Parlamentul decide componenta CNA: Candidatii PDL si UNPR, respinsi in comisii

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 10:42
3403 citiri
Parlamentul decide componenta CNA: Candidatii PDL si UNPR, respinsi in comisii

Candidatii propusi de PDL si UNPR pentru a fi numiti in CNA, Ioan Onisei, respectiv Avram Craciun, au primit marti aviz negativ in comisiile reunite de Cultura, care au audiat opt candidati pentru sase functii de titular.

Presedintele Comisiei de Cultura din Senat, Sergiu Nicolaescu, a declarat marti ca sase din opt propuneri pentru functia de membru CNA au fost aprobate.

Nicolaescu a refuzat sa dea "detalii" privind cine a fost respins, spunand presei ca va afla acest lucru in plenul reunit in care se vor vota membrii titulari si supleanti. Mass-media nu a avut dreptul de a asista la votul din comisie, proces la care reprezentantii PDL nu au participat, fiind nemultumiti de faptul ca lista propunerilor a fost "modificata in ultima clipa".

Democrat-liberalii au acuzat faptul ca, desi intelegerea liderilor de grup a fost sa se propuna sase titulari pentru cate o functie de membru CNA, in comisie au fost audiati opt candidati titulari.

Candidatii, atat cei cu aviz negativ, cat si cei cu aviz favorabil, urmeaza sa fie votati in plenul reunit de la ora 10.00 pentru un mandat de sase ani.

PSD i-a propus ca titulari pe Maria Monica Gubernat (consilier la grupul parlamentar PSD) si Rasvan Popescu (presedintele CNA), iar ca supleant pe Gheorghe Badasoiu, din partea PDL a fost propus Ioan Onisei ca membru titular si Marius Cristian Iurascu (supleant).

PNL l-a propus pe Viorel Vasile Buda (titular) si Nicoleta Ioana Nicolae (supleant), UDMR pe Lorand Turos (titular) si Orsolya Eva Boros (supleant), iar UNPR pe Craciun Avram (titular).

Presedintia i-a propus pe Florin Gabrea (titular) si Mircea Valeriu Deaca (supleant, actual membru CNA), iar din partea Guvernului au fost propusi Laura Corina Georgescu (titular) si Alexandru Ion Giboi (supleant).

Mandatele a 6 din cei 11 membri ai CNA expira pe 19 decembrie.

PDL ia in calcul contestarea la CCR a validarii membrilor CNA

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a declarat marti, dupa ce democrat-liberalii au parasit sedinta comisiilor reunite de Cultura pentru validarea candidatilor pentru CNA, ca se ia in calcul contestarea la CCR a votului care urmeaza sa fie dat in plenul reunit.

Senatorul PDL a precizat ca situatia de la CNA este "la indigo" cu numirea membrilor patidelor in CA al TVR, proces care a fost declarat neconstitutional de CCR.

"In sedinta reunita a grupurilor s-a hotarat ieri, legat de configuratia CNA, ca fiecare grup sa aiba o candidatura. Cand am intrat azi in sala, am fost la fel de surprins ca si presedintele comisiei de cultura dl Sergiu Nicolaescu, ne-am trezit cu o lista inaintata in ultima clipa im care decizia comuna a Birourilor Permanente reunite a fost incalcata si PSD a inaintat doua propuneri. La fel de surprins a fost si dl Rasvan Popescu, care stia ca trebuie propus de PNL, si nicidecum de PSD.

Am cerut o pauza de consultari pentru a se lua legatura cu liderii de grup, colegii din USL, UDMR si UNPR au refuzat, motiv pentru care reprezentantii PDL nu participa la vot si vom vedea daca avem temei, sustinere legala, pentru a contesta decizia care urmeaza sa fie luata in plen la Curtea Constitutionala. Intr-un fel, se repeta la indigo situatia de la CA al TVR, atunci reprezentantii PDL au fost eliminati in totalitate, acum se incearca o totala dezechilibrare a componentei CNA, institutie paralizata de partizanatul politic al unor oameni", a declarat Radu F. Alexandru.

Citeste si:
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Senatoarea Diana Şoşoacă s-a afişat luni, 6 decembrie, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării Constituţiei, cu o botniţă, susţinând că drepturile şi libertăţile...
Nicolae Ciucă, la aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Constituției: „Starea de alertă este la fel de importantă ca şi nevoia drepturilor şi libertăţilor”
Nicolae Ciucă, la aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Constituției: „Starea de alertă este la fel de importantă ca şi nevoia drepturilor şi libertăţilor”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, 6 decembrie, că va lua toate măsurile necesare pentru ca România să treacă prin această criză provocată de pandemia de COVID-19. De asemenea, cu...