Parlamentul pe care-l meritam (Opinii)

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 23:37
9223 citiri
Parlamentul pe care-l meritam (Opinii)

Pana la urma fiecare popor are exact conducatorii pe care-i merita.

Ne minunam cum arata noul Parlament. Ne facem cruce ca viitorul nostru va fi croit vreme de 4 ani de zile de o colectie unica de ticalosi, borfasi, incompatibili, traseisti, beizadele, puscariasi, securisti intre care cate un cantaret cu o privire la fel de adanca precum un paraias de munte pare un geniu.

Dar, pentru Dumnezeu, oamenii aceia nu sunt o armata de ocupatie. Nu au navalit peste bietul nostru popor cinstit, lucid si exigent, care altfel nu ar fi trimis in Legislativ decat oameni competenti si cu integritate nepatata.

Nu, adunatura aceasta a fost votata. Si in unele cazuri votata cu procente covarsitoare, cu mult peste 50%.

Cazul cel mai edificator, simbol pentru Romania, este colegiul 8 din Bucuresti, acolo unde Iulian Craciun, un tanar care in pofida handicapului grav si-a croit prin proprria forta intelectuala o firma de succes, are o familie frumoasa, are viziune, proiecte, un optimism molipsitor si o integritate fara pata, l-a infruntat pe Dan Voiculescu, un securist veros, judecat pentru o gaura imensa data unei institutii de stat.

Daca electoratul bucurestean, teoretic cel mai informat si mai sofisticat din tara, a putut sa-l prefere covarsitor, adica 70%, pe Dan Voiculescu, nu stiu daca mai e ceva de comentat.

Inteleg si dezgustul provocat de PDL si ura fata de Traian Basescu, dar de aici pana la o astfel de alegere e cale lunga.

Cu ce ii ajuta pe cei care l-au votat din ura fata de Traian Basescu pe Dan Voiculescu? Cum le va face viata mai buna? Devalizand inca o institutie de stat? Sifonand alti bani publici? Facand alte manevre care sa ne scoata din Europa?

Ce te poate face sa votezi un penal precum Ion Stan sau Monica Ridzi? Cum sa nu-ti pese ca omul care-ti cere votul este acuzat, poate chiar condamnat, pentru furt, coruptie, delapidare? Ce viitor poate el sa-ti ofere? Ce te poate face sa crezi ca el iti va oferi un viitor mai bun decat cei pe care ii respingi acum?

Daca-i votezi, ori esti suficient de prost incat sa nu realizezi ca te razbuni in primul rand tine, ori nu te deranjeaza profilul lor. Ori nu te duce capul ori ai aceeasi inclinatie spre necinstea de toate felurile ca ei.

"Asa suntem noi, plagiatorii, mai votati", ne sfideaza cu gura pana la urechi Victor Ponta, suit pe un morman de voturi. Are dreptate, asa cum avea dreptate si cand spunea ca lumea nu este interesata de chestiuni minore precum plagiatul.

Ba dimpotriva, as zice ca prea multi dintre romani sunt chiar fascinati de smecherii si ticalosii care fenteaza sistemul, care o iau pe scurtatura si obtin beneficiile cele mai mari cu eforturile cele mai mici.

Da, plagiatorii si hotii sunt cei mai votati in Romania si asta nu e vina lor, e vina celor care-i voteaza. Dar pe care i-as ruga respectuos sa nu se mai planga ca traiesc prost, ca nu castiga ca in restul UE, ca trag sania pe ciment.

Traiesc dupa cum voteaza. Traiesc in concordanta cu valorile pe care le respecta si le recompenseaza.

Asa ca acest Parlamant, cu toti nefrecventabilii lui de toate felurile, acest Parlament care duhneste ca o latrina din fundul curtii, este reprezentativ pentru societatea romaneasca. Nici mai bun, nici mai rau decat ea. O reprezinta cu nivelul ei de inteligenta si cu valorile ei etice. Sa ne fie de bine.

Si inca ceva. Am fost un sustinator al votului uninominal (in doua tururi de scrutin). Si cred in continuare ca el este solutia democratica cea mai corecta. Dar pentru o societate care a asimilat valorile democratice, care crede cu adevarat in statul de drept, care respecta munca, cinstea si seriozitatea.

Nu e cazul nostru. Votul uninominal n-a provocat o reforma a clasei politce. N-a curatat Parlamentul, in virututea exigentei electoratului, de infractori si inepti. Dimpotriva. Imi pare rau, dar nu meritam vot uninominal, nu stim ce sa facem cu el.

Tot cu viscerele votam, nu cu creierul. Tot pe sigla de partid punem stampila, chiar daca sub ea e un cimpanzeu sau un magar, nu pe omul pe care sa-l fi evaluat la sange.

Si atunci cred ca lista este cu mult mai adecvata pentru Romania. Mai mult nu putem, pentru mai mult nu suntem pregatiti, nu ne duce nici capul, nici educatia. De ce sa ne mai ascundem dupa degete? Cat timp Voiculescu ia 70%, eu nu cred ca uninominalul are vreun rost.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

„Fir-ar mama ei a dracu de zdreanță! Retardată” Diana Șoșoacă, pusă la punct de soțul abuzat timp de doi ani
„Fir-ar mama ei a dracu de zdreanță! Retardată” Diana Șoșoacă, pusă la punct de soțul abuzat timp de doi ani
Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a reacționat virulent la adresa acesteia, dezvăluind că de doi ani îndură comportamentul abuziv al acesteia. „Am renunțat la tot...
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Deciziile partidelor, dincolo de ierarhii sau experiență pentru o anumită funcție, sunt luate și în funcție de rezultatele pe care un candidat sau o formațiune politică le au în sondajele...
#rezultate alegeri Parlament USL, #penali Parlament, #traseisti Parlament , #parlament