Ziare.com

Legea referendumului a trecut de Parlament: Interval de vot 7-23, prag necesar

de Camelia Badea
Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 18:12

   

Legea referendumului a trecut de Parlament: Interval de vot 7-23, prag necesar
Zi plina in Parlament, unde atat deputatii, cat si senatorii, s-au reunit in sesiuni extraordinare pentru punerea in acord cu ultimele decizii ale Curtii Constitutionale a ordonantelor de urgenta referitoare la referendum si atributiile CCR.

Astfel, parlamentarii au stabilit ca referendumul se va desfasura intr-o singura zi, insa cu program de vot prelungit cu 4 ore. Astfel, cetatenii isi vor putea exercita dreptul de vot in intervalul 07:00-23:00. Nu a fost, insa, eliminat pragul electoral, fiind in continuare necesara prezenta a 50%+1 din numarul total al alegatorilor inscrisi pe liste.

Cat despre atributiile pe care le va avea CCR, magistratii CCR nu vor mai avea dreptul sa se pronunte asupra revocarii presedintilor de camere parlamentare.

Cei mai multi dintre senatorii si deputatii PDL au parasit salile de plen, acuzand, pe de o parte, faptul ca nu i-au fost redate Curtii Constitutionale toate atributiile luate prin ordonanta de urgenta, iar pe de alta parte ca au fost facute modificari la conditiile de organizare a referendumului dupa data limita, de 16 iulie. In consecinta, democrat-liberalii au anuntat ca vor contesta ambele legi la Curtea Constitutionala.

Ziare.com a prezentat principalele evenimente si declaratii in format LIVE TEXT:

18:12 - PDL anunta ca va contesta la CCR si Legea Referendumului.

18:08 - Se da votul final. 157 de deputati voteaza "pentru", iar 6 se abtin. Legea referendumului a trecut de parlament, ea putand fi contestata la Curte in maximum 5 zile. Valeriu Zgonea a inchis sesiunea extraordinara.

18:05 - Deputatul PDL Cristian Boureanu cere cu insistenta apel nominal, spunand ca s-a votat multiplu.

18:02 - Se revine in sala. Mircea Toader cere apel nominal, foarte multe scaune fiind goale. Valeriu Zgonea respinge cererea. Se verifica prezenta prin vot electronic. Apar ca fiind prezenti 159 de deputati.

17:54 - Dezbaterile s-au incheiat. Valeriu Zgonea da o pauza de 5 minute, dupa care va urma votul final pe legea Referendumului.

Nemultumiti de faptul ca toate solicitarile le-au fost respinse prin vot, PDL anunta ca paraseste sala de plen si nu revine pentru votul final. "Perfect european", a comentat Valeriu Zgonea.

17:27 - Se stabilesc timpii de dezbatere pentru fiecare grup parlamentar: 10 minute de grup. Incep dezbaterile pe amendamente si pe articole.

17:18 - Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, deputatul Mircea Dusa, acuza PDL ca se teme de referendum si acuza guvernul Boc ca a fost primul care a modificat prin ordonanta de urgenta modul de organizare a referendumului. Mircea Toader dezminte acuzatiile.

17:11 - Liderul deputatilor PDL spune ca experienta alegerilor a dovedit ca "dupa lasarea serii nu se mai prezinta lumea la vot", asa ca prelungirea programului de vot nu va avea efectul dorit de USL. "Veti vedea ca participarea la vot dupa ora 21 este nesemnificativa. Corect era sa dam vot de respingere a ordonantei(...) Veti complica si mai mult lucrurile. Aceasta lege ramane valabila si pentru un referendum local", a explicat Mircea Toader de ce PDL se opune maririi intervalului de vot.

17:05 - Valeriu Zgonea ii da cuvantul liderului PDL, Mircea Toader, nu inainte de a-i spune ca presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a explicat de la Bruxelles care au fost cele 11 cerinte adresate Romaniei. "Sper ca sunteti multumit de cat de repede raspunde si cat de repede informeaza Comisia Europeana", a comentat presedintele Camerei.

In replica, Mircea Toader a precizat ca el solicitase ca premierul sa vina in Parlament si sa explice care au fost raspunsurile trimise de Romania la Bruxelles, mai ales ca Victor Ponta declarase, in timpul vizitei sale la Chisinau, ca va face acest lucru, miercuri.


17:00 - Valeriu Zgonea deschide sedinta si anunta ca este cvorum. Se voteaza ordinea de zi si programul de lucru. In sala sunt prezenti, conform votului electronic, 187 de deputati. Florin Iordache citeste raportul comisiei juridice asupra legii Referendumului.

16:45 - Deputatii asteapta in plen raportul de la comisie pentru legea Referendumului.

16:44 - Petru Filip anunta ca senatorii pot sesiza Curtea Constitutionala pe acest proiect de lege in termen de 2 zile, dupa care declara inchisa sesiunea extraordinara, urandu-le vacanta placuta colegilor sai. Vasile Blaga anunta intr-o conferinta de presa ca PDL va ataca legea CCR la Curtea Constitutionala.

16:37 - Senatorii au respins prin vot raportul comisiei juridice si au votat direct legea de functionare a CCR in forma venita de la Camera Deputatilor. Cu 64 de voturi pentru, 3 abtineri si niciun vot impotriva, legea a trecut.


In aceste conditii, CCR nu mai are dreptul sa se pronunte asupra revocarii presedintilor de camere parlamentare, acesta fiind motivul nemultumirii parlamentarilor PDL, care se vad in imposibilitatea de a mai contesta la Curte inlaturarea lui Vasile Blaga si a Robertei Anastase.

16:30 - Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, anunta ca democrat-liberalii parasesc sala, in semn de protest fata de ideea de a se accepta in plen amendamente care au fost respinse in comisia juridica.

In replica, senatorul PSD Dan Sova cere USL sa voteze impotriva raportului venit de la comisia juridica si sa se voteze legea asa cum a venit ea de la Camera Deputatilor.

Legea este organica, fiind necesare 62 de voturi pentru ca ea sa treaca.

16:22 - Senatorul PSD Toni Grebla prezinta raportul comisiei juridice pe legea CCR. Urmeaza dezbateri.

Senatorii PDL sunt prezenti. De asemenea, la lucrari asista si o delegatie oficiala din Australia, in frunte cu ministrul de Externe al acestei tari, venita in vizita la Bucuresti.

16:15 - Incepe sedinta Senatului. Presedintele interimar, Petru Filip, anunta ca din 122 de senatori sunt prezenti 73 si prezinta ordinea de zi. Se voteaza, inclusiv programul de lucru.

Sedinta Camerei va incepe cu intarziere, deoarece nu au fost finalizate rapoartele in comisii.

16:00 - Senatorii si deputatii se reunesc in sedintele de plen pentru a da vot final pe cele doua legi, primii pe legea de functionare a CCR, iar cei din urma pe legea Referendumului.

Conform Digi24, o surpriza s-a inregistrat in Comisia Juridica a Senatului, unde, fiind mai multi, reprezentantii PDL au eliminat prevederile adoptate astazi la Camera care spuneau ca nu pot fi atacate la Curte hotararile parlamentului cu caracter normativ. Senatorul PSD Toni Grebla le-a spus jurnalistilor ca nu este nicio problema, "greseala" se va "repara" prin votul in plen.

13:55 - Valeriu Zgonea a anuntat ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis ca legea Referendumului va intra la ora 14:00 in dezbaterea comisiei de administratie, la ora 14:30 in comisia juridica, iar la ora 16.00 la votul in plen.

12:47 - Deputatul Viorel Hrebenciuc (PSD) saluta prelungirea programului de vot la referendum, spunandu-le jurnalistilor ca cele 4 ore de vot suplimentare inseamna circa "600.000 -700.000 de voturi in plus" si ca deputatii vot vota forma finala a referendumului iesita de la Senat.

Hrebenciuc i-a acuzat pe Traian Basescu si Monica Macovei ca au dezinformat Europa in legatura cu restrangerea drepturilor Curtii Constitutionale si a precizat ca USL s-a conformat totusi cererii venite de la Bruxelles. "Vrem sa aratam ca suntem niste oameni superiori", a punctat el.

In ceea ce priveste pragul de validare la referendum, Hrebenciuc a comentat: "Marea sansa o are Basescu acum".

12:40 - Birourile permanente ale celor doua camere se vor reuni pentru a pune la punct programul dupa-amiezii. Cele doua camere vor face "schimb" de proiecte de lege, conform principiului bicameralismului. Senatul va vota legea CCR, iar Camera Deputatilor legea Referendumului. Proiectele intra in dezbaterile comisiilor juridice, inainte de voturile finale in plen.

12:38 - Legea de functionare a Curtii Constitutionale a fost votata de deputati cu amendamentele USL si in lipsa PDL.


PDL acuza ca nu a fost cvorum in sala, iar Zgonea a stiut acest lucru si a refuzat sa faca apel nominal. Sedinta a fost inchisa.

12:37 - Valeriu Zgonea anunta ca deputatii se reunesc din nou intr-o sedinta extraordinara la ora 16.00, pentru vot pe legea Referendumului votata mai devreme de Senat.

12:36 - Mircea Toader (PDL) a declarat in fata jurnalistilor: "Am solicitat respingerea ordonantei care prevede limitarea atributiilor CCR. Am parasit Parlamentul cand ni s-a respins solicitarea. Nu dorim sun nicio forma modificarea Legii referendumului, trebuie sa ramana in forma promulgata de presedintele interimar".

In replica, Toni Grebla (PSD) a declarat: "Protestul PDL este inutil, sunt in campanie electorala, este o solutie convenabila si pentru ei".

12:34 - Deputatii continua sedinta. Valeriu Zgonea precizeaza ca dupa demisiile deputatilor care au castigat alegerile locale, cvorumul necesar este de 155.

12:33 - Sedinta Senatului s-a incheiat. Urmeaza o alta, de la ora 16.00.

12:30 - Senatorii au dat vot final legii referendumului cu amendamente, cu 70 de voturi pentru, niciunul impotriva, nicio abtinere. Conform Senatului, pe 29 iulie vom putea vota de la ora 7 la ora 23.

12:28 - Se reunesc deputatii pentru a da votul final pe legea de functionare a Curtii Constitutionale. Mircea Toader cere verificarea cvorumului de sedinta.

12:26 - Senatorii au respins prin vot amendamentul lui Ioan Ghise, care incalca decizia Curtii Constitutionale.


12:23 - Si senatorul UDMR Gyorgy Frunda sustine, in principiu, absenta cvorumului minimal la referendum, spunand ca trebuie aplicat principiul potrivit caruia trebuie respectate aceleasi conditii ca la alegerea presedintelui. Mai mult, Frunda aminteste ca in trecut, deciziile Curtii Constitutionale puteau fi modificate de parlament, ceea ce nu se mai poate intampla in acest moment.

Cu toate acestea, "in situatia interna si in situatia de la Bruxelles ar fi o greseala sa incercam sa invalidam decizia Curtii. Nu cred ca este intelept sa trecem la ora actuala peste decizia Curtii", a spus Frunda.

12:20 - Senatorul PNL Varujan Vosganian sustine eliminarea pragului la referendum, spunand ca in acest lucru asigura intrarea Romaniei in randul tarilor cu traditie democratica.

12:19 - Senatorul PNL Ioan Ghise propune eliminarea textului care prevede participarea la referendum a majoritatii celor inscrisi pe listele electorale si propune in loc urmatorul text: "Guvernul va lua masuri pentru a crea conditiile necesare exercitarii dreptului de vot a cetatenilor romani din tara si strainatate".

"Cvorumul asimileaza pe cei care se abtin cu votul negativ", a explicat el.

12:18 - Senatorii au votat secret amendamentul care prevede programul de vot la referendum de la 7 la 23.

12:16 - Valeriu Zgonea a inchis sedinta Camerei Deputatilor,ca urmare a epuizarii ordinii de zi, anuntand ca votul final se va da peste 5 minute.

12:13 - Senatorul PSD Dan Sova propune amendamentul ca referendumul sa se desfasoare de la 7 la 23. Senatorul UNPR Serban Mihailescu cere vot secret. Dan Sova se opune, dar plenul accepta votului secret, cu 62 de voturi pentru.

12:12 - Plenul Senatului voteaza favorabil pentru posibilitatea introducerii de amendamente in plen, cu toate ca ele fusesera respinse marti in Comisia Juridica.


12:01 - La Senat se reiau lucrarile cu verificarea cvorumului prin apel nominal.

12:00 - La Camera Deputatilor se voteaza pe articole legea de functionare a CCR. Amendamentele PDL sunt respinse, in absenta democrat-liberalilor.


11:55 - Senatorul UNPR Serban Mihailescu cere pauza de consultari. PDL a parasit plenul Senatului, sustinand ca cele 10 zile in care trebuia reglementat referendumul au expirat, iar Guvernul este cel care trebuie sa rezolve situatia, anuland ordonanta de urgenta. In plenul Senatului nu mai este cvorum. Liderii de grup negociaza.

11:47 - Senatorul PNL Ioan Ghise cere PDL, in opozitie fiind, sa nu dea indicatii Guvernului. "Nu e moral", a spus el, cerand PDL sa participe la lucrari si la vot.

11:45 - Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, reproseaza PDL ca nu doreste ca Romania sa se tina de cuvant in fata UE. In replica, Radulescu cere ca problema sa fie rezolvata de "cel care a facut raul initial", adica Guvernul, care are Monitorul Oficial la dispozitie si poate rezolva totul foarte simplu.

11:42- Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, cere Guvernului sa anuleze prin ordonanta de urgenta prima ordonanta emisa, cea care modifica conditiile de organizare a referendumului. El subliniaza ca Guvernul poate face acest lucru, potrivit legii, pentru ca Parlamentul este convocat in sesiune extraordinara.

11:40 - Senatorul Vasile Blaga (PDL) spune ca, potrivit legii, Guvernul a avut la dispozitie 10 zile sa organizeze referendumul. "Cele 10 zile au expirat pe 16 iulie. Noi nu participam la incalcarea legii, sa o incalce ei. Nu vom recunoaste niciun referendum care incalca decizia CCR", a spus liderul PDL.

PDL a parasit plenul Senatului.

11:37 - Deputatul PNL Mihaita Calimente ii acuza pe democrat-liberali ca au primit "indicatii de la doamna Viviane Reding, care este ziarista", in ceea ce priveste modul in care a fost revocat Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului. El citeste pasaje din Constitutie, spunand ca USL are dreptate.

11:35 - Deputatul Eugen Nicolicea a anuntat ca UNPR sustine legea in forma promovata de USL. Democrat-liberalii cer din nou retrimiterea raportului la comisie. Disputa se da pe seama eliminarii restrictiilor impuse Curtii Constitutionale. PDL cere ca CCR sa se poata pronunta pe toate hotararile Parlamentului, USL nu doreste ca CCR sa se poata pronunta si pe deciziile care tin de organizarea interna. Cererea PDL este respinsa prin vot.

11:28 - Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, cere pauza de consultari. Democrat-liberalii vor ca USL sa nu mai insiste pe inlaturarea cvorumului la referendum si nu sunt de acord cu prelungirea programului de vot la referendum cu 4 ore, asa cum a propus premierul.

11:25 - Liderul minoritatilor, Varujan Pambuccian, face apel la colegii sai. "Toata lumea tipa! O sa va rog sa dati mai incet microfoanele, ca sa ne intelegem. Fac un apel la calm", a spus el.

11:21 - Deputatul PDL Daniel Buda sustine de la tribuna pozitia partidului sau, criticand raportul comisiei juridice votat marti doar de deputatii PNL si PSD, acuzand ca acesta continua sa restranga o parte din drepturile CCR, prin exceptiile introduse in legea Curtii. "Va asumati acest lucru in fata Europei, e treaba dumneavoastra!", a spus Buda, cerand inca o data retrimiterea raportului la Comisie, pentru a se respinge ordonanta de urgenta.

11:20 - Victor Ponta participa la lucrarile Camerei Deputatilor.


La Senat se discuta legea Referendumului. Liberalul Ioan Ghise isi sustine amendamentul care prevede inlaturarea cvorumului, in ciuda ultimei decizii a Curtii Constitutionale.


11:15 - Eugen Nicolaescu ia cuvantul, acuzandu-i pe Traian Basescu si Monica Macovei ca au dezinformat Uniunea Europeana si au lansat minciuni si acuzatii nefondate la adresa puterii de la Bucuresti. El a facut un apel la mass-media sa transmita corect, astfel incat "sa preia informatii corecte si CE si lumea diplomatica de la Bucuresti".

Deputatul liberal lanseaza acuzatii dure, spunand ca pana cand PDL "manat de frica ca Traian Basescu sa aiba o problema", Curtea Constitutionala nu a avut dreptul de a se pronunta pe hotararile Parlamentului, iar USL nu a facut decat sa se revina la situatia initiala.

11:11 - Mircea Toader a reamintit ca PDL s-a retras din sedinta comisiei de marti dupa amiaza si cere retrimiterea raportului la Comisie.


11:10 - Victor Ponta nu participa la sedinta Camerei. Intre timp a inceput si sesiunea extraordinara a Senatului.

11:08 - Deputatul PSD Florin Iordache citeste raportul privind ordonanta care modifica atributiile Curtii Constitutionale. Incep dezbaterile.

11:04 - Liderii PDL il acuza pe Valeriu Zgonea ca incalca regulamentul si nu le permite sa ia cuvantul pe procedura. Mircea Toader solicita introducerea pe ordinea de zi a prezentei premierului in Parlament, pentru a prezenta cele 11 raspunsuri trimise la Bruxelles, precum si un alt punct legat de pierderea mandatului de catre cei doi deputati care au fost declarati incompatibili de justitie.

Zgonea a replicat ca acestea nu sunt inscrise pe ordinea de zi publicata in Monitorul Oficial. Se intra la discutii pe ordonante.

11:00 - Eugen Nicolaescu anunta ca nu s-a ajuns la nicio intelegere cu PDL. "Continuam lucrarile fara niciun fel de abatere de la regulament", spune el.

10:53 - Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, cere pauza de consultari. Valeriu Zgonea ii acorda 1 minut. La cererea liberalului Eugen Nicolaescu, se mai acorda 1 minut pentru consultari intre grupurile parlamentare.

10:52 - Valeriu Zgonea anunta ca exista cvorum. "Conform regulamentului, cvorumul este semnatura pe care o depuneti pe lista", precizeaza el. Ordinea de zi este votata prin vot electronic. 138 de deputati dintre cei 139 inregistrati prin vot electronic au votat favorabil.


10:50 - A inceput sedinta Camerei Deputatilor sub conducerea lui Valeriu Zgonea. PDL cere apel nominal. Se face prezenta prin vot electronic. Cristian Boureanu remarca faptul ca nu este cvorum si anunta ca PDL paraseste sala de plen.

10:30 - Victor Ponta a sustinut o conferinta de presa la Palatul Parlamentului. El a anuntat ca sustine prelungirea programului de vot la referendum, de la 7 la 23, pentru ca "este vara". Premierul a sustinut ca tot ce s-a intamplat in ultimele 3 saptamani a fost perfect constitutional. El nu a prezentat raspunsurile trimise la Bruxelles, dar a subliniat ca a dat asigurari ca cerintele CE vor fi respectate.

Ponta: Sustin prelungirea programului la referendum

10:15 - Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat la sosirea la Parlament ca partidul sau solicita ca "cele doua ordonante de urgenta sa fie anulate, asa cum spune si Comisia Europeana, asa cum a spus si dl Ponta. Parlamentul este in activitate si, daca sunt discutii prea lungi in Parlament, nu are decat sa emita doua ordonante de urgenta care sa le anuleze pe cele din cauza".

Sedintele incep la ora 10:30. La Camera Deputatilor si-a anuntat prezenta si premierul Victor Ponta. Acesta a sustinut ca le va prezenta colegilor sai deputati cele 11 solicitari ale Comisiei Europene si raspunsurile pe care le-a trimis la Bruxelles.

Comisia Europeana inca asteapta de la Ponta, in scris, ca va respecta conditiile lui Barroso

Comisia Europeana confirma: Am primit raspunsurile de la Ponta

In privinta ordonantei care restrange atributiile Curtii Constitutionale, camera decizionala este Senatul, in timp ce pentru respingerea ordonantei de urgenta care prevedea organizarea referendumului fara prag de participare, Camera Deputatilor este camera decizionala.

Senatul se mai reuneste intr-o noua sesiune extraordinara, incepand de la ora 16.00.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 35525 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
134 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

In 12 zile alegem : circ, alcool si mahalagie sau democratie

Mai sunt 12 zile si nu mai pot sa dorm pana nu scapam de Basescu. Am o rugaminte la toti oamenii de bine care sunt acum in Romania sa-si sune toate rudele, sa nu astepte minuni de mobilizare de la partidele politice. Potentialul de campanie al USL este subdimensionat. Avem nevoie de fiecare roman in parte sa-si mobilizeze familia si sa se prezinte la vot. Sacrificati-va cu totii pentru a putea zambi relaxati dupa 29 iulie. Cu totii la referendum! Toata blogosfera e manipulata de basistii bursieri ICR - agenti anti-Romania!

 
 

 

Pe 29 il dam afara :))

Faci pariu ca in 2-3 zile, de la demitere, intra "Flota" pe rol si incendiatoru' nu prinde anul nou in libertate ?

Ai dreptate cand ai :)))

Dar pana atunci avem o problema cu dulapul ala sigilat?

Documente despre istoria romaniei.

basescule, aveti 156 minute sa le predati la DS!!!

Acum.

Esti liber.

deputatii PDL au parasit sala

foarte bine , pt ca nu trebuie sa recunoasca presedintii camerei senatului si deputatilor

vrem inregistrarea din parlament

Zgonea inumara ca pristanda, doua la primarie, doua la prefectura samd. USL-ul voteaza de zor la 2 sau mai multe cartele.

La butoane sint PENALII si bolsevicii

si se vede unde ne duc. Mai ramane sa se introduca rusa ca materie obligatorie in scoli .

Oamenii lui Basescu, sprijin pentru crima organizata

Cam cat de jos au putut merge : jaaaavre facute ministri, colonei facuti peste noapte din strungari politici, judecatori si procurori din ofiteri acoperiti, decizii strategice luate la betie, cele mai mari imprumuturi din istoria tarii, sefi ai Fiscului mafioti evazionisti, batrini grav bolnavi si nou nascuti alungati din spitale, pensionari indemnati sa moara pentru ca sunt prea multi.

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat. Totul s-a intamplat doar dupa suspendarea din functie a lui Traian Basescu si dupa schimbarea Guvernului si a sefului ANAF.

In orice stat civilizat, functia de sef al Fiscului este foarte importanta. In cazul nostru, Blejnar a fost numit de PDL, prin semnatura primului ministru de atunci Emil Boc si cu avizul presedintelui Traian Basescu.

Pentru cine a facut Blejnar evaziune fiscala? In favoarea cui a sprijinit un grup infractional organizat? Care este legatura dintre Blejnar, serviciile secrete si Palatul Cotroceni? Citi din banii negrii, de ordinul milioanelor de euro cash, au fost directionati catre Cotroceni sub protectia serviciilor de informatii?

Cind presedintele suspendat Traian Basescu vorbea despre ilegalitatile facute de unii adversari din USL, sub el exista o mafie coordonata exact de cel abilitat prin lege sa o combata. Oamenii presedintelui au sprijinit crima organizata.

De ce a tacut si tace Traian Basescu? Este el patronul din umbra si protectorul acestei grupari condusa de Blejnar?

Exista vreo pedeapsa suficient de dreapta pentru toate astea?

Mai, ETC

Te-ai sculat cu noapte in cap si nu te lasi nici mo rt. Dar ia spune-mi tu mie, cu ce sunt mai buni USListii decat PDListii sau Basiste? USListii n-au vnghelii lor, grajdarii lor si strungarii lor, adica nu au si ei penalii lor? Crezi ca, dacastai sa-i numeri, ies la USL mai putini penali decat la PDL?

Nu e cazul...

Deaorece pentru ei scoala nu exista decat ca loc unde invata sa fumeze si unde merg sa invete doar fraierii...

Va invitam sa citit acuzatiile aduse mafiotului Basescu ,

cititi aici toata acuzatiile impotriva mafiotulii Basescu Traian,dialogul lui basescu cu romanii?inexistent,doar huliganisme si injurii ca la crasma .
https://www.facebook.com/pages/E%C8%99ti-sup%C4%83rat-pe-B%C4%83sescu-De-ce/392726400786616#!/pages/E%C8%99ti-sup%C4%83rat-pe-B%C4%83sescu-De-ce/392726400786616

La butoane sunt romanii! DA pe 29 Iulie!

Iata de ce, asa cum au evoluat lucurile in ultimile saptamani, de acum nu mai conteaza antipatia ori simpatia fata de prezidentul-suspendat si nici macar neincrederea sau increderea in el. Decisiv este daca romanii vor sa mai fie liberi si stapani ai destinului lor – chiar gestionandu-l impreuna cu aliatii – sau daca accepta sa isi cedeze viitorul altora si sa il subordoneze prioritatilor acelora!

Nu uitati dragi USL-isti

Sa votati si aici, petitia ca plagiatorul schizofrenic sa isi dea demisia!!!
http://www.petitieonline.com/signatures/demisia_premierului_victor_ponta_cerut_de_mediul_academic/

ulivia

care-i "bomba" la care trimite acea adresa electronica? Tot dezinformator ca si USL-ul intreg? Nu spune nimic compromitator, ci dimpotriva, indica o adresa unde te poti adresa direct presedintelui suspendat!
Sa inteleg ca tie-ti place ce face USL: fura Monitorul Oficial, Fura din atributiile CCR, vrea puterea politica asupra DNA (http://www.youtube.com/watch?v=hZw8DTIseSE), Dan Voiculescu stia dinainte ce va fi.... Nu ti se pare ca este cu adevarat o lovitura in simbolurile democratiei, firave si galbejite asa cum e in Romania?

ce sa-ti povestesc , Ponta se ascunde dupa Parlament

astia nu se lasa din manevrele de prostire a lumii inconjuratoare

vorba lui Basescu :
"toate dictaturile si regimurile opresive au de forma cate un Parlament"

atat de mult le-a intrat in cap ca sunt de neatins , cei mai destepti , incat nu se vor trezi decat ca Nastase , pa parnaie .

ps -- de ce mai sta Nastase la infirmerie si nu e in celula , cu gratii la nas , sa manance din gamela !??

 

Fac un apel la retelele anti-romanesti

Raul facut de basescu/udrea/macovei/PDL in aceste zile este egalabil doar dezastrului economic si social pe care l-au lasat in urma.

E necesara clarificarea beneficiclor servicilor STS pt.Basescu T.

Comisiile de siguranta nationala din Parlament trebuie sa puna urgent in discutia plenului Parlamnetului atentatul la siguranta nationala a lui Basescu Traian.Nu este admis si este un atentat la siguranta nationala ca intr-o cladire particulara,nu a staului romanSTS sa monteze,ABUZIV,ilegal sisteme de comunicatii secretizate la sediul de campanie al lui Traian Băsescu. Informatia a fost obtinută in exclusivitate de Ziua Veche iar STS a fost nevoit să o confirme.deasemeni ilegal Basescu traian se foloseste si de insemanele nationale in aceasta frauduiloasa DEJA campanie facuta de mafiotul Basescu traian ceea ce dovedeste ca intotdeauna Basescu Traian ESTE in afara legii.

 

@ETC

Adica PDL/Basescu/Udrea/Macovei s-au dat in stamba de ne-au pus Europa-n cap? Basescu a fost chemat la Bruxelles pentru a fi tras de urechi sau Ponta?

Basescu si-o merita din plin

Dadeau astia in ziar ca cica lui Blejnar i se iau armele sa nu se impuste ca Nastase. Ca cica il baga la parnaie ca e regina vamilor :))
Ce crezi ? O sa dezvaluie cine e regele la care ajungea malaiul pe care il colecta el si cealalta regina ?
Revenind la Parlament... Asa se face treaba ! Ca de aia sunt platiti ! Sa reglementeze toate basismele facute de Bok&Woooodria.
11 zile si scapam de tartor.
Parlamentul ar trebui sa scoata ineptia aia cu prezenta minima obligatorie la referendum.
Practic si sa votezi in necunostinta de cauza, cum l-au votat unii pe bas-bok acu' 4 ani pe o galeata portocalie goala de la Udrea, este o crima. Uite in ce hal am ajuns din cauza lor !

Razboiul civil se transforma in razboi de eliberare

In plan international, amintitul razboi a redeschis cursa pentru controlul Romaniei. Cand striga criticand Romania, domnul Barroso, Presedintele Comisiei Europene, o face nu de furie ci de frica. Nu este vorba de frica pentru soarta democratiei romanesti ci de propria soarta. O soarta pusa la incercare de presiunile grupurilor de interese speriate ca isi vor pierde privilegiile cucerite in Romania de-a lungul atator ani, deseori prin instrumentele coruperii si santajului.

Pe 29 .06,dupa DEMITEREA mafiotu Basescu,libertate

Romania va deveni libera ,vom scapa de ultimul monstru al securitatii mafiote,Basescu Traian,romanii simpli spun si asa :vom scapa de betiv, de AFEMEIAT si de patachinetele si banditii lui Basescu.DA PENTRU DEMITEREA lui Basescu Traian.Afara din tara cu J*V*A ordinara!

@Panduru

Si ce punem in loc?!

Ai dreptate

Ponta respecta parlamentul. Basescu l-a injurat tot timpul.

@ETC

- ce razboi civil visezi ? sau pregatiti ceva ?

Halal parlament !

Niste handicapati iresponsabili, infractori, agramati. Asijderea celor care ii admira...

Nu mai este circ si paine

Acum este circ, inflatie si saracie!Traiasca Copy Paste, Adormila, Catalin Shaorma si alti senili din Parlament!

Regula jocului e simpla: cine inscrie mai multe goluri, castiga.

Nu cedati santajului basist via UE. Ei sunt interesati sa pastreze un presedinte care subjuga romania intereselor lor. Unul dintre interese este ca Ro sa nu atraga fondurile europeene de care ei au nevoie pentru Grecia, Spania si Italia. basescu este cea mai buna garantie ca Ro va plati mai multe fonduri de aderare decat atrage .Ro lui base este o afacere buna si pentru FMI de la care base a imprumutat sume astronomice pentru ca mafia lui sa aiba ce fura.Datoriile le platesc insa cetatenii. Ro finanteaza astazi lumea occidentala si nu invers,toate astea cu largul concurs a lui base.
Daca cedati in fata acestui santaj ordinar in care normele democratice consfiintite de comisia de la Venetia sunt incalcate grosolan va recunoasteti definitiv sclavetii mafiei basiste combinati cu mafia financiara internationala. Puneti in miscare pe Regele Mihai, Petre Roman,M.Geoana etc pentru a face lobby international pentru Romania impotriva mafiei basiste.

Avem 19 milioane de locuitori si 18,4 milioane de votanti. Suntem o tara fara copii?

 

Extraordinar !

Au iesit pedistii afara :))
Las'asa ca-i bine asa !
Din toamna nici macar n-or sa mai intre :))
Sa fie !

Doamne ce -o sa rad

De bolsevici cand o sa se invalidezee referendumul, si toata mizeria asta a fost degeaba .

Poporul va iubeste d-le Basescu

Dubii nu mai sunt: Basescu, este cel mai bun politician al Romaniei, este cel mai barbat, cel mai curajos, cel mai responsabil!
Basescu, este singurulul care poate nimci Ciuma usl!
Basescu, este Flacara democratiei, pe care Pucistii usl ne-a rapit-o, prin Lovitura de Stat! Puciul bolsevic!
Basescu, cu bune si cu rele, ne transmite cel mai puternic mesaj: sa spunem nu bolsevismului condus de Iliescu,Ponta, Nastase, Hrebenciuc, Dragnea, Relu Fenechiu, Antonescu, Patriciu si cel mai nociv si rau al Romaniei- Voiculescu-Felix-Turnatorul, care prin Hanaua antenista 3 pusa la dispozitia mafiei psd, pe bani grei, a dezinformat, a mintit, a mannippulat populatia, incercand sa le spele creierele. Dar iata ca n-au reusit! Si sigur poporul Suveran va vota nu ciumei usl, NU trecutului, NU Crin puturosul, nu Ponta- un individ meschin si periculos, nu Moscova.
Poporul il iubeste pe Traian Basescu, cel mai puternic politician, "fiara" politica de neinvins. Omul care ne va ajuta sa scapam de comunismul si dictatura reinstaurata in Romania!

@PANDURU 15.28

- luat de avantu' "patriotic" , ai uitat in ce luna suntem !

!!

Poporul roman numai intelege rostul acestui dictator Basescu de a reveni la Palatul Cotroceni dupa data de 29 iulie, Romania nu il mai vrea, a provocat prea mult rau in aceasta tara!

Nici basescu nu intelege rostul intoarcerii

Da' frica de dosre, pierderea privilegiilor, de dupa mandat, daca e demis. Si mai este convingerea lor ca Romania li se cuvine, este proprietatea lor. Decat sa n-o conduca ei, in continuare, mai bine o distrug. Sunt complet iresponsabili.

@Elina

Exact asta crede basescu, ca romania i se cuvine, e mosia lu´ma-sa! Din nefericire asta cred toate animalele din politica romaneasca, asta credea si nastase, asta credea si iliescu in momentul in care i-a chemat pe mineri sa restabileasca pacea! Asta credea si mentorul lor, ceausescu!
Diferenta e ca mortu´, in prostia si ignoranta lui, n-a putut nici macar sa dea oamenilor de mancare! Pentru ca daca ar fi facut-o si ar mai fi dat si-un pasaport si ceva caldura, ar mai fi trait inca 10 ani si-ar fi murit de moarte buna!

Jos base

Basescu trebuie sa cada. A venit timpul sa raspunda pentru faptele lui.

basescu manipuleaza

este clar ca Basescu si oamenii sai fac tot ce le sta in putere si se agata cu dintii de scaune

da, sa ramana,adica NU

hihihihi!

 

@Irukandji

- scuza-ma da' la cat costa , numai "degeaba" nu poti sa zici ! lol. cu stima.

Banii "e" maculatura

:)

Base singurul care poate

Basescu singurul care poate sa echilibreze balanta pe scena politica,este singurul care poate da intre coarne celor doi tapii Ponta si Crin care cred ca romania este pasiunea lor.Basescu trebuie sa invinga si in functiie de ce se v-a decide in zilele acestea ne vom prezenta sau nu ne vom prezenta la vot dar cum, decizia CC trebuie respectata iar cei de la Bruxel a cerut la Unison asta prevad mesajul clar :sa nu ne prezentam la vot,sa sfidam ciuma USl si sa-i lasam sa isi dea cu pumnii in cap poate numai asa se vor trezi si vor lua ghiara dupa tara.

Sa invinga "Fiara"

Romani pe 29 la referndum, comportati-va inteligent si nu va vindeti trecutului bolsevic condus de Ponta,mesaj Ilici si Voiculescu...Crin e Puturos si labil psihic, pe asta il facem zob repede!!!
Romani, luptati acum impotriva ciumei USL, sa nu ne coste prea rau mofturtile unor retardati caPonta si Crin mai tarziu!
Deja platim cu explozia euro, si caderea economiei!! Vom fi in curand mai rau decat Spania si Grecia!!!
Europa ne-a eliminat, America a avertizat, noi trebuie sa ne desteptam!!!! Pe 29 trebuie sa fim VIGILENTI ca ciuma USL sa nu ne acapareze definitiv. Vor justitia, dosarele lor sunt gata si ii paste puscaria! De aici si lupta lui Ponta criminalul- teama de puscarie pt crima Panait si afacerea murdara facuta la Turceni, il va afunda in cea mai adanca celula!!!! Haideti sa fim cranceni si neiertatori si sa ne razbunam *** de la Revolutie, eliminand definitv comunismul din tara! Putem fratilor, putem!!!!!!!!!!!

ptr etc si Arthas

pai daca ptr ce a facut basescu voi spuneti ca trebuie sa mearga la puscarie atunci usl-isti vostrii ca iliescu care datorita mineriadei a omorat oameni,impreuna cu voiculescu hrebenciuc vantu si patriciu ar trebui executati dupa ce in prealabil au fost torturati un pic.Voi aveti miliardari in euro..patriciu 2.2 miliarde euro i nastase-680 milioane euro,vantu-400 mil euro, hrebenciuc-200 mil euro,vantu-450 mil euro...daca mai vrei spune-mi si iti mai dau cativa...

Basescu este singura fiara politica din romaniaaa

Basescu este singura fiara politica din romaniaaa
Restul sunt purtatori ilegal de pantaloni: hoti, baroni, copiatori, proxeneti, criminali vezi Ponta si crima Panait, vezi Crin si moartea sotiei lui.......Sova penalul, Dragnea baronul care a vandalizat un sfert de tara, Voiculescu turnatorul, Hrebenciuc hotul nr 1 din tara....Nastase ILici criminalul......mai vreti????
hasta la vista baby - cu alte cuvinte Base iar v-a ciuruit!!! Hehehehehehe!

Validarea referendumului

La precedentul referendum din 2007 au participat 8.135.872 cetateni cu drept de vot reprezentand
44,45% din totalul de 18.301.309 (cetateni cu drept de vot inscrisi pe listele electorale). Acum sunt probabil circa 17 mil. cetateni cu drept de vot iar o prezenta de 9 mil ar valida referendumul deci este necesara o prezenta la vot mai mare ca in 2007 cand referendumul a fost validat. De ce a schimbat Basescu Constitutia iar acum tipa ca este incalcata?

basescu

basescu ne a prostit cu democratia pentru a -si legitima tirania! nimic nu poate fi mai grav decat raul facut unui popor intreg !

parerea mea

Mi se pare corect,romanii au nevoie de timpul necesar sa se prezinte la vot.

Ore moarte

Avand in vedere canicula din mijlocul zilei, e clar ca o sa vie vreo 5 ore moarte, in care nu o sa vina nimeni. E normal ca sa nu permiti ca toata lumea sa se inghesuie intre 18:00 si 20:00 si sa risti sa se produca tot felu de incidente. Cele 3 ore sunt necesare.

Basescu era piedica lui Ponta pt acapararea Justitiei

Cu Presedintele Basescu, Ponta degeaba devenise premier, doasarele la justitie erau pe rol. Cazul Nastase i-a scos din minti pe Usl-isti. Asa ca Ciuma Usl a trecut la lovitura de stat, ptr a pune mana pe justitie cat mai repde, deoarece dosarele erau finalizate.... multe dintre ele. Dar cum spuneam, functia de premier nu era suficienta, trebuia dat jos Basescu ptr a putea opri arestarile si a deturna totul impotriva Pdl. Acesta este rolul lui Crin Puturosul, Doar acesta: sa opreasca justitia din treaba si sa puna justitia pe scormonit si ce nu exista la Pdl-isti. Obsesiile lui Voiculescu, Ponta si clica sunt Pdl-istii Atat nimic mai mult. Este singurul mod de-a scapa USL atacand cu justitia in buzunar, Pdl.
Ordinul lui Ponta dat lui Antonescu a fost unul singur: "faci pe dracul in patru si in scurt timp pui justitia pe PDL-isti. In rest lasi pe seama mea totul"

 
 

80% dintre romanii cu drept de vot vor vota,DA DEMITERE-64,3%

Sondaj IMAS: 64,3% dintre romani vor vota la referendum pentru demiterea presedintelui Băsescu
Aproximativ 80% dintre cetătenii cu drept de vot intentionează să se prezinte la urne la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Băsescu, iar peste două treimi vor vota pentru demitere, arată datele unui sondaj de opinie IMAS, realizat la comanda Europa FM.

incep scuzele guv roman de la cancelariile occidentale :)))

cancelariile occidentale incep sa trimita prin ambasade scuze guvernului roman pentru unele declaratii din cauza intoxicarii agentilor acoperiti basescieni. Sunt sigur ca este adevarat, asa cum am mai scris. De aceea nu trebuie sa ne precipitam si sa ne luam de gat cu reprezentantii UE , respectiv, ai statelor membre. Toata lumea buna stie ca basescu este un gunoi si nu se bucura de niciun respect. De aceea cred ca Doamna Anghel a luat-o prea personal cu greva foamei. Cineva de la USL trebuie s-o determine sa inceteze. Locul ei este in agora(acolo unde performeaza de peste un an) nu pe un pat de spital.

 
 

alt programat profund antidemocratic

patriot-ismul nu se face pe norma, bani sau timp.

in fata cerului sunt curat.

in constiinta am un record.

sunt in razboi personal cu basescu pentru tara si viitorul demn de roman.

basescu da foc la tara, babele se piaptana.

etc, zaci in eroare

NU si-a cerut nimeni scuze moncher, si nici nu o sa-si ceara vreodata. Zici ca agentii pdl dezinformeaza, dar si tu faci exact acelasi lucru. Nu mai fi asa de inversunat, taica. Intr-un comentariu al tau din zilele trecute ai recunoscut sincer ca Basescu este dusmanul tau personal. Din ce motive, nu ma intereseaza. Dar daca o iei in mod personal, daca judeci lucrurile numai prin prisma urii tale personale, nu mai poti nicidecum sa fii obiectiv si corect. De aia nici nu esti. Sa-ti fie clar: nici eu nu-l agreez deloc pe Basescu. Poate sa se duca la vale cu totul, din partea mea duca-s-ar invartindu-se, caci nu-mi pasa si nici nu bocesc dupa el. Dar in acelasi timp nici cu tandemul Ponta-Antonescu nu pot fi deloc de acord, dupa cum nu sunt de acord cu metodele lor comunist-dictatoriale prin care vor sa puna mana pe puterea absoluta. Am trait peste 20 de ani in vremurile comunistilor, stiu cum actioneaza, stiu cat rau au facut Romaniei si poporului roman, si chiar m-am saturat de ei. Chiar nu mai vreau sa revina pe scena politica romaneasca si-n viata romanilor. Nu stiu ce interese ai fata de actuala formatiune Ponta-Antonescu, nici nu-mi pasa, dar mentalitatea ta oarba, ca si mentalitatea altora ca tine, ne taraste inapoi cu vreo 30 sau 40 de ani. Nu te supara frate, mai analizeaza-ti putin constiinta si crede-ma ca stiu ce spun.

@Cipriotul

Nu te necaji cu el, l-am descoperit. E fratele de cruce a lui Ponta!

Basescu va ramane Presedinte

Da. El este si va fi presedintele Romaniei, presedintele ALES, presedintele Barbat, Presedintele dur, taios, intransigent, corect, dar si uman, responsabil iar cand e cazul plin de umor, carismatic!
Ce sa facem cu papusa criminala Crin??
Ce sa facem cu Papusa criminala, care toata viata a dormit, a lenevit, a facut facultatea in 8 ani, a chiulit in politica 20 de ani, fara sa faca ceva vreodata, sa aiba vreo actiune importanta, sa fie responsabil!!!
Nu, papusa criminala, doar a lenevit si s-a imbogatit suspect de tare!! Si? Vrem noi un astefel de presedinte? care este sluga lui Tunratorul Voiculescu si dator vandut lui?
Vrem noi pe Ponta si Crin doi retarzi complexati si avizi de putere???
NU! Nu vrem pe acesti dictatori care au dat Lovitura de Stat- adica puciul bolsevic si, ne-au izolat in scurt timp de Europa si America! Nu vrem dicatatura, nu vrem reactivati bolsevicii lui Ilici si Voiculescu
Ne vrem presedintele la locul lui, singurul care poata da intre coarne acestor mafioti, si care va salva justitia dinghearele ciumei USL!

Nu te agita,Cipriotule !. E ereditara !

.

vrem inregistrarea sedintei

Vrem sa putem inumara si noi cati deputati sunt in sala in momentul in care se voteaza (si aici nu ma refer la votul pentru programul de lucru ci la votul legii).

 

Pai de ce nu stati acolo s-o vedeti live ?

Ti-e frica sa nu numere Anastase ?
Stai linistit ca au schimbat-o pedistii care au trimis-o "sa numere bilele nu sa-si bata joc" - Falca pila lu' Basescu

@Arthas

s-a vazut cum numara Antonescu cand a fost sesiunea pt votarea suspendarii .. explicatia lui , de ordine fizica , cica "corpurile nu erau in sala" muahahaha , ce tantalau

USL ataca oficialii UE

Este incredibil ce ni se intampla: Europa ne sanctioneaza, euro va ajunge in curand la un prag de ne va scoate din case, vom trai pe drumuri si Ponta imperuna cu clica USL continua sa gafeze, sa tin de putere impotriva tuturor! Au ajuns pana acolo sobolanii din USL incat sa jigneasca oficilaii UE, pe dl Barroso facandu-l "politruc" Cat de ordinari pot fi acesti comunisti?! Toate aceste iresponsabilitati pe NOI ne costa omanei buni!!!! USL ne scoate defintiv din lumea civilizata si cu pasi repezi ne indreapta spe o tara involuata, bananiera!!! Moscova abia asteapta asta si isi freaca mainile de bucurie ca noi ratam relatiile cu America si Europa!!
Treziti-va oameni buni, lepadati-va de Haznaua 3 si de Felix pt cateva zile si analizati lucid dezastrul in care ne-a bagat usl!!
Numai noi putem pune punct pucistilor usl, numai noi putem decide cum vrem si cu cine vrem sa mergem in viitor, pt copiii nostri! Nu vrem iar vize, granite, limitari de miscare in functie de cine suntem, NU vrem dispretul Europei, NU vrem sa ne intoarcem in urma cu 45 de ani, NU vrem dictatura lui Ponta, NU vrem iar pe Voiculescu si Ilici la butoane si banul tarii (deja sunt), dar putem sa-i eliminam!!!!!

Nu trebuie suspendat presedintele ales

Cine este Antonescu?? Un politruc, un lenes, un visator, un privitor in oglinda, un individ certat cu munca, un repetent...un SOT care si-a parasit sotia pe patul de moarte si s-a mutat la amanta de atunci!
Un individ arogant, fudul, un repetent, un vobitor in oglinda!
presedintele basescu este un barbat adevarat,politician, curajos,luptator,dintr-o bucata,cu bune si cu rele dar este un barbat adevarat care nu poarta pantaloni degeaba, in comparatie cu Ponta si Crin- doi mici dictatori periculosi!
presedintele basescu trebuie sa ramana la cotroceni!
Mofturile lui Crin si Ponta nu ne intereseaza!

Deshteptul pamintului, inregistrarea de o vrei o s-o gaseshti

...pe site-ul Parlamentului!

Lasa gargara asta de 2 bani!...
Nici tu habar n-ai ce vorbeshti...

Enjoy pe 29!

Jos base

Basescu a reusit sa strice imaginea pe care o avea Romania in occident, trimitand oameni sa minta forumurile europene.

Anul comemorarii lui Caragiale si spusele lui Eminescu repere....

....de baza pentru a putea caracteriza starea natiunii. Daca ar fi sa-l citam pe marele noastru Eminescu am spune foarte clar "...unde esti tu Tepes Doamne /Ca punand mana pe ei /sa-i imparti in doua taberi/ in zmintiti si in misei/".Cam aceasta este starea noastra in acest moment ,si, la care, putem adauga pe marele Caragiale, cu vestitul" cetatean turmentat" care in termeni mai actuali ar spune :eu vin la vot?, parafrazand originalele "eu cu cine votez?". Lasand la o parte literatura care a fost sursa de inspiratie a evenimentelor cer romanilor, care cred in ce gandesc, sa mearga la vot si sa-si hotareasca singuri soarta. In 1859 adevaratii romani au hotarat soarta Tarilor Romane!. Fara Europa , fara natiunea cea mai discutata, banuiti cine?! Deci am avut si noi un cuvant de spus. Acum , in Parlamentul Romaniei, cei care sunt vanzatori de tara parasesc discutiile, cei care nu au dorit adevarata separare a justitiei de politic au esuat prin neprezentarea la discutii. Asta este adevarata stare a natiunii romane. Ce este problematic este faptul ca PDL-ul nu constientizeaza realitatea. Poporul va veni la vot si-si vor spune cuvantul, dar perversiunea propagandei politice PDL-ista, de a nu ne prezenta la vot, reprezinta ultima mana pe care o joaca Dl Traian Basescu la barbut sau la alba -neagra. Daca soarta unei tari sta la mana acestei pozitii,trebuie sa spun ca nu vrem sa decidem singuri soarta tarii.

 

Cornelus draga,

Pentru ai da jos pe astea din PDL aveam alegeri in toamna. Pentru Basescu peste doi ani. Basescu statea cuminte in banca lui si nu ne deranja cu nimic. La ce ne foloseste tot acest circ cu suspendarea? Ai vazut unde a ajuns Euro, ai bagat de seama ca FMI si-a amanat vizita in Romania si ce au scris raportorii europeni in Raportul pe Justitie?

au vazut multi cele spuse de dvs dar unde-i ordin

nu-i tocmeala si de ratiune nici vorba.

comunistii vor totul sau nimic

Pai n-ai inteles esenta, omiduto? La comunisti nu merge cu binisorul, cu rabdarea si cu incetinitorul. La comunisti nu merge cu "azi iau putin, maine iau mai mult, poimaine iau totul". Ei vor totul dintr-o data, peste noapte daca se poate. Asa e mentalitatea si ideologia lor. Daca in urma cu trei luni au primit guvernarea (culmea: chiar cadou, moca, din partea lui Basescu, si nu fiindca ar fi meritat-o), nu s-au multumit cu atat. Nu au mai avut rabdare sa astepte pana la toamna sau pana la anul, pentru ca lucrurile sa decurga in modul lor firesc si democratic. Au vrut sa dea lovitura, sa ia dintr-o data si tronul secund, si pe cel principal. Chiar cu pretul incalcarii principiilor de drept si democratice, chiar cu orice pret. Si tocmai din cauza asta este circul care este acum. Tocmai din cauza asta s-a organizat acum un referendum care necesita bani grei de la buget. Si uite ca exact asta ma doare. Nu-mi pasa de referendumul in sine, nu-mi pasa daca Basescu pica sau ramane in picioare, dar imi pasa de faptul ca banii tarii se duc pe interese personale si pe ambitii de marire. Cu banii astia se puteau plati sute de mii de restante la pensii sau la salarii de bugetari. Cu banii astia se puteau reconstrui cateva sute de scoli demolate, sau se puteau trata cateva sute de mii de bolnavi. Deci CARE e interesul USL pentru Romania si pentru poporul roman???

Poporul va iubeste dle Basescu

Dubii nu mai sunt: Basescu, este cel mai bun politician al Romaniei, este cel mai barbat, cel mai curajos, cel mai responsabil!
Basescu, este singurulul care poate nimci Ciuma USL!
Basescu, este FLACARA DEMOCRATIEI, pe care Pucistii USL ne-a rapit-o, prin Lovitura de Stat! Puciul bolsevic!
Basescu, cu bune si cu rele, ne transmite cel mai puternic mesaj: sa spunem nu bolsevismului condus de Iliescu,Ponta, Nastase, Hrebenciuc, Dragnea, Relu Fenechiu, Antonescu, Patriciu si cel mai nociv si rau al Romaniei- Voiculescu-Felix-Turnatorul, care prin Hanaua antenista 3 pusa la dispozitia mafiei PSD, pe bani grei, a dezinformat, a mintit, a mannippulat populatia, incercand sa le spele creierele. Dar iata ca n-au reusit! Si sigur poporul Suveran va vota nu ciumei usl, nu trecutului, nu Crin puturosul, nu Ponta- un individ meschin si periculos, nu Moscova.
poporul il iubeste pe Traian Basescu, cel mai puternic politician, "fiara" politica de neinvins. Omul care ne va ajuta sa scapam de comunismul si dictatura reinstaurata in Romania!

Domnule Mezdrea, atentie totusi la comunisti!

In proportie de 50 la suta, aveti dreptate. Ma refer la atitudinea pdl, sfidatoare si in dispret fata de nevoile si interesele poporului de rand, pe care de altfel au avut-o mai mereu de 8 ani incoace. Si sunt perfect de acord ca aceasta atitudine trebuie sanctionata, dupa cum trebuie sanctionati toti pdl-istii care s-au rasfatat in nebanuite luxuri aducandu-ne pe noi la sapa de lemn.
Dar:
Cu ce ma incalzeste pe mine, romanul simplu, ca scapam de niste banditi ca sa vina in locul lor alti banditi poate si mai mari? Caci exact asa sunt cei din alianta Ponta-Antonescu, alianta formata exclusiv pentru acapararea Ciolanului, caci ideologic vorbind este nefireasca, anormala -cand vreodata in istorie s-au pupat bot in bot un partid liberal de centru-dreapta cu unul socialist de centru stanga?
Nu pot fi de acord cu cei din gruparea Ponta-Antonescu fiindca o parte din ei sunt neocomunistii instaurati dupa revolutie odata cu tatuca Iliescu, iar cealalta parte sunt pseudo-liberalii care au adoptat vederile si apucaturile neocomuniste ale colegilor lor de alianta, doar pentru a accede la putere. Nu pot fi de acord cu cei din usl, fiindca vad in ei exact aceleasi actiuni de forta, aceleasi metode de acaparare si detinere a puterii, aceleasi minciuni populiste, aceleasi tendinte dictatoriale, aceleasi incalcari ale principiilor omenesti si ale statului de drept, pe scurt exact aceeasi mentalitate si acelasi comportament pe care le-am vazut la comunistii PCR, timp de 25 de ani cat am trait sub "nepretuita" si unica lor conducere.
Nu pot fi de acord cu cei din usl care acum nu vor altceva si nu au alte prioritati decat sa se catere pe tronul puterii absolute, chiar cu orice pret, cu orice mijloace si prin orice incalcari de reguli, fiindca -sincer o spun- simt ca m-as intoarce inapoi cu 30 sau 40 de ani. Si chiar nu vreau sa ma intorc in niste vremuri in care -de pilda- tata era sa fie arestat doar fiindca eu, copil p.rost in clasa a patra fiind, am desenat la scoala o caricatura naiva cu Ceausescu si cativa ministri comunisti, toti cantand la acordeon, tambal, vioara si contrabas.
Iar astia de acum sunt la fel de comunisti, domnule Mezdrea. Prin apucaturi, mentalitati si procedee sunt in conceptia mea la fel de comunisti ca si cei de atunci. Poate ca nu vedeti acest aspect, dar eu asa vad. Si ca atare, fiindca tot l-ati pomenit pe Eminescu si fiindca tot ati postat niste versuri din a lui Scrisoare a III-a, postez si eu la randul meu

o dedicatie pentru mai-marii USL, via Eminescu:

Unde esti tu Lenin, frate, ca punand mana pe ei
Sa ii iei la tine-n groapa, caci sunt comunisti de-ai tai,
Sau sa-i duci langa Nastase, sa fie toti la un loc,
Iar pe urma nicio grija: dam noi la parnaie foc!

Punct. Toate cele bune!

Basescu va ramane presedinte

Da. El este si va fi presedintele Romaniei, presedintele ALES, presedintele Barbat, Presedintele dur, taios, intransigent, corect, dar si uman, responsabil iar cand e cazul plin de umor, carismatic!
Ce sa facem cu papusa criminala Crin??
Ce sa facem cu Papusa criminala, care toata viata a dormit, a lenevit, a facut facultatea in 8 ani, a chiulit in politica 20 de ani, fara sa faca ceva vreodata, sa aiba vreo actiune importanta, sa fie responsabil!!!
Nu, papusa criminala, doar a lenevit si s-a imbogatit suspect de tare!! Si? Vrem noi un astefel de presedinte? care este sluga lui Tunratorul Voiculescu si dator vandut lui?
Vrem noi pe Ponta si Crin doi retarzi complexati si avizi de putere???
NU! Nu vrem pe acesti dictatori care au dat Lovitura de Stat- adica puciul bolsevic si, ne-au izolat in scurt timp de Europa si America! Nu vrem dicatatura, nu vrem reactivati bolsevicii lui Ilici si Voiculescu
Ne vrem presedintele la locul lui, singurul care poata da intre coarne acestor mafioti, si care va salva JUSTITIA dinghearele ciumei USL!

Uite cum respecta Parlamentul

Prevederile Constitutiei si angajamentele luate fata de PE.
Afara din Europa!

 

Parlamentul trebuie suspendat!

Nu reprezinta vointa populara!
Adunatura de escroci si hoti!
Democratie Pol Pot.

Sa facem parlament unicameral !!!

Cu un singur parlamentar !!! - Traian Basescu :))))
Ahaaa haaaa haaaa !

Ponta vrea Justitia

Ce se ascunde in spatele suspendarii lui Basescu? Teama si neputinta lui Ponta si clica in legatura cu Nastase si cu altii care trebuiau cat de curand sa fie pe urmele lui Nastase bolsevicul, la puscarie! Cine l-a format ca "politician" pe Ponta? Iliescu-bolsevicul si Nastase-rusofilul! Corect, da?
Obligatia lui Ponta este una singura: eliberarea urgenta a lui Nastase si spalarea dosarului. Sa nu uitam ca, procurorul Ponta, a mai facut asta in cazul crimei Panait. A "spalat"dosarul cu ajutorul lui Nastase! Sper sa realizati cat este de disperat Ponta si cat de repede trebuie sa-l inlature pe Basescu, deoarece, altfel nu poate gestiona justitia dupa bunul plac si extrem de necesar LOR!
Ponta, la justitie vrea sa ajunga, asta-i pofta cea mare!! Nu poporul, nu economia, nu democratia, nu Europa.
NU! NU! NU! Doar justitia!
Alt spect, este rusinea cu plagiatul lui Ponta! Constient ca este un copiator de joasa speta si, a ajuns de rasul lumii, demisia nu si-o putea da din cauza "obligatiilor" de indeplinit fata de mafia USL. Asa ca, Ponta, a trecut la masuri dictatorile incercand sa puna mana pe toate institutiile statului FOST de drept, azi un stat incaput in ghearele mafiei bolsevice PSD. Liberalii au devenit cantitate neglijabila, nu intra in discutie.....
Treziti-va oameni buni si reactionati!!! Inca mai aveti timp sa scapati tara de bolseVismul dictatorial condus de Ponta: un criminal, un plagiator, un produs finit al lui Ilici si Nastase!

Votam DA!

Votam DA, sustinem participarea in numar cat mai mare la referendum! Sustinem democratia!

 

Votam :NU demiteri lui Basescu. Punem stampila pe : NU.

Bsasescu = VICTORIE !

Crin si Ponta executati de Europa

Cu totii l-ati ascultat pe Crin,sifonat ce-i drept si spasit. S-a facut dreptate, dar cum? Dupa ce am ajuns de rasul Europei! A trebuit ca inaltii oameni de state din lumea larga sa-i altoiasca pe cei doi dictatori: Ponta si Crin, manevrati din umbra de acolitii Iliescu, Voiculescu-Turnatorul, Hrebe, Dragnea, Sova,Fenechiu etc. Puciul regizat cu maiestrie a fost demolat de catre Marea Europa Libera care uraste bolsevismul, loviturile de stat, incalcarea Constitutiei. Asa cum a incercat si a reusit pe jumatate Ponta- mituind niste secaturi tradatoare cu sume uriase de bani si functii, ca sa voteze motiunea! Acesti nenorociti au ajuns in "jilt" prin aceast Puci mintind, insultand!
Cum sa votam noi comunistii, cum sa lasam tara pe mana USL- partid unic? Cum sa avem incredere in Ponta si Crin, doi fanfaroni lenesi si periculosi? Cum sa dam votul unui labil psihic?! Nicodata Antonescu Presedinte!
EUROPA, ne-a salvat de finalul Puciului, ne-a dat sansa sa ne recapatam Presedintele Ales de Poporul Suveran!
Atunci, sa-l realegem fratilor si, sa le vina de hac bolsevicilor usl! Sa ne comportam inteligent in ziua referndumului, sa analizam cum se va vota pana la orele 18. In functie de asta sa dam Lovitura si sa ne recastigam libertatea si demnitatea de europeni!
Noi Suveranii, sa nu dam sansa unui crin ofilit, la butoanele tarii, deoarece la cotroceni nu este sanatoriu! Acolo, numai Barbatii adevarati ajung, adica: basescu, presedintele ales!

AU PRELUNGIT....

... numai pana la 23.00. Puteau sa-l lase pana la primul cantat al cocosilor. Si numai pana il auzea Crin Antonescu ca el e matinal. Pentru parlamentarii USL- romanii care nu vor demiterea lui Basescu la comanda unor mafioti corupti, aflati in slujba turnatorului Felix si tragatorului de elita Bombonel, nu se vor prezenta la vot. Nu voi accepta sa fiu manipulat de aceasta gasca. Basescu e presedintele romanilor, ales prin vot si nu acceptam instigarea unui grup care protejeaza plagiatul impostura si coruptia. Solicitam modificarea Constitutiei in asa fel incat un parlament care voteaza suspendarea presedintelui sa fie dizolvat in cazul in care, dupa referendum , presedintele nu e demis. ACEASTA AR TREBUI SA FIE CALEA DE URMAT

 

O nelamurire

Si atunci interimaru ce a promulgat ? Nu vi se pare o dezinformare crunta?! Ce ascunde ea ?

 

Inca putin

Mai este un pic, cred ca majoritatea romanilor incep sa numere zilele pana la referendum cand vor merge sa voteze eliberarea Romaniei de sub tiranul base!

 

@Alecsa

Dar pe tine cu ce te-a terorizat? Te-a inscris la Olimpiada, la 100 de m garduri?

Portret robot:Crin Puturosul.Pe asta il vreti????

-de cand este in politica a fost sulga la cineva, de la cea patricina la cea voiculesciana
-sot ratat, abandonandu-si sotia pe patul de spital, plecand la amanta (sotia s-a sinuscis)
-fost turnator la secu, pe nume de cod Porumbacu
-infatuat, tafnos, fudul, arogant, cu suficienta, o admiratie de sine patologica, gretos..
-mereu cu o fata lovita de mahmureala, betiv fiind
-de cand este la Cotroceni, daca ati observat, tine barbia ridicata sfidator, costumele pe care le poarta sunt extrem de scumpe, merge lasat pe spate cumplit de caraghios....dar cum mi-a venit deja greata scriind despre acest narcisist, va aduc aminte ce zicea Neagu J. despre el:"Un prost fudul" si as mai adauga de la mine; un labil psihic care merge la o clinica din Paris, lunar...se pare ca degeaba, sanatatea lui nintala este irecuperabila.
Reveniti-va *** mai romanilor, lasati lancezeala si puneti-va mintea la treaba si, pe 29 iulie, scapati tara de acesti bufoni ratati precum acest Crin Antonescu.


Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor