"Liceeni" care fac legile tarii si revizuiesc Constitutia

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 16:05
5582 citiri
"Liceeni" care fac legile tarii si revizuiesc Constitutia
Foto: Arhiva

Nu au studii superioare, dar fac legile tarii si se pregatesc de revizuirea Constitutiei. Alegerile din 9 decembrie au adus in Parlament si deputati care, desi nu au o specializare intr-un anumit domeniu, au fost desemnati in comisii foarte importante.

Cel mai cunoscut este deputatul PNL Gigi Becali. In varsta de 55 de ani, liberalul si-a trecut in CV, la capitolul "Studii si specializari", doar absolvirea Liceului "Iuliu Maniu" din Bucuresti. Totusi, colegii sai de partid au considerat ca e indeajuns de bun pentru Comisia juridica. Prin urmare, un om fara nicio calificare in domeniul juridic va fi cel care isi va da avizul asupra tuturor legilor ce vor fi votate de actualul Parlament, scrie Evenimentul Zilei.

Becali nu este singurul parlamentar de acest fel. Deputatul PDL Costica Canacheu a terminat doar Liceul Industrial Electroenergetic, din Capitala. Cu o vechime in politica de 23 de ani, Canacheu este vicepresedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala.

Dan Ciocan (52 ani), deputat PSD, si-a luat Bacalaureatul in 2010, adica la varsta de 50 de ani, iar in prezent este student al Facultatii de Agronomie din Craiova. Desi pana in 2001 a fost subofiter de politie la IPJ Olt, in Parlament Ciocan a fost trimis de PSD in Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare.

Cel mai subtire CV este al deputatului PP-DD Gheorghe Coman (44 ani), scrie sursa citata. La activitate profesionala, Coman nu specifica nicio scoala pe care ar fi absolvit-o, dar mentioneaza ca in perioada 1988 - 1991 a fost lacatus mecanic la MECON SA. Deputatul PP-DD a fost numit in Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii.

Un alt deputat cu bacul luat la maturitate este liberalul Dumitru Verginel Gireada (45 ani). Acesta si-a luat bacalaureatul la 42 de ani, dupa care s-a inscris la Facultatea de Administratie si Stiinte Politice, din cadrul Universitatii Petre Andrei din Iasi, unde este student si in prezent. Pana la 42 de ani, Verginel a fost, la baza, mecanic agricol. Ca deputat, Gireada a fost numit membru al Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice.

Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
Traian Băsescu vrea ca Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă. Fostul colaborator al Securității crede că președintele SUA a comis prea multe gafe impardonabile, care l-au...
Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a publicat online mesaje amenințătoare la adresa președintelui Biden
Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a publicat online mesaje amenințătoare la adresa președintelui Biden
Un bărbat din Quincy, Florida, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat pentru amenințări la adresa președintelui Joe Biden și a altor oficiali federali, conform unui comunicat emis de...
#parlamentari fara studii, #parlamentari fara facultate, #Becali studii comisia juridica , #parlament
  1. Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
  2. Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a publicat online mesaje amenințătoare la adresa președintelui Biden
  3. Joe Biden are Covid și s-a izolat. Pentru prima dată vorbește despre condițiile retragerii candidaturii sale
  4. Strategie-surpriză: cum s-ar putea schimba discursul lui Donald Trump după ce a scăpat de asasinare
  5. Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
  6. Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
  7. Iohannis retrimite în Parlament Legea care îi obliga pe prosumatori să achiziționeze baterii de stocare
  8. Mureșan: „Ursula von der Leyen are întreaga susținere a PPE”. De ce voturi dispune pentru un nou mandat la șefia Comisiei VIDEO
  9. Dîncu: ”Ciolacu este foarte blând cu miniștrii”. Liderul PSD preconizează remanieri în această toamnă
  10. Iohannis ar putea intra în cursa pentru șefia Comisiei Europene, dacă Ursula von der Leyen nu obține voturile necesare SURSE