Parlamentari romani, in vizita oficiala in Iran: Un membru PPE atrage atentia asupra executiilor capitale

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 12:00
1983 citiri
Parlamentari romani, in vizita oficiala in Iran: Un membru PPE atrage atentia asupra executiilor capitale
Foto: Arhiva

Ambasadorul roman in Iran, Cristian Teodorescu, a anuntat, marti, ca o delegatie a Parlamentului Romaniei va efectua, saptamana viitoare, o vizita oficiala la Teheran.

Teodorescu a precizat ca scopul vizitei parlamentarilor romani in capitala iraniana este de a gasi modalitati de intensificare a cooperarii dintre tara noastra si Republica Islamica, potrivit televiziunii nationala iraniene Press TV.

Ambasadorul sustine ca Iranul este un jucator important in regiunea Orientului Mijlociu, adaugand ca oficialii de la Bucuresti acorda o mare atentie imbunatatirii relatiilor cu Teheranul.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, si omologul sau iranian, Mohammad Javad Zarif, au discutat, anul trecut, despre importanta relatiilor dintre cele doua tari, sustinand ca acestea trebuie sa lucreze la extinderea cooperarii pe toate planurile. Intrevederea dintre cei doi a avut loc pe 28 septembrie 2013, in cadrul Adunarii Generale a ONU din New York.

Expert in aparare antiracheta: Iranul, un pericol mai mare pentru Romania, decat pentru SUA

Politicienii care fac parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Islamica Iran si care ar putea fi inclusi in delegatia oficiala sunt presedintele grupului Sorin Rosca Stanescu, vicepresedintele Steliana Miron Vasilica, secretarul Tinel Gheorghe si membrii Cristina Anghel, Mircea-Titus Dobre, Marian Viorel Dragomir, Marian Ghiveciu, Akos-Daniel Mora, Gheorghe-Mirel Talos si Constantin Tamaga, se arata pe site-ul Camerei Deputatilor.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda si-a exprimat dezacordul referitor la aceasta vizita, sustinand ca spera ca niciun deputat din cadrul vreunui partid membru al Partidului European Popular (PPE) sa nu faca parte din delegatia trimisa la Teheran.

"Imi exprim speranta ca din delegatia respectiva nu va face parte vreun deputat apartinand unui partid membru al Partidului Popular European. Pozitia mea e justificata de faptul ca PPE considera nejustificata vizitarea Iranului in acest moment.

Problema a fost pusa si in cadrul Parlamentului European acum cateva saptamani, atunci cand mai multi europarlamentari au solicitat plecarea intr-o vizita la Teheran in perioada 12-17 decembrie", a precizat Preda, miercuri, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Acesta a sustinut ca pozitia PPE a fost exprimata in acel moment de coordonatorul pentru politica externa, Jose Ignacio Salafranca, care a anuntat ca "niciun membru al PPE nu va participa la o asemenea vizita".

Acesta a motivat ca "o componenta esentiala a dialogului interparlamentar este chestiunea drepturilor omului, ca si intalnirea cu reprezentantii ONG-urilor si ai opozitiei politice", atragand atentia asupra faptului ca "de la venirea noii administratii, numarul executiilor capitale a sporit".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#delegatie Parlament Iran, #parlamentari Iran, #parlamentari vizita Iran, #vizita oficiala Iran , #parlament