Ziare.com

Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale SRTv si SRR pe 2017, 2018 si 2019. Consiliile de administratie - demise de drept UPDATE

de Alina Toma
Marti, 11 Mai 2021, ora 19:16

   

Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale SRTv si SRR pe 2017, 2018 si 2019. Consiliile de administratie - demise de drept UPDATE
Plenul Parlamentului a respins marti, 11 mai, rapoartele de activitate ale Societatii Romane de Televiziune si ale Societatii Romane de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018 si 2019.

UPDATE 19.16: Parlamentul a respins, marti, si rapoartele de activitate ale Societatii Romane de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018 si 2019.

S-au inregistrat 168 voturi "pentru" si 247 "impotriva" la raportul pe 2019, 174 voturi "pentru" si 242 "impotriva" in cazul raportului pe 2018 si 176 voturi "pentru" si 243 "impotriva" la raportul pe 2017. Presedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat ca respingerea rapoartelor de activitate si a conturilor de executie atrage demiterea de drept a Consiliului de administratie al SRR.

"Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune a fost demis. La propunerea comisiilor permanente de specialitate, Parlamentul numeste un director general interimar al Societatii Romane de Radiodifuziune cu un mandat bine definit, de 6 luni", a mentionat Dragu.

Textul initial: Pentru votul la rapoartele SRTv S-au inregistrat 168 voturi "pentru" si 247 "impotriva" la raportul pe 2019, 174 voturi "pentru" si 242 "impotriva" in cazul raportului pe 2018 si 176 voturi "pentru" si 243 "impotriva" la raportul pe 2017.

Presedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat ca respingerea rapoartelor de activitate si a conturilor de executie atrage demiterea de drept a Consiliului de administratie al SRR.

"Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune a fost demis. La propunerea comisiilor permanente de specialitate, Parlamentul numeste un director general interimar al Societatii Romane de Radiodifuziune cu un mandat bine definit, de 6 luni", a mentionat Dragu.

S-au inregistrat 142 de voturi pentru si 239 de voturi impotriva la Raportul pe 2019, 144 de voturi pentru, 242 impotriva si o abtinere la cel pe anul 2018 si 141 de voturi pentru, 247 impotriva si doua abtineri la raportul pe 2017.

Presedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat ca respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de administratie al televiziunii publice.

"Ca urmare, Consiliul de administratie al televiziunii publice a fost demis. (...) Parlamentul numeste un presedinte interimar cu un mandat bine definit pe o perioada de 6 luni", a spus Dragu.

Liderul deputatilor PNL, Gabriel Andronache, a propus suplimentarea ordinii de zi pentru propunerile pentru functia de presedinte interimar al Televiziunii publice.

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a atras atentia ca Birourile permanente reunite trebuie sa sesizeze cele doua comisii de cultura pentru a audia persoanele care vor candida la aceasta functie, iar Gabriel Andronache a precizat ca, dupa discutarea si a rapoartelor de activitate ale Societatii de Radiodifuziune, se vor intruni Birourile permanente pentru aceasta procedura.

Luni, 10 aprilie, presedintele Ludovic Orban anunta in sedinta conducerii PNL ca sefia interimara a TVR va fi preluata de catre Ramona Saseanu, jurnalista la TVR Craiova.

Potrivit descrierii de pe site-ul TVR Craiova, Ramona Saseanu este prezentatoare la televiziunea mentionata, si a facut studiile de licenta la Facultatea de Drept si Administratie Publica iar mai apoi la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii din Craiova.

Mai tarziu si-a completat studiile de master la Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii de la Universitatea Bucuresti, si a ajuns sa lucreze in presa inca din 1995, la un post de radio din Craiova.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3442 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Reconstituire TVR Cultural; canal TVR Didactic permanent

Iar politică, unde trebuia concurs pe proiecte. La Radio Romania Cultural si Muzical, de dublat finantarea. La TVR e de regandit totul. Echivalentul de azi al ceea ce in Romania Mare se chema Luminarea Poporului: reconstituire TVR Cultural; canal TVR Didactic permanent, care să se ocupe si de educatia adultilor odată cu scoala online; si online sau măcar pe YouTube, un canal de propagandă, stirile romanesti si turism, de emis in limbile de circulatie, ca să nu ne mai facă altii imaginea in lume.

 

Da, maine se va intampla asta

Sa vezi cum vor veni specialistii si se vor alinia sa dea concurs pentru sefia tv/radio public, ca doar asa a promis Orban la prostime.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor