Parlamentul se reunește de urgență pentru a declanșa procedura desemnării conducerii SRTv și SRR

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 14:45
2103 citiri
Parlamentul se reunește de urgență pentru a declanșa procedura desemnării conducerii SRTv și SRR
Conducerea celor două instituții va ajunge la vot în plenul Camerei Deputaților FOTO Facebook / Camera Deputaților

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc vineri, 29 octombrie, de la ora 16.00, pentru a stabili declanșarea procedurii de desemnare a Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune (SRTv) și al Societății Române de Radiodifuziune (SRR).

PSD a depus, joi, o sesizare de neconstituţionalitate privind proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.89/2021, care are ca obiect de reglementare asigurarea continuităţii conducerii interimare a celor două servicii publice de radio şi de televiziune, în cazul mandatelor stabilite prin hotărârea Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Social-democraţii arată în sesizarea către CCR că Parlamentul avea obligaţia ca în cel mai scurt timp să promoveze procedurile legale prevăzute în Legea nr. 41/1994 de numire a consiliilor de administraţie şi de numire a directorilor generali, după expirarea interimatelor.

În textul sesizării este indicat faptul că atât OUG nr. 89/2021 cât şi OUG nr. 106/2021 reglementează din punct de vedere normativ o situaţie existentă şi nu o reglementare generală astfel încât nereferindu-se la un caracter normativ general încalcă alin (5) al art. 5 din Constituţie.

Comentarii
Poza Injineru
Injineru
rank 5
Joburi pe viata !