Ioan Adam (PSD) poate fi arestat: Deputatii au admis cererea DNA

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 18:38
3623 citiri
Ioan Adam (PSD) poate fi arestat: Deputatii au admis cererea DNA
Foto: B1TV

Camera Deputatilor a avizat favorabil, marti, solicitarea DNA de ridicare a imunitatii in cazul deputatului PSD Ioan Adam.

248 de deputati au votat in favoarea cererii DNA, iar 64 impotriva ridicarii imunitatii lui Ioan Adam.

Inainte de a se da votul, Ioan Adam a luat cuvantul in fata colegilor sai, explicand ca acuzatiile se refera strict la activitatea sa de avocat, el aparandu-l timp de 6 ani pe unul dintre mostenitorii domeniului Ghica, Sturza Paltin, intr-un dosar judecat la Sfantu Gheorghe. El a mai sustinut ca nu exista niciun prejudiciu in cauza si a tinut o adevarata pledoarie in favoarea sa.

Procurorii anticoruptie au cerut arestarea deputatului PSD Ioan Adam in dosarul in care a fost deja arestat preventiv Viorel Hrebenciuc, fost presedinte al Camerei Deputatilor. Adam este urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta.

Primul aviz pozitiv pentru arestarea deputatului PSD Ioan Adam - cand se da votul decisiv (Video)

Tot astazi Camera Deputatilor a avizat favorabil solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ioan Dinita (PC), care este cercetat pentru dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu.

Procurorii anticoruptie spun ca firma deputatului PC Ion Dinita ar fi obtinut contracte preferentiale de la CJ Brasov, de peste 7,6 milioane de euro.

Votul pentru arestarea deputatului Dinita, dupa primul tur de prezidentiale

Dupa cazul Ioan Adam, deputatii vor vota si solicitarea DNA de arestare preventiva a deputatului PNL Mircea Rosca, acuzat ca, in calitate de vicepresedinte PNL Prahova, in 2011, ar fi pretins de la administratorul unei firme din Comarnic 20.000 euro pentru a-si exercita influenta asupra presedintelui din acea perioada PNL Azuga, Gabriel Popescu, si asupra celorlalti membri ai Consiliului Local, in vederea inlesnirii dobandirii unor terenuri pe raza localitatii.

Arestarea deputatului PNL Mircea Rosca nu a primit aviz pozitiv

Numarul mare de parlamentari "predati", marti, DNA reprezinta o premiera pentru Parlamentul Romaniei, deputatii fiind motivati de rezultatul alegerilor prezidentiale de duminica, atunci cand Victor Ponta, liderul PSD a pierdut categoric in fata candidatului ACL, Klaus Iohannis.

Valeriu Zgonea i-a rugat pe colegii sai sa voteze la vedere, spunand ca poporul a transmis un mesaj clar prin votul dat in 16 noiembrie si ca Parlamentul trebuie sa arate ca nu se face scut in fata justitiei.

Cu toate acestea, regulamentul Camerei prevede ca in astfel de cazuri votul este secret, cu bile, iar acest lucru a fost confirmat chiar de Valeriu Zgonea in luna februarie, cand deputatii au fost chemati sa voteze incuviintarea arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma. Atunci, presedintele Camerei a respins propunerea lui Tudor Ciuhodaru (PP-DD) ca votul sa fie deschis, sustinand ca regulamentul prevede clar ca el trebuie sa fie secret, cu bile. Vlad Cosma a scapat de arestarea preventiva, colegii sai deputati votand impotriva solicitarii DNA.

Pana la urma, la fel ca si in cazul votului pentru Dinita, si in cazul Ioan Adam procedura a fost cea a votului secret cu bile, dar foarte multi parlamentari, in special din PNL, au votat cu bilele la vedere.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ioan Adam vot deputati arestare, #Ioan Adam arestare preventiva DNA , #parlament