport apare ca la ora 23 ar fi fost prezenti.

"Ne-am reintors si am discutat. Au fost colegi de la toate grupurile parlamentare, o sa cititi in raport. Deputatii PNL au fost prezenti si au votat impotriva. Nu m-am uitat la ceas. Dupa ce am stat de vorba, ne-am reintors, ca sa nu mai venim dimineata. Este un raport de adoptare cu modificari. Cu exceptia a patru voturi de la PNL care au votat impotriva, toti ceilalti au fost de acord", a sustinut deputatul PC.

12:10 - Presedintele Traian Basescu le solicita parlamentarilor printr-un comunicat de presa sa nu voteze legea amnistierii infractorilor. Seful statului atrage atentia ca acest lucru va afecta raportul pe MCV.

12:02: - Juristii PSD s-au adunat in birou la Valeriu Zgonea. Conducerea sedintei de plen a fost preluata de Viorel Hrebenciuc.

11.30: - Proiectul Legii amnistiei a fost adoptat pe articole si va intra la votul final la ora 13.30.


11:20 - Legea lobby-ului a fost retrimisa la comisiile parlamentare.

11:10 - Liderul deputatilor PNL George Scutaru anunta ca PNL va vota impotriva proiectului de lege privind amnistia: "Din punct de vedere al PNL, aceasta legea nu este oportuna". Si deputatul Daniel Fenechiu (PP-DD) anunta ca partidul sau va vota impotriva.

11:00 - Un parlamentar PSD introduce pe ordinea de zil legea amnistierii si gratierii unor infractori. Apare raportul care arata ca la sedinta Comisiei Juridice de luni noaptea ar fi fost prezenti 21 de deputari din cei 27 membri, dintre care doar 4 ar fi votat impotriva.

11:00 Ordinea de zi a fost publicata.Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Legea amnistiei Legea lobby
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 16675 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
64 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

RUSINEA asta care se cheama parlamentul RO,

trebuie DIZOLVAT!
In loc sa se tina cont de referendum si sa se reduca numarul de parlamentari, ei s-au dublat!
Elibereaza puscariasi, ( Amnistiaza pedepse,)
Incearca sa se substituie ANI,
Nu ti cont de separarea puterilor in stat (v. ANI) si comisii... peste comisii...PM-ul hotareste sa se faca comisii parlamentare (RM, CFR marfa, comisia Calarasi)
CE LEGATURA ARE PM (seful puterii executive, cu parlametul?).
In loc de legi, avem ordonante de urgenta.
La un procent de 70% in parlament, nu pot vota legi din lipsa de qvorum!
AVEM IN SCHIMB un parlament mai numeros decat SUA!!!

 

Nici macar nu stiti ce cuprinde legea minelor dar comentati cu

manie proletara, Stam sa murim de foame si resursele le lasam la urmasii urmasilor de peste 100 de ani cand se vor descoperii altele si ale noastre vor valora 0 barat Daca statul roman nu este in stare sa exploateze aceste resurse ce este de facut spuneti o solutie???? Nu mai iesiti cu pancarte ca nu se rezolva nimic,tot nu avem ce manca nu avem scoli,spitale,institutii de cultura si sport etc. La Cluj sunt multi care imping aerul si au mintea odihnita dar sunt diletanti in ce priveste asigurarea dezvoltarii economice a unei comunitati sau natiuni si viseaza cai verzi pe pereti. Tender exploateaza resurse in toata Africa dupa ce a fost alungat din tara

 

Sunteti mandrii si fericiti?

Ce ziceti domnilor ziaristi,analisti,actori.care ati lins clantele studiourilor mogulilor,va place cu ce ati pricopsit acest popor ?.Va place ca am devenit un stat mafiot ?.Esti fericit Leca ?

 

Da, bine de stiut - Ponta e in Africa dar,

... Romania tv titreaza mare, cu Breaking News:
1. Ponta in conflict cu parlamentarii USL;
2. Ponta nu vrea amnistia si gratierea infractorilor.
De neimaginat ce cote poate atinge la noi ipocrizia. De neimaginat cum acest impostor numit Ponta, face treburile murdare, de care se dezice grosolan, insinuant, cu mana altora, o mana colectva, parlamentarii USL.

 

nici pe vremea lui ceasca nu se votau legi

fara ca parlamentarii comunisti sa nu stie depre ce este vorba. in republica neocomunista uslamistan se ridica doar mana, nimeni nu citeste vreun document:-(((((

Azi 3 ceasuri rele

pentru romani!
Hai in strada romane!

Priviti

ce s-a ocupat!
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152064277179165
Cladirea Avocatului Poporului la Bucuresti

In strada masiv! Diseara Bucuresti nu doarme!

 

Afara din functii tradatorii nemului romanesc

Orice comentariu este intradevar de prisos acum.
Cat nu este prea tarziu de la comentarii trebuie trecut la fapte.

sa le fie rusine!

penibil! activistii sunt in stare doar sa faca scandal si vad ca din nou demonstreaza ca nu au niciun pic de respect nici pentru drepturile oamenilor din Rosia Montana, nici pentru legile din Romania!

Cred ca se cere schimbarea parlamentului si guvernului tradator.

Marsavie usl pe toata linia.Se da o lege pentru o directie stricta in care se afla cei din foto.
In parlament sunt membrii partidelor conduse de Ponta si Antonescu (care aproba legile) partide compuse din oameni declasati din moment ce apara excrocheria,furtul,eveziunea,care vor sa trasforme in desert nociv (prin legea minelor) R.Montana.
Daca tot trebuie sa se extraga la R.Montana de ce sa nu o faca poporul roman cu proceduri romanesti:
ICPE-CA comunica: "In cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA se studiază și se experimentează de mai mult timp o tehnologie relativ nouă pe plan mondial pentru extragerea componentelor din minereuri, tehnologie care nu implică "cianurarea". Această tehnologie alternativă, cu elemente de noutate aparținand cercetătorilor romani, poate fi aplicată cu succes și in cazul extracțiilor de aur de la Roșia Montană. Tehnologia permite extragerea tuturor componentelor din minereuri / conglomerate prin procesul de fragmentare selectivă a rocilor cu impulsuri de inaltă tensiune și mare putere. Metodele studiate și propuse de ICPE-CA sunt absolut ecologice, bazandu-se pe electrotehnologii și lichide magnetice ce acționează pe principiul diferenței de densitate a componentelor, respectiv separarea electrodinamică prin diferența de conductibilitate electrică a metalelor sau a altor componente. Față de aceste aspecte semnalate, ICPE-CA poate să se implice in vederea soluționării acestei probleme atat de delicate, prin oferirea unor soluții viabile și, cel mai important, perfect ecologice."
Cred ca este momentul sa iasa in strda 1 milion de oameni pentru marsaviile parlamentului si a guvernarii.

Aliante politice la nivel planetar, alegeri,

parlament ales, UE, "guvern national", granite pazite - la ce ne folosesc daca,

aurul, cuprul, argintul, padurile, platforma continentala, petrolul, padurile sunt facute cadou strainilor de catre alesi si super-alesi (Tariceanu, Berceanu,Macovei, etc.)?

Norvegia o tarisoara mica o duce bine avand grija SINGURA de bogatiile subsolului; Noi avem potential mai mare sa avem grija exclusiva de resursele noastre - de ce nu o facem, domnule Ponta, domnule Basescu (ai fost la timona mare 9 amar de ani)??? De ce, de ce??

Promotie la Alba-Neagra de numai 499k

............................

@

Fariseu.

Grabitiva uslamalelor, grabiti-va. Votati tot ce poate sa va scape,

temporar, de sabia justitiei!
As fi foarte mirat ca presedintele tarii va semna aceste legi. Nu stiu in ce masura, ordonantele de urgenta, despre care Ponta s-a angajat in scris in fata lui Barosso, sa nu le mai utilizeze, pot fi atacate la Curtea Constitutionala. Desi nici asta nu mai este o garantie de democratie, devenind recent majoritara uslamista.
Good Bye Schengen, Da zdrazvuite Moskva!

 

Un moment...vad ceva...

Intr-un articol scrie ca legea NU este aplicabila la acuzatii de mita,proxenetism,omor.
Aici la poza lui Becali scrie ca-i acuzat si de mita la fel ca si la Voicu.
Se poate sa stea astia doi in continuare in puscarie? nu-mi vine sa cred.

si :

abuzul in/de functie ? traficul de influenta ?

vad ca vor expûlzari la discretia celor "destepti", romani sau straini, vor impozit pe tot, inclusiv pe apa din fantana. Pe cand un impozit pe aer ?
Nu se percepe insa impozit pe poluare, nici pe otravuri de tot feluri pentru om si mediu. Sa mu,riti bine, dragi concetateni ! Aveti ce-ati votat sau ce ati delegat sa se voteze in numele vostru. Pacat de copilasii acestei tari ! Ei n-au nicio vina.

P.S. devine un obicei ca primul mincinos al tarii si cel mai cinic sa nu fie in tara cand se-ntampla ceva grav.

totul e o perdea de fum

Toate legile astea puse la gramada, scandalul strident, totul acomera de fapt intentia principala, scoaterea parlamentarilor din randul functionarilor care dau socoteala pentru conflictul de interese si abuz in serviciu, totul cuplat cu miccsorarea pedepselor pentru conflict de interese si micsorarea duratei de prescriere a unor infractiuni

 

Nu uitati! Ei au incercat si vor incerca din nou!

Vor incerca din nou cand vom fi neatenti. Deocamdata au renuntat, deoarece nerusinarea si graba le-a fost prea mare.
Daca ar fi sinceri in explicatiile lor, ar comunica cine este vinovat si ce masuri au luat cu cei care au introdus hoteste legea pe ordinea de zi a sedintei de azi a parlamentului.

Parlamentari = INTERLOPI Puscariasi ai Romaniei

Toti Interlopi Puscariasi din Parlament = cel mai mare Pericol la Siguranta Nationala .

Unde sunt cei 2 Interlopi de la Cotroceni si Victoria sa se certe penumarul de Interlopi din parlament ??

NU mai trebuie acceiza de 0,7 euro centi /litru daca ar reduce numarul INTERLOPILOR Puscariabili din parlament.

Sa se reduca "SOLDA" - puscariasilor la 42 /luna si sa fie scosi la munca ....atunci vor avea si de marirea alocatilor.

infractorii Pontax din politica nu sunt solidari

adica Bombo, Pontax mazare, vanghele si multi alti infractori periculosi nu-s solidari cu hotii care fura doar un ou sa traiasca de azi pe miine...ei sunt deja infractori de sute de milioane de euro si s-ar face de ris sa lase liberi pe gainarii ordinari, incomparabili fata de escroci autentici gen Bombo, becali, pontax, etc

Da,e strigator la cer

sa introduci hoteste in Parlament proiecte de legi si sa te ascunzi sub scutul noptii.

Si ce face premierul in acest timp?Fuge in africa,se spala pe maini de pacate ca Pilat din Pont ,nu-si asuma nimic din ceea ce este vital pentru tara si-i lasa pe parlamentari sa-si rupa gatul in lupte politice.(nu-i vorba ,nici parlamentarii nu merita respect!)

 

un termen am retinut .....

si sunt de acord:se atenteaza la statul de drept si se intrevede transformarea tarii intr-un stat mafiot.

mai vreti Schengen? EU deja s-a obisnuit cu romani

Merkel stie cu ce sobolani romanes are de-a face in frunte cu plagiatorul penal Pontax!

draci tovarasi stati strinsi uniti in jurul ...

draci tovarasi stati strinsi uniti in jurul ...partidului si atunci ve-ti scapa de 6 ani de puscarie!! URA...URA.. Minciuna si Ipocrizia au invins!!! Asta inseamna ca USLasii au iesit la rampa ca invingatori!! insa estem bine sa mai astepte putin...pina se intorce prim mistretul poNta din africa!!!si atunci sa vezi ce frumos se v-a sacrifica un porc de craciun!!! Si cine credeti ca v-a fi???prim mistretul..poNta ???

Asta-i cu bătaie lungă, neicusorule! Dupe ce-am scăpat de cersetorii

potential infrctori, acum putem scăpa de infractorii potential cersetori!

 

rusinica...

RUSINE sa va fie psd-istilor...Ne-ati pacalit sa va votam ati promis marea cu sare ,ne-am bucurat cand am scapat de pdl dar sunteti cu mult mai rau decat boc udrea base...M-am invatat minte definitiv acum sa mai votez psd-isti....

 

Zi de foc ziceti? Mai degraba de harat!

Asa cum ne-am invatat in ultima vreme.
Stau si eu si ma intreb de ce s-au adunat atata lume in Parlament, la TV si pe ziare.com astazi?
Sa constatam ca au mai aprobat astia o lege sa ne dea cu tifla? Sa constatam ca se aseaza deasupra Justitiei si de-acolo ne arata degetu' mijlociu?
Si cum toate astea nu erau destul, il investigheaza acum pe Base, desi stim cu totii si stiu si ei ca o fac de pomana, doar de imagine si fara nici un posibil rezultat.
Oare cat ii mai putem suporta?! :(

sa nu credeti ca s-a terminat !

Puterea celor 70% este in vigoare ,
ticalosii sunt stransi la parlament
si vor face ce legi vor ei .

Nimeni nu poate dizolva adunatura parlamentara asa ca ....
Ori le dam foc si-i fugarim ori ne lasam calcati in picioare .

@profa-na

Ai citit atent proiectul de lege? De ce nu combati la obiect ? Ce ai impotriva amnistierii celor care nu sunt in recidiva si sunt, gravide,bolnavi,cu multi copii, peste 60 de ani ? De ce latrati precum cainele la luna fara sa stiti despre ce este vorba.

Johanesburg Vitor Viorel pupa pe Obama !

Pe Mandela ar fi vrut el sa-l pupe, dar abia l-au oprit negroteii sa nu violeze cosciugul eroului Africii de Sud...a strigat la el si Blair : " Ba, Victore, go in your mother si come on ca te pun pe felie cu alt negrotei, nen-tu Obama...cu gandul la Nelson, la Parlamentul roman, da fuga sa-l stranga de mana pe seful al mai mare...asta nu i-o intinde si-i spune : " good bye young man "...si a urmat o tacere de 15 min, dupa care Ponta-Naum a dat fuga spre casa unde a aflat cu durere in suflet ca Romania nu e la picioarele sale, ca iar a intervenit nemernicul ala de Basescu si ii fura din nou jucaria...fii cuminte, plagiatore, nu te mai framanta : Nastase mai intra o data la zdup, Fenechiu, Dragnea, Voiculescu la fel...iar Antonescu vad ca iti cam intoarce spatele si te lasa fara izmene...vei ramane tu cu UDMR : spala-te cu ei pe troaca !!!

hei Blaga ce faci acolo dormi..????

Hei blaga ai luat locul lui Antonescu la dormit..ce faceti PRDL-stilor??? dormiti nu vi se aude gura s-au ati trecut de partea USLasilor??? hei treziti-va pt ca daca acum nu va treziti eu nu am sa va mai votez!!

Valeriu Zgonea provine dintre activistii PCR, scolit si format [ca

atare. Ce sa stepti de la el? Ce sa astepti de la coruptii ajunsi in parlament?
Totusi, ma asteptam de la putinii normali care mai sunt pe acolo sa se opuna vehement. Daca nu pot prin mijloace nirmale, sa faca totusi ceva. Dar nu se vede nicio agitatie, nu se aude galagie. Se pare ca s-au prostit de tot sau ca au fost cumparati.

 

Se vede cat de las e Ponta fiindca in ziua votarii legilor astora...

profund daunatoare a ales sa plece in Africa de Sud desi n-avea ce sa caute el acolo, afar' de faptul c'a incercat senzatia celulei. Cine stie, poate in viitor !

 

Ce face PDL? Ce fac partidele parlamentare care isi spun "opozitie"?

Fenechiu de la PP DD tot dadea din colt in colt, dar se cunostea ca s-a dedulcit. Parca vad ca, in cel mult o lune, este membru in PC, Pedelistii tac malc. Singurul care se zbate este presedintele PMP - biet moldovean cu inima curata, ce cauti printre ji-godiile astea?!
As vrea sa vad daca partidele de opozite care se dau indignate vor strange semnaturi la sediile lor, impotriva acestor leg rusinoase!

 

psd,este o mizerie,plină de bandiți puși pe căpătuială...

și cu DISPREȚ VEȘNIC despre lege și onoare!trș iască pcr in frunte cu iliescu și nascase!!!

 

dupa ce sau blindat

cu superimunitatea, acum isi elibereaza firtatii de furtisag si se vaccineaza contra justitiei si puscariei.

 

sa profitam de oportunitati

sa se voteze odata legea minelor si sa se reporneasca aceasta industrie in Romania, ca se amana de prea mult timp deja! e vorba de cateva miliarde de dolari ce vor intra la bugetul de stat, alte cateva miliarde ce vor intra in economie prin investitii si cateva mii de locuri de munca ce se vor crea in tara prin proiectul de la Rosia Montana. hai sa profitam de aceasta oportunitate de dezvoltare!

 

Samson22

Ce oportuitati, ca romanul doarme, ca-i preocupat de sarbatori? Ce functie ai la RMGC, ca numai aici apari sa aperi furtul mileniului?!

amanari fara motiv

asta e mineritul pentru tara noastra, o oportunitate de dezvoltare, poate ca tie nu-ti pasa, insa va insemna scoaterea din saracie a foarte multi oameni si aducerea de finante la buget, o injectie de capital in economie. si politicienii nostri ce fac? amana fara niciun motiv...

Na

ca nici macar parlamentul nu-i convins de basmele tale.

Samsulle 22 ai apärut????

Sova , cauta muncitori la intretinerea celor 6000
DA 6000Km de autostrada,nu ii poate construi prea repede ca nu stie cine sa lucreze la intretinere??
Ar putea din mineri tai de la RM sa preia 10.000de locuri de munca???
Ma sprijin pe ajutorul tau,si pe legaturile tale.

Lui Culitza

De ce bai Gogule, sa se desfiinteze Parlamentul? Nu e bine ca se discuta? Nu e bine ca unii sunt impotriva si altii nu? Nu asa trebuie sa se discute problemele tarii? Sau tu vrei un lider maximo care sa ia deciziile repede si fara discutii? Pai du-te Gogule in Coreea de Nord, ca acolo e exact pe gustul tau.

 

s-a oferit gazda

Zi de foc in Parlament?!,aia iai,da sa dea Bunul Dumnezeu sa arda tot Parlamentul pana mai jos de temelii ca si acolo sunt multe etaje la subsol unde masoneria si sionismul romanesc din politica si economie afiliat la satanismul mondial,in secret si impotriva vointei poporului roman au pus in practica multe bestialitati de care sunt mandrii,celebrand din plin la fiecare inaintare in grade de ordin: Mamona,Moloh,Belzebut,Talmud Babilon,Malta,Comunism,Iezuit,Lucifer,Ashtar,Kolonist,Sion,Rebeliune,1-36,Los Angeles Follen,Penta Star. Aia iai,numai Bucurestiul in perversitate s-a oferit gazda la peste 120 de loje lobby maso-sion satanice indatorand si distrugand tara dupa un plan intr- adevar ultra bestial,iar in lume un exempu mic ca masoneria din Filipine numara peste 340 de loje unde Americanii de la Tel-Aviv au stors trilioane dupa ce tara a fost cumparata de la masoneria coloniala spaniola iezuita.Si-acum vandutilor la Sionisti,cu tot neamul vostru de posedati,treziti-va si-acum! numele vostru si neamul va este cunoscut si dat pe fata in toata lumea ,in toate tarile.

 

A intrat tara in fibrilatie..

...de cand cu gazele si aurul. S-au trezit mari ecologisti cand adevarul e ca vibreaza toti la gandul banului. Iar daca ei nu pot sa castige, sa nu castige nimeni. Dupa revolutie era "Nu ne vindem tara!". Acum e "Noi ne aparam saracia!" . Doua ocazii de a progresa in Europa si a conta ceva in lumea civilizata, amandoua daramate de zvoneri si raspandaci. Tot inainte domnilor, catre ultima pozitie in Europa.

 

la comanda sefilor lor

aia care lupta impotriva mineritului nu sunt ecologisti, sunt pur si simplu niste activisti platiti, a caror scop este sa pastreze Romania saraca, la comanda sefilor lor

Constat pe zi ce trece

Ca fac parte dintr-un popor de idi*ti. In special datorita postacilor care vor o tara fara parlament sau "sa se schimbe clasa politica".
Bai capete de tabla - nu se poate schimba parlamentul decat intr-un singur mod - prin alegeri. Chiar daca ii omori pe toti intr-o zi, tot trebuie sa faci alegeri pentru urmatorul parlament. Si la alegeri, cine e ala care face selectia? Faci tu Culitza? Sau faci tu Silvia_h, Giurgiu, wert etc? Zici tu cine e bun si cine nu e? Nu poti, bai cap de gutaperca! Tot alegeri trebuie sa faci. Iar daca sunt acum alegeri, tot USL-ul castiga. Stiti de ce? Pentru ca omul gandeste asa - "aia ai lui basescu s-au luptat cu coruptia, justitia a fost OK, dar mi-au bagat mana in buzunar si au si mintit mult. Astia de acum vor sa-i scape pe corupti, sunt ei corupti, mint mult, dar nu imi mai baga mana in buzunar. Imi bag picioarele in ea de lupta impotriva coruptiei daca pretul platit pentru asta e un regim ca al lui Basescu".
Asta cu cresterea preturilor din cauza USL-ului e vrajeala. Preturile cresteau oricum, indiferent de guvernare. Ce, pe vremea lui Boc nu au crescut? Va aduc aminte, doar combustibilul in 2001 a crescut la 1 ianuarie cu 28%.
Asa ca nu mai latrati voi ca sa impuscam parlamentul ca e o tampenie. Stiu ca vreti inapoi la dictatura dar nu se poate.
Dictatura a apus pentru totdeauna. Acum suntem o colonie si trebuie sa traim asa cum putem mai bine.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor