Parlamentarii se intorc la munca

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 09:34
1299 citiri

Parlamentul isi reia activitatea luni, cand se deschide cea de-a doua sesiune ordinara din acest an, convocata de presedintii Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si Senatului, Mircea Geoana.

Noua sesiune ordinara debuteaza la ambele Camere cu o serie de restante legislative.

La Camera Deputatilor din sesiunea anterioara au ramas 182 de proiecte legislative care nu au fost dezbatute in plen si 52 care se afla la votul final. De asemenea, la comisii, in proces legislativ din sesiunea anterioara, exista peste 400 de initiative.

Printre restante se numara Statutul minoritatilor nationale, o lege blocata in acest for de sase ani. Acest proiect, aflat in dezbaterea Comisiei pentru drepturile omului, a fost amanat pentru sesiunea din toamna a Parlamentului in urma unei decizii a Coalitiei de guvernare.

Tot la comisiile de specialitate se afla si solicitarile de reexaminare venite din partea sefului statului cu privire la reducerea TVA la 5% pentru produsele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, precum si legea cainilor fara stapan si proiectul PDL pentru modificarea legii referendumului, astfel incat demiterea presedintelui Romaniei sa fie posibila cu votul majoritatii cetatenilor inscrisi pe listele electorale.

La Senat, in total pe agenda exista peste 300 de legi.

Printre restante se numara propunerile privind impartirea administrativ-teritoriala a tarii, ratificarea acordurilor intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Arabe Siriene privind cooperarea in prevenirea si combaterea criminalitatii organizate, extradarea intre cele doua state si transferarea persoanelor condamnate in vederea executarii pedepselor privative de libertate, semnate la Bucuresti la 10 noiembrie 2010.

Tot pentru actuala sesiune parlamentara au ramas spre aprobare la Senat propunerile liderilor de grup ai USL privind infiintarea a doua comisii de ancheta - una privind verificarea legalitatii oportunitatii si criteriilor care au stat la baza disponibilizarilor din Ministerul Administratiei si Internelor si o comisie pentru verificarea repartizarii de catre Guvern a fondurilor publice in ultimii doi ani.

In dezbaterea Camerei superioare a Parlamentului vor intra in aceasta sesiune initiative precum cele referitoare la alocarea unui elicopter pentru SMURD in fiecare regiune de dezvoltare a Romaniei, reglementarea activitatii de picnic, a celei de lobby, marketingul substituentilor de lapte matern. Acestea urmeaza sa fie repartizate de Biroul permanet comisiilor de specialitate.

Ce scrie presa străină despre retragerea candidaturii lui Iohannis la șefia NATO: ”Finalul unui fals suspans”
Ce scrie presa străină despre retragerea candidaturii lui Iohannis la șefia NATO: ”Finalul unui fals suspans”
Preşedintele român Klaus Iohannis şi-a anunţat retragerea candidaturii de la şefia NATO, lăsând astfel drum liber premierului olandez Mark Rutte să-i succeadă lui Jens Stoltenberg,...
Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
Biografia premierului Marcel Ciolacu, probabil viitor candidat PSD la alegerile prezidențiale, stârnește interes în aceste zile, mai ales că există mari diferențe între informațiile...
#parlamentari sesiune toamna, #Parlament sesiune toamna , #parlament
  1. Ce scrie presa străină despre retragerea candidaturii lui Iohannis la șefia NATO: ”Finalul unui fals suspans”
  2. Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
  3. Includerea AUR în Grupul Conservatorilor din PE, criticată de oamenii lui Viktor Orban: FIDESZ nu poate sta alături de „un astfel de partid”
  4. Cum vede CTP retragerea lui Klaus Iohannis: ”Ne mai rămâne totuși o speranță, să ne concentrăm cu toții...”
  5. Variantele pentru organizarea alegerilor prezidențiale. Coaliția va lua decizia finală marți SURSE
  6. Războiul dintre Clotilde Armand și Toni Greblă, tranșat de Autoritatea Electorală Permanentă
  7. Klaus Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO. România îl va susține pe olandezul Mark Rutte
  8. Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
  9. Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
  10. ”Misiune imposibilă”. Coaliția nu poate stabili data alegerilor prezidențiale. Nicolae Ciucă a fost lăsat cu „ochii în soare”