Parlament online! (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 10:55
3291 citiri
Parlament online! (Opinii)

Probabil ca la auzul ideii liderului Grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, de a trece la un Parlament online, multi si-au spus ca omul e diliu.

Asa erau considerati acum mai multe secole cei care visau aparate de zbor si submarine, insa mai "tanarul" Jules Verne ramane, potrivit UNESCO, cel mai tradus scriitor. Cat despre Isaac Asimov, imaginatia sa nu mai este considerata de multa vreme un sir de fabulatii. La moartea sa, in 1992, era clar pentru toti ca am pierdut un vizionar.

Pastram proportiile, desigur, insa peste un timp, nu stiu daca un mileniu, un secol sau zece ani, societatea nu va mai avea nevoie nici de extragerea carbunelui sau a petrolului, caci va gasi calea spre energia Soarelui, daca nu cumva va descoperi o resursa aici, pe Pamant, racordata la retelele magnetice care par si acum, multora, utopii.

Si nici agricultura nu va mai trebui sa facem, dupa imaginatia scriitorilor de SF, caci ne vom hrani cu pastile cu gust de omleta, friptura de miel si cartofi copti. Sau ca in Star Trek.

Asa ca de ce sa nu fim primii care implementeaza Parlamentul la distanta? Pambuccian spune ca economia ar fi de 20 la suta, dar cred ca estimarile sale sunt modeste.

588 de alesi, sau 300, sau 1000 vor lucra in sistem de teleconferinta, consultarile de grup se vor face tot asa, votul online exista deja, ca si semnatura electronica. Nu am mai plati hoteluri si snitele de protocol, singurele cheltuieli ar ramane cu combustibilul.

Si acela, limitat. Oricum, singurele momente cand deputatii si senatorii descind printre nataraii care i-au votat sunt inainte de alegeri.

Mai raman excursiile. In regula, sa le dam voie sa verifice cum functioneaza democratia in Indonezia si Coreea de Sud, sa-si duca si nevestele si copiii cu ei, poate le vin niscai idei.

Ce a mai ramas? Licitatia pentru intretinerea sistemului. Asta da, ar putea fi o problema care sa urce cheltuielile la loc. Dar treaca de la noi, dupa ce o vor adjudeca oamenii USL, va veni randul celor de la PDL - daca blocul pro-basist nu va avea cumva soarta PNTCD.

Si gata! La cat chiul masoara acum contorul secretarilor celor doua camere, nu-i niciun bai!

Ar mai ramane de rezolvat cu secretarele la care se dedulcesc unii departe de casa, si asta ar fi intr-adevar o problema. Fiind nevoiti sa-si administreze energia intr-un spatiu limitat, incarcatura psihica ar deveni de nesuportat, iar legile ar iesi si mai proaste. De acord, asta-i cam greu!

... Cum ce facem cu hackerii? Pai sa nu manance si ei o paine cinstita?

Citeste si:
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana...
Mesajul dur al liderului celei mai performante organizații PNL înainte de congres. Dan Motreanu: ”Ce înseamnă echipa câştigătoare? Pe cine au învins? Este un congres ratat”
Mesajul dur al liderului celei mai performante organizații PNL înainte de congres. Dan Motreanu: ”Ce înseamnă echipa câştigătoare? Pe cine au învins? Este un congres ratat”
Preşedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a anunţat vineri că nu va candida pentru nicio funcţie la Congresul PNL, menţionând că este un "congres ratat" şi că nu este normal ca în...
Sursa: Ziare.com