Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii: O tara condusa din deget

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 19:59
1611 citiri
Opinii: O tara condusa din deget

As fi vrut sa vorbesc serios despre Parlament. Este institutia nr.1 a Romaniei. Dar nu ma lasa parlamentarii. Cei care se lasa condusi cu degetul.

Nu stiu cat de atent se lucreaza in comisii. Gandesc ca nu extraordinar, de vreme ce nu exista lege de la Dumnezeu care sa nu fi fost amendata cel putin o data si pana la 100 de ori (legile invatamantului si fondului funciar).

Intuiam, de asemenea, ca bantuie plictisul naibii in plen si aproape mereu un aer de vacanta sau de motaiala. Dar sa votezi la semnul liderului, comanda la mine, deget in sus, deget in jos, la asta nu m-as fi asteptat vreodata.

Faci atata risipa de bani la alegeri, cu leafa, suma forfetara si cazare ca, deh, obrazul subtire cu cheltuiala se tine, pentru ca, dupa aia, sa fii ce? Un fel de automat de vot? Platit, s-ar numi tonomat. Vorba domnului Basescu: bagi fisicul, alesul canta ce-i ceri.

Tot cu un deget in jos s-a produs si cel mai mare masacru din istoria crestinismului, printre primii adepti ai apostolului Petru. Nu avem, deci, nici macar meritul de a fi inventat roata.

Banuiesc insa ca romanii nu se simt extrem de confortabil pentru faptul ca ingrediente din viata lor sau de care depind masa lor, serviciul lor, viitorul copilului sunt hotarate cu degetul!

La o asemenea gafa, sa pretinzi ca ai adoptat o lege gresit, din cauza ca liderul de grup a incurcat josul cu susul, orice om s-ar fi bagat sub pamant de rusine. Oricine, mai putin parlamentarii Puterii. O urma de jena am vazut la Mircea Toader. Avea si de ce. Domnia sa este detinatorul degetului cu putere legislativa. Si nici n-a prezidat Roberta Anastase sedinta. L-ar fi salvat la numaratoare...

Raluca Turcan i-a solicitat lui Toader demisia de la sefia grupului PD-L din Camera Deputatilor. Tafnoasa atitudine. Prompta, dar nu si la obiect. Fiindca nu plecarea lui Toader rezolva problema. Problema sta in fiecare deputat care si-a limitat competentele la maiestria de a urmari un deget.

Din aceasta postura este dificil sa ai pretentia sa devii credibil, predand lectii de economie si de moralitate la televizor. Si totusi, politicienii Puterii fac asta cu o insistenta incredibila, singuri impotriva tuturor - oameni si evidente -, de parca odata cu votul electoratului au arestat si adevarul absolut.

Si au un fel de manie a persecutiei, in sensul ca vad dusmani peste tot. Dusmani sunt pensionarii, ca exista si mananca prea mult din buget. Dusmani sunt bugetarii, fiindca refuza sa vada binele de a trai cu lefuri mici. Dusmani sunt mogulii, presa, scolile, bolnavii, firmele care fura statul si sistemul. Sistemul care opune rezistenta la reforma. Desi sistemul acesta este condus in totalitate de oameni ai partidelor de guvernamant.

Numai in curtea lor nu gasesc nicio vina. Ma asteptam ca, dupa episodul acesta, sa vad politicienii PD-L un pic mai rezervati. Dar cum de ridicol nu moare nimeni, am avut o zi si-o seara de tupeu exacerbat. Cam multa indrazneala pentru niste oameni care voteaza dupa deget. Nici macar dupa ureche.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#vot Parlament TVA alimente , #parlament
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Brucan insusi ne-a dat de inteles in 1990 că Romania va fi condusă din degetul mijlociu vreme de 20 de ani. Am trecut de termen, iar degetul cu pricina este mai vanjos si mai teapăn ca niciodată fără ca romanii să-l vadă si să-l simtă.