Ziare.com

UPDATE VIDEO Parlamentul a votat cresterea pensiilor cu 40%. Propunerea PSD a trecut cu votul UDMR, ALDE si Pro Romania

de Teodora Munteanu
Marti, 22 Septembrie 2020, ora 14:40

   

UPDATE VIDEO Parlamentul a votat cresterea pensiilor cu 40%. Propunerea PSD a trecut cu votul UDMR, ALDE si Pro Romania
Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri bugetare a fost adoptat cu 242 de voturi "pentru", 147 "impotriva", 11 abtineri si un parlamentar nu si-a exprimat votul, a anuntat Marcel Ciolacu presedintele Camerei Deputatilor. Rectificarea bugetara cuprinde majorarea pensiilor cu 40%, conform amendamentului PSD.

Au fost 242 de voturi pentru, modificarile fiind sustinute de PSD, ALDE, Pro Romania si UDMR. Liberalii au anuntat ca vor contesta legea la Curtea Constitutionala.

Ce s-a intamplat in Parlament

Deputatul PNL Gabriel Andronache a solicitat, in plenul reunit de marti, 22 septembrie, al Parlamentului, ca proiectele de lege prin care este aprobata rectificarea bugetara pe acest an sa fie retrimise la comisiile reunite de buget-finate pentru a fi adoptat un alt raport, deoarece cel deja aprobat incalca prevederile legislative si inclusiv Constitutia.

Cererea PNL a fost respinsa cu 225 voturi "impotriva", 175 "pentru", sase abtineri si 11 alesi nu si-au exprimat votul. Camera Deputatilor si Senatul au adoptat in plenul reunit de marti proiectele de lege care aproba rectificarea bugetara in forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.

Grupurile parlamentare ale UDMR au solicitat ca un amendament admis din raportul privind rectificarea bugetara sa fie eliminat. Este vorba despre modificarea care spune ca "plafonul privind datoria publica, conform metodologiei UE, pentru sfarsitul anului 2020, este de 40% din Produsul Intern Brut". Eliminarea amendamentului a fost adoptata cu 384 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si doua abtineri.

Propunerea lui Teodorovici

Amendamentul admis in raportul de admitere al comisiilor reunite de buget fusese propus de senatorul PSD Eugen Teodorovici care prevede ca "plafonul privind datoria publica, conform metodologiei UE, pentru sfarsitul anului 2020, este de 40% din Produsul Intern Brut".

Prin urmare, ramane valabila varianta propusa prin ordonanta de urgenta a Guvernului 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri bugetare care arata ca: "plafonul privind datoria publica, conform metodologiei Uniunii Europene pentru sfarsitul anului 2020, este de 44% din produsul intern brut".

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, care conduce sedinta, a anuntat ca si-au inregistrat prezenta 264 parlamentari.

Redam dezbaterile din plenul reunit al Parlamentului pe tema rectificarii bugetare:

Liderul deputatilor PNL Florin Roman: "Cred ca prin decizia pe care a avut-o PSD azi de a se opune retrimiterii la comisii, in conditiile in care colegul Andronache a prezentat viciile de fond semnalate, sunt consternat de fpatul ca inainte cu cateva zile de alegerile locale ati luat decizia care arunca in aer Romaniei. Numele tau PSD e iresponsabilitate. Doriti sa transformati Romania in Grecia, iar apoi sa spuneti ca de vina sunt liberalii. E un demers politic care nu tine cont de faptul ca Romania e in pandemia, de faptul ca am avut cheltuieli enorme pe pandemia sanitara, avand in vedere ca dvs ati lasat depozitele cu zero stocuri si medicamente si faptul ca aruncati Romania pe marginea prapastiei doar pentru a obtine cateva voturi in plus.

Ati demonstrat ca nu va pasa de Romania, de oameni, de viitorul acestei tari, si sunt convins ca romanii vor plati nota la alegerile locale si la alegerile parlamentare. Vom ataca la CCR cele doua proiecte de rectificare a bugetului de stat si a bugetului de asigurari sociale si vom face tot ceea ce tine de noi pentru ca Romania sa scape de PSD si duminica romanii vor vota PNL pentru a scapa de PSD."

Senatorul USR George Dirca: "Proiectul de rectificare bugetara trimis de guvern a fost intesat cu amendamente de o majoritate toxica a PSD-ALDE. Iar amendamentele depuse nu face altceva decat sa arunce tara in criza. Prin urmare, grupurile USR nu vor vota rectificarea bugetara in forma amendata de PSD si de ALDE."

Presedintele Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu: "Deci nu e criza ca sa stiu si eu ce ii spun copilului cand ma duc acasa."

Liderul senatorilor UDMR Attila-Zoltan Cseke: "Atat investitorii straini, cat si intreprinderile mici si mijlocii sufera din cauza lipsei proiectelor pe termen mediu si lung. Miza de azi e majorarea pensiilor cu 40%, asa cum s-a stabilit printr-un act normativ adoptat de Parlament, chiar daca azi situatia e mult diferita de situatia bugetara de atunci. Deci miza votului nostru de azi e respectarea celor doua principii - a consecventei si a predictibilitatii. Noi cele doua grupuri UDMR din Senat si Camera Deputatilor vom fi consecventi si vom sustine majorarea pensiilor cu 40%. Punctul de pensie trebuie majorat asa cum prevede legea. Suntem constienti de provocarile crizei aduse de pandemie, suntem constienti ca situatia bugetara e mult diferita, dar trebuie sa cautam si sa gasim solutii impreuna.Citu - Nu imi vine sa cred ca suntem azi iar aici si discutam din nou acest lucru. M-am uitat la rapoarte, ca senator si apoi ca ministru si am vazut ca raportul comun al celor doua comisii nu exista nici acum o sursa de finantare de unde sa vina aceasta crestere a punctului de pensie.

Am zis ca poate era in legea originara si acolo se arata pentru anul acest trebuie alocate 248 miliarde lei si 58 miliarde lei pentru anul viitor, daca punctul de pensie ar fi majorat cu 40%. Legea a fost facuta fara surse de finantare. Totusi am reusit sa face o crestere a punctului de pensie si am reusit sa crestem si alocatiile cu 20%, chiar daca si acolo nu a fost trecuta nicio sursa de finantare. As vrea sa mergem la documentul prezentat de ministrul de Finante in Guvernul Dancila, dupa intalnirea cu FMI, care arata ca aceasta crestere se poate face pe reducerea drastica a investitiilor publice. Ne vom opune si garantam romanilor ca nu vom arunca tara in aer."

Senatorul PNL Florin Citu: "Nu imi vine sa cred ca suntem astazi iar aici si discutam din nou acest lucru. M-am uitat la rapoarte, ca senator si apoi ca ministru de Finante si am vazut ca raportul comun al celor doua comisii nu exista nici acum o sursa de finantare de unde sa vina aceasta crestere a punctului de pensie. Am zis ca poate era in legea originara si acolo se arata pentru anul acest trebuie alocate 248 miliarde lei si 58 miliarde lei pentru anul viitor, daca punctul de pensie ar fi majorat cu 40%. Legea a fost facuta fara surse de finantare. Totusi am reusit sa face o crestere a punctului de pensie si am reusit sa crestem si alocatiile cu 20%, chiar daca si acolo nu a fost trecuta nicio sursa de finantare. As vrea sa mergem la documentul prezentat de ministrul de Finante in Guvernul Dancila, dupa intalnirea cu FMI, care arata ca aceasta crestere se poate face pe reducerea drastica a investitiilor publice. Ne vom opune si garantam romanilor ca nu vom arunca tara in aer."

Liderul deputatilor PSD Alfred Simonis: "Dezbaterea de azi a inceput cu mai multe afirmatii facute de viceliderul grupului PNL si am inteles de acolo ca pentru a amenda un buget de stat ai nevoie de un dosar intreg. Ne spune un partid care a facut amendamente anii trecuti, fara sa aiba un dosar si care a avut un Guvern care a venit cu asumarea raspunderii pe buget. Astia ne tin morala. Pur si simplu v-ati luat la tranta cu batranii nostri. Ludovic Orban ne anunta cum da batalie dupa batalie pentru a nu majora pensiile cu 40%. Batranii Romaniei, oameni care au muncit pe branci pentru ca aceasta tara se existe in forma in care este astazi, au nevoie de apreciere, de dragoste si recunostinta. Voi vreti sa ii lasati sa se descurce singuri intr-o epoca in care este din ce in ce mai greu sa te descurci singur. In alte societati batranii sunt venerati, apreciati, sunt ingrijiti de generatiile de tineri. Voi vreti sa ii lasati sa se descurce singuri.

Zilele trecute premierul Orban intreba un batran in scaunul cu rotile ce viteza prinde scaunul cu rotile. E dovada de cinism. Cum sa ii pese de oamenii care sufera un guvern plin de cinism. Opriti-va din furat, daca vreti sa aveti bani. Opriti-va din tunuri si veti avea bani. E foarte simplu. PSD va face ceea ce a demonstrat mereu ca se va tine de cuvant. Cine nu sustine in Parlament aceasta lege si vom trage concluziile, pentru ca legea va trece azi de Parlament si veti fi obligati sa majorati pensiile cu 40%, dar la finalul zilei vedem ce face PMP si celelalte grupuri parlamentare. E important sa vedem cine nu sustine, doar asa pentru a calcula la final, pentru ca legea va trece si pensiile vor fi majorate."

Senatorul ALDE Calin Popescu Tariceanu: "I-as ruga pe Iohannis, Orban si Citu sa incerce sa traiasca cu 1.000 lei pe luna cat au multi pensionari si sa ne spuna cat au rezistat - 3, 4 zile. Mi se pare degradant acest dispret fata de pensionari. Nu vom avea nicio ezitare sa votam pentru majorarea pensiilor cu 40%"."Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a avut loc marti, 22 septembrie, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi la vot au fost proiectele de lege care aproba rectificarea bugetara pentru acest an. Comisiile reunite pentru buget au adoptat, saptamana trecuta, raport de admitere cu amendamente la initiativele legislative.

Amendamentul PSD prin care este abrogata majorarea punctului de pensie cu 14% si ramane forma in vigoare de crestere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii. Punctul de pensie era planificat sa fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, insa amendamentul PSD prevede ca valoarea punctului de pensie va fi mentinuta, cum e in prezent prevazut de lege, la 1.775 lei. Ludovic Orban a precizat ca vor avea loc negocieri in Legislativ, astfel incat rectificarea bugetara sa fie retrimisa la comisii. In caz contrar, Guvernul va ataca la CCR proiectele de lege, a adaugat premierul.

Raportul de admitere cu amendamente al comisiilor reunite pentru buget a fost adoptat cu 20 de voturi "pentru" si un vot impotriva care a apartinut deputatului USR Claudiu Nasui.

Potrivit liderului deputatilor PNL Florin Roman "PNL, USR, UDMR, Pro Romania si minoritati nationale" au boicotat sedinta comisiilor reunite pentru buget prin neparticipare.

Un alt amendament al PSD adoptat in sedinta comisiile reunite pentru buget este cel prin care au fost crescute sumele repartizate unitatilor administrativ teritoriale cu un miliard de lei. De asemenena, pentru municipiile resedinta de judet este alocata suplimentar suna de 500 milioane lei, care va fi repartizat egal autoritatilor locale, fara a se tine cont de culoarea politica.

O alta modificare abroga articolul 43 care prevedea cresterea salariilor cadrelor didactice de anul viitor. Prin urmare, salariile profesorilor vor fi majorate din acest an, asa cum este prevazut de lege.

A fost majorat si bugetul Camerei Deputatilor cu 5.635 milioane lei, dupa cum urmeaza: "In bugetul Camerei Deputatilor - sume alocate din bugetul de stat - se majoreaza creditele bugetare si de angajament astfel: 3.000 mii lei la titlul 20 Bunuri si servicii si 2.635 mii lei la titlul 71 Active nefinanciare".

Suma de 67 milioane lei a fost alocata suplimentar pentru Ministerul Agriculturi, in scopul finantarii Programului de realizare a Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor.

"Se autorizeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa suplimenteze cu suma de 67.000 mii lei credite de angajament, respectiv 45.000 mii lei credite bugetare, Cap.80.01 - Actiuni generale economice, comerciale si de munca, Titlul 55 - Alte transferuri, Art.01 alin.05 - Programul de realizare a Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, prin diminuarea cu suma de 67.000 mii lei credite de angajament, respectiv 45.000 mii lei credite bugetare de la Cap.83.01 - Agricultura, silvicultura, piscicultura si vanatoare, Titlul 80 - Imprumuturi, Art.30 - Alte Imprumuturi", conform amendamentului adoptat si propus de grupul parlamentar al PSD.

Un alt amendament al PSD adoptat de comisii a fost cel prin care este suplimentat bugetul Ministerului Economiei cu 400 milioane lei, pentru programul Start Up Nation.

De asemenea, a fost suplimentat bugetul Secretariatului General al Guvernului cu 20 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara al Executivului "pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, in scopul sprijinirii financiare a Administratiei Patriarhale, in vederea continuarii lucrarilor de construire a Ansamblului Catedralei Mantuirii Neamului", printr-un amendat tot al grupului parlamentar al PSD.

O alta modificare propusa de PSD arata ca "plafonul privind datoria publica, conform metodologiei UE, pentru sfarsitul anului 2020, este de 40% din Produsul Intern Brut".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 18307 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
65 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

40% majorare

Vă vedeți inflație de acum incolo
Pensionari vor suporta inflația din majorare ,salariații din consumul de pătrunjel tras pe nas.
Sunt salariat din 01.08.1983 și cred că niciodată nu a existat o majorare bruscă de 40%,era 5-10 % ăn martie sau la alegerile locle și 8-15 la la parlamentare sau prezidențiale.
40% brusc,după o alta majorare de anul trecut ?????
Sunt viitor pensionar după un an ,dar nu cred că este corect față de cei care vor muncii.

 

sa vedeti maine cursul valutar

sau altfel spus - cm scad pensiile marite chiar inainte de a fi date.

 

inca un prilej

pentru psd sa se dea in stamba cu masurile lor ultra populiste cu dedicatie pentru alegerile care urmeaza.
La cat sunt de prosti si/sau egoisti romanii, precis multi vor pune botul.

 

"La cat sunt de prosti si/sau egoisti romanii"CUM ITI PERMITI?

Incetati defaimarea tarii/poporului roman!!!! NUMAI tu poti spune despre tine: prost & egoist!!

De ce crezi

ca "prostii" (caci sunt dintr-acestia) dar si egoistii care se lasa pacaliti si pun botul la mariri fictive de salarii sau pensii sau ajutor social care vor duce inevitabil la inflatie si indatorare reprezinta tara/poporul roman?
Eu am incredere si in tara si in poporul roman - cel inteligent

@Emigrantul Anonim

Din pacate exista o forma de prostie la electoratul din toata lumea:absenteismul!
De acest fenomen imi este teama si in Romania!Teo

Vin rușii!

Cocoșeilor, ați vrut la putere, guvernați!

cu marire de 40% imi permit,sa-mi trag pe persoana fizica,o

baterie de rakete Patriot si cate 30 baterii de babeasca/luna !....nu mai imi trebe nici sosele,nici tunele si nici metrouri.....

In TOATE TARILE politicienii folosesc tehnici de

MANIPULARE aprostimii ! Daca va intereseaza ...aici !
Un excrement ce se da Elvetian stie sa manevreze prostimea , dar aia dintre cei mai prosti !!!!
"La propagande est à la démocratie ce que la matraque est à la dictature. " Noam Chomsky

10 stratégies de manipulation que les politiques et les médias utilisent pour nous contrôler

https://www.lexpress.fr/actualite/politique/manipulation-politique-tous-les-moyens-sont-bons_1667111.html

https://www.institut-pandore.com/mentalisme/10-strategies-de-manipulation-que-les-politiques-et-les-medias-utilisent-pour-nous-controler/

https://citations.ouest-france.fr/theme/dictature/

Urmarile: leul se prabuseste, inflatia urca la cer

si Romania intra in faliment! Asta a fost scopul mafiei psd-iste nemernice pentru a ramane la putere ca sa poata fura in continuare...
Sper sa scapam de ei la alegerile locale si mai ales la parlamentare! Sa se duca la drakkne in puscarie unde este locul mafiotilor infractori...

Un sondaj in randul pensionarilor ne spune ca 33%

sunt pt mărire cu 40%, 26% nu știu și 41% sunt contra.

Alooo...Psd e agentul infiltrat

pentru distrugerea tarii...Acest partid Sovietic, adus pe tancurile russesti, a lucrat mereu la doua capete...Cand spui PCR,PSD...spui tradare Pura...

Deci după spusele ramolitului tariceanu ar fi

nevoie de o pensie de 10.000 lei, pt defavorizați. Adică vreo 2000€. E nebun.
“Senatorul ALDE Tariceanu: "I-as ruga pe Iohannis, Orban si Citu sa incerce sa traiasca cu 1.000 lei pe luna cat au multi pensionari si sa ne spuna cat au rezistat - 3, 4 zile. “

tradare este

cand scoti banii romanilor din tara si-i dai celor care iti alimenteaza contul din strainatate, cum a facut guvernul galben in ianuarie 2020 prin oug nr.1/2020, nu cand dai painea de toate zilele bunicilor si parintilor tai. vin sa judece cei pe care acesti parinti si bunici i-a sters la fund, i-a tinut prin scoli inalte, iar ei cum le-a dat tuleiele pe la nas, au sarit gardul si pretentii sa agoniseasca imediat, chiar cu riscul de asi vinde tara.

Sunt iemotionat si balonat de la fasole

Decat PSD are grija de popor si dubleaza pensiile cu 40%.

De platit sa plateasca nepotii si stranepotii: ia uite ce tara mishto le-am lasat!

Daca "cel mai corupt parlament din lume"voteaza absurda majorare de

40% a pensiilor,in plina criza pandemica mondiala,aceasta va fi ultima crima anti-nationala comisa de acest parlament!
Sper ca toti tinerii si mai ales,cei care produc PIB tinand prin munca lor acesta tara sa iasa la vot la locale si mai ales la parlamentare ,extirpand din viitorul parlament cancerul mafiei PSD and comp!Teo

 

Hai cu guvernul meu neamule ...

Foarte bine, acum majorați și salariile cu 60%, guvernul lui să identifice sursele de finanțare, așa este cand ești la putere🤣😜🤣🤞🤞🤞🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️!

asa este cand te doare la banana de tara..

si de viitorul copiilor tai...ca presupun ca ai atata minte sa realizezi ca toate datoriile se platesc la un moment dat...

Romania nu s-a amestecat sa destabilizeze

financiar Rusia. Ieri parca a crecut piata bursiera.

Korekt! De aia e guvern: sa faca datorii!

Hai cu triplarea pensiilor speciale!

parlament ilegal!

la referendum s-a votat injumatatirea palamentului. ceea ce se vede acum un parlament in afara legii, un parlament care capuseaza statul, care voteaza aberatii si care distruge Romania, sau atata cat a mai ramas din ea dupa 31 de ani de jaf ilimitat.

votati din nou pesede, numai asa veti fi coerenti cu jaful si crima!

Romania.........

Singura tara din lume unde in plina criza se maresc pensiile cu 40 %,de fapt cu 110 % ,pt ca in 2016 punctul de pensie era 840 de lei,acum ar fi 1770 ! sunt pensionar si eu dar asa ceva nu mai e nicaieri pe planeta. Pensiile nu sunt un lux ci ar trebui sa fie doar un mijloc de trai. Pensia minima urmeaza sa depaseasca salariul minim . O familie sot-sotie-2 copii ,care au salariu minim,au nevoie de bani de transport,de haine,de gustare,de intretinere copii.O familie de 2 pensionari,au pensii babane dar nu dau nimic pt asig medicala,nimic pt transport public,ba au si 50% reducere la tren si bilete de tratament ! ba,doamna Firea ii trimite gratis in Cipru (ca la Olanesti nu le place ).!!!Solutiile sunt la indemana doar sa se vrea :
Marirea pensiilor doar pt cei care au sub 1000 de lei
Suspendarea ajutoarelor sociale si mentinerea lor doar pt cei suferinzi
Suspendarea indemnizatiilor de revolutionari care in majoritate dormeau pe 21-22 dec 89.
Eliminarea rentelor viagere care nu au sinonim in lumea civilizata. Are nevoie Nadia,Patzaichin,Silivas etc de acesti bani ?
Interzicerea sustinerii echipelor de fotbal-handbal din bani publici ,care de fapt e campanie electorala
Impozitarea cu 95 % a pensiilor speciale.
Interzicerea cheltuirii banului public pt popi,biserici si catedrale(credinciosii sa fie cei care sustin financiar platirea preotului sau construirea bisericii .
Interzicerea politicienilor de a avea si alte surse de venit in afara celei de politician .Fara afaceri sau consilii de administratie sau alte hotii.
Activarea Legii 18 care inseamna confiscarea tuturor averilor a caror valoare depasesc veniturile celor care le detin.
Atunci,vor fi bani de scoli,spitale si autostrazi.

Guvernul tripleze pensiile si salariile

UE sa plateasca, ca ei ne-au luat in Piata Comuna. Ei sa raspunda. Daca nu au bani sa se imprumute! Ce ne pasa noua!

Toata lumea la pensie la 45 de ani! Pensii speciale pentru poporul roman ca noi ne-am luptat cu turcii cand aia construiau catedrale in Vest.

vorbeste turcul din tine gigi

vrei sa spui ca catedrala Noastra trebuie lasata fara parcare subterana, "lifte", si vitralii chinezesti ?

Te-o, acest PSD a devenit mult mai periculos decat Covid-19!

Este un partid care a fost creat sa ne distruga tara.Numai politrucii vanduti Estului salbatic poate sa mareasca pensiile fara sa fie bani in Buget.Acest partid doreste sa ne duca acolo unde in prezent se afla Belarus. Shalom

tara este distrusa de mult....

ca pensionar in drumul spre eternitate va iau si pe voi cu mine.
nu sunt bani la buget ?
de sparanghel ai auzit? hahaha!!!

hk.kt

Ca pensionar ce esti un sfat iti dau.
Betivule.
Nu mai bea cocartz.
Inhaleaza-l.

hahaha!!!

radu mamii, radule....
ce stii tu despre mine sa faci tot felul de afirmatii de cocalar din romania.
shoo, potaie !

dare de mita..chiar in campanie

dna ce face? Romania risca sa fie urechiata de ue, exista un deficit aprobat...fac ei ce vor?
in timp ce dau banii la pensionarii votanti inainte de a vota itistii si psihologii sa mature strazile..ca nu mai vrea nimeni salariul minim, mai mic ca in nigeria unde e 800 dolari.

 

cea mai buna solutie

ar fi ca PNL-ul sa mareasca pensiile nu cu 40% ci cu 500%,a bugetarior cu 1000% si apoi sa demisioneze si sa_i lase pe cei de la PSD sa guverneze.Va garantez ca in decembrie psd va lua nu mai mult 3% voturi si se va desfinta ca partid.

Orice absenta de la vot , este un vot pentru borfasii aroganti

.

Romania are nevoie de locuri de munca

nu de pensii, autostrazi, cai ferate si telefoane mobile 5g cum vor spune in curand psdistii si pnlisii. ma mir ca nu au facut alianta pana acum. au acelasi program de guvernare tratatul de la varsovia.

 

aceste doua partide de la guvernare

au incalcat grav prevederile internationale neasigurand copiilor venitul minim grantat international al saraciei care este de 300 lei minim. Vorbesc de pensii si lasa copiii sa nu aiba ce manca...

 

.....pai.....partidele democratice sa aiba grija de copiii....

.....socialistilor ca socialistii n-au avut pasara 7 ani......iar secu-militienii sa dea pensii din ce-au ascuns in offshore din '90 incoace!....ca au mai multe sute de mld. decat inthregul pupuohr!......cam 200 ashea....
......acuma.....daca "ai nostri" sunt niste sifilishi-fricosi si sau mai si uslit, ce sa-i faci ???.....secu-militia chesede nu se poticneste in covid!.....asta au facut in '96 si dupa la fiecare "schimbare" de putere......nu-i ceva nou!....
.....ce-o sa fie ce-o sa fie de-acu ncolo ???....pai o sa ploua cu bancnote si cu mult covid la iarna.....om vedea cine mai rezista.....

Iata solutia ideala, ultima lopata de pamant pe groapa economiei

din RO. Sunt sigur ca pzdistii &friends vor transpira de bucurie la auzul acestei solutii :)

1. Marirea cu 40% a pensiilor.
2. Diminuarea cu 40% a salariilor bugetarilor.

Cred ca pensionarii merita sa aiba aceasta augmentare a veniturilor.
La cat au adus ei societatii, 5 milioane de pensionari si asistati social merita sa traiasca pe spate celor 2 milioane de fraieri care muncesc pentru ei. Nu stiu daca ceilalti 5 milioane de fraieri care muncesc in strainatate vor dori sa munceasca pentru pensionarii comunismului multilateral dezvoltat. S-ar putea sa se incapatzaneze si sa nu verse nici macar un cent pentru floarea natiunii, creatoare de plus valoare si suporter de neclintit al Ciumei Rosii !

 

Tăriceanu este pensionar și trăieste la limita subzistentei,

AJURATI-L
Senatorul ALDE Calin Popescu Tariceanu: "I-as ruga pe Iohannis, Orban si Citu sa incerce sa traiasca cu 1.000 lei pe luna cat au multi pensionari si sa ne spuna cat au rezistat - 3, 4 zile. Mi se pare degradant acest dispret fata de pensionari. Nu vom avea nicio ezitare sa votam pentru majorarea pensiilor cu 40%"."
Așa arată ipocrizia in stare PURĂ,Cariceanu
Mașinile lui consună zilnic cel puțin 3 pensii minime doar să fie sterse de praf.

 

Saracul pensionar Tariceanu..

Vorbim de unul care se ascunde ca disperatul in spatele imunitatii parlamentare in cazul dosarului Fujitsu-Siemens, in care sunt dovezi garla la dosar despre spaga de 800.000 de dolari luata de nenea Tariceanu. A luat spaga pentru a cumpara licente la preturi enorm de supraevaluate. Vorbim de pagubirea statului de zeci de milioane de euro. Dovezile sunt bazate in principal pe recunoasterea vinei de catre directorii din Austria si nu se mai pot ascunde. Fara sprijinul majoritatii PSD-ALDE in parlament, mos Tariceanu era la puscarie acum.

Iar acum, flacaul asta plange acum de mila pensionarilor care traiesc din 1000 de lei pe luna.

Iti cam vine sa te urci pe pereti.

Traiasca traian "Parkinson" basescu - singurul

presedinte care a avut curaj sa taie salariile si pensiile compatriotilor.

Pentru curajul pe care l-a avut, am sa-i pun o lumanare din aia mare cu LED.

#sieusuntpanarama

Majorarea pensiilor speciale.

Sint de acord sa se majoreze numai pensiile mici

Dar ce te faci cu jigodiile cu pensii speciale si trintorii de bugetari.
Adio orice infrastructura. Grecia e nimic cu ce se va intimpla in Romania, Grecia avea infrastructura.
Romania se va ruga sa fie cucerita dar pentru prima oara nu se va oferi nimeni.
Oricum tara e vinduta.
Dragii mei timpiti, votati Psd.

 

@ emigrantului anonim

Esti prea prostut pentru a comenta lucruri care te depasesc intelectual.
Nici macar nu stii istoria poporului roman pe car o evoci.
Esti un papitoi de paie (nu m-ar mira fa fi platit de PSD )

 

Prostia la Romani

din pacate componenta parlamentara, care a permis astazi votarea unei legi absolut idihoate, fara nici o urma de sursa de finantare, arata ca totusi, majoritatea poporului Roman (care nu-i asa a votat acest Shparlament) este proasta si egoista cum bine spunea Z. Acestea sunt fapte. Sa speram ca la urmatoarele alegeri, vom observa o desteptare a poporului.

cata nesimtile la pesedistii astia ...

adica guwernerul , penal si mincinos , face tot posibilul sa scape patria de batrani si pensionari ... face tot posibilul sa infecteze copii doar doar se duc la cativa bunici cu "bonus penelist" .. si ei ce fac mai ?
vor sa mareasca pensii si slocatii ??? asa ceva !!!!

ce *** doar nu se imprumuta ministrul cacitu de miliarde saptamanal pentru asta !!!
miliardele alea trebuie sa se duca in "industria penalista" , nu asa .. unde e nevoie in romania !!!

cum altfel sa mai aiba ei bani sa si rasplateasca fostii ciumati rosii care s-au convertit la religia banului penalist ???

"prostut" e cam putin spus - e facut gramada!

O arde pe clisa cu ceapa, jumari si fasole batuta, dar numai intre Craciun si Paste. Ocazional, piftie.

Intre Paste si Craciun consuma urzici, loboda, ciocanele si aripioare de orice zburatoare.

Din folclorul roman!

Orisicare derbedeu
Voteaza doar pesedeu.
Una culeasa recent
Furt, minciuna si tupeu
Asta'nseamna pesedeu
Si o sa mai repet unele fapte psdiste!

 

Pensionarii oricum votau 80% PSD

Nu mai vin odata alegerile parlamentare, sa scapam de aceste fetze triste, de acesti golani in costum, de acesti burtosi transpirati si expirati, care ne rid in nas cu nesimtire.

 

Si o atentionare pentru PNL, ca va stiu suporter :)

Sa se uite bine la ce face UDMR zilele astea in parlament, la cat de ticalosi arata iar si iar. Au mai facut-o si in trecut, cand au fost macelarite legile justitiei si Codul Penal si Codul de procedura.

Liderul senatorilor UDMR Attila-Zoltan Cseke: "Noi cele doua grupuri UDMR din Senat si Camera Deputatilor vom fi consecventi si vom sustine majorarea pensiilor cu 40%. Punctul de pensie trebuie majorat asa cum prevede legea."

Ar fi bine ca PNL sa se gandeasca ce fel de parteneri de guvernare isi alege din 2020 incolo.

P.S. Orice economist iti poate spune ce ar insemna aceasta crestere adoptata acum: Romania ar cadea in grupul investitional "junk", dobanzile cu care statul roman s-ar imprumat ar sari pana la cer, investitiile straine ar fi blocate, iar moneda nationala s-ar devaloriza cumplit (adica nu o sa castige nimeni in mod real la puterea de cumparare). Datoria publica ar sari in maxim 3 ani pana la limita maxima permisa, de 60% din PIB. Adica vom pune asa vreo 100-150 de miliarde de euro in carca copiilor doar ca ca mai castige PSD si satelitii niste voturi astazi.

Evident, ar ajunge la mana FMI-ul, ca nu vom gasi alt finantator. Si politica lui de restabilire a echilibrelor se bazeaza pe taieri de cheltuieli bugetare (in principal salarii, da?) si pe cresteri de taxe (in special pe consum, adica TVA)

Cam aici vor sa ne duca PSD, ALDE, ProRomania si UDMR. E de vazut daca ne-am maturizat ca societate ca sa nu mai intram in capcana asta. Vom vedea asta la cele doua randuri de alegeri care urmeaza.

Daca va referiti la mine

Nu, eu nu sunt sustinator PNL :-). 100% legat de UDMR, nu e nici o noutate, un partid penibil care trebuie sa dispara. Nu as avea incredere in ei nici sa trec strada.

Nici nu se putea altfel! Propaganda nicidecum Pensionarii

Parlamentarii lingaii PSD-isti nu puteau pierde si aceasta ultima ocazie de a falimenta pe ultima suta de metri tara in schimbul a catorva votanti amarati si creduli! Nu inteleg de ce nu au facut-o PSD-istii cat au fost la putere! De ce doar au amagit pensionarii ani la rand, folosindu-se de ei doar pentru voturi, ei votandu-si in schimb pensii nesimtite si cumulate incepand de la 45 de ani? Oare pensionarii nu vad ca au devenit doar carne de tun si conteaza in ochii politicienilor doar in preajma alegerilor?

 

Eu cred ca cea mai mare parte a pensionarilor o sa inteleaga

Un pensionar "normal" (adica nu special), om cu capul pe umeri ar putea sa verifice cu cat a crescut punctul de pensie anual intre 2012 si 2019, ani in care PSD-ul a avut guvernul (cu exceptia anului 2016) si majoritatea parlamentara.

Surpriza: punctul de pensie a crescut anual cu procente cuprinse intre 4% si 15%! Atat au putut bugetul si economia nationala sa duca. Brusc, inainte de alegeri, si in plina criza economica globala, PSD-ul sustine ca pensiile trebuie crescute cu 40%, ca sunt bani!

Sper ca totusi pensionarii sa inteleaga cat de murdar e acest joc al PSD-ului. Din pacate, chiar nu exista bani si pensiile nu au cum sa creasca cu mai mult de 10-15% anual. Sunt amagiti si pacaliti iar si iar si iar de partidul asta toxic numit PSD. Partid care trebuie trimis in opozitie pentru minim 10 ani de aici incolo la cat rau au facut tarii.

PSD nu grimis in opozitie si in puscarie!

Sper si eu ca macar jumatate din pensionarii votanti sa inteleaga si sa nu se mai lase manipulati in continuare de psd-istii aroganti si analfabeti !

Corect

Problema este ca in 2020 PDS da 40% la valoarea punctului de pensie, inainte cu 3 luni de alegeri, iar in 2021, dupa alegeri, da 5,6%. Este o evidenta mita electorala legalizata.

ba ciolacule cand reveniti la putere lui iliescu sa-i dati finantele

sa terminati odata cu tara asta de prosti si de nemernici! si sa ne vedem fiecare de treaba lui.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor