Pasiuni de parlamentar - arte martiale, dans sportiv, gatit si scrabble (Galerie Foto)

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 16:29
4040 citiri
Pasiuni de parlamentar - arte martiale, dans sportiv, gatit si scrabble (Galerie Foto)

Parlamentarii din actuala legislatura au completat cu generozitate rubrica "alte activitati, hobby-uri" din CV-urile publicate pe site-urile Parlamentului, multi declarandu-se iubitori si practicanti de arte martiale, scufundari, dar si pasionati de muzica, poezie sau de organizarea festivalurilor.

Foarte multi dintre parlamentarii din legislatura 2012-2016 sunt pasionati de sport, fotbal, handbal sau arte martiale, printre alesi aflandu-se si posesori de centura neagra.

Senatorul Serban Valeca, profesor universitar la Universitatea Pitesti si presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului de Cercetari Nucleare, este antrenor de karate - Centura Neagra 6 Dan - si presedinte de onoare al Federatiei Romane de Karate Traditional, aflata sub inaltul patronaj al Casei Regale.

Deputatul Florian Nicolae, fondator si presedinte al Clubului Sportiv "Nova Force", dar si sustinator al Ansamblului folcloric "Muntenia", este si antrenor de arte martiale de contact.

Deputatul Constantin Adascalitei, absolvent al Facultatii de psihologie si asistenta sociala, are atestat de antrenor de arte martiale, acordat de M.T.S., fiind vicepresedinte al Federatiei Romane de Karate Traditional si maestru emerit al sportului. Posesor al centurii negre 4 Dan in Karate traditional, Adascalitei a fost medaliat cu aur la Campionatele Europene - 1996, iar in perioada 1995-1996 a fost multiplu campion national.

Deputatul Vicentiu-Mircea Irimie a fost, pana in anul 1989, instructor de arte martiale, avand centura neagra 1 Dan.In perioada 1990-1992, Irimie a fost instructor de arte martiale la trupele de desant aerian, precum si instructor de karate shotokan-fudokan.

La randul sau, deputatul Gheorghe Roman noteaza, la sectiunea "Hobby-uri", ca practica Taekwon-do (centura neagra 2 Dan) si ca ii place fotbalul si baschetul.

Senatorul PSD Laurentiu Coca, care a absolvit, in 1987, Institutul de Mine Petrosani, a fost component al echipelor de fotbal Chimia Ramnicu Valcea si Jiul Petrosani, din Divizia A, el fiind si absolvent al scolii de antrenori in cadrul I.E.F.S. Bucuresti. Coca a practicat fotbalul de la varsta de 9 ani pana la 30 de ani, iar pana la 41 de ani a fost arbitru.

Deputatul Miroslav Merka, licentiat in Educatie-Fizica si Sport -Universitatea Oradea, a fost antrenor de fotbal in Divizia Judeteana Bihor, dar si manager-instructor al Ansamblului folcloric "Cerovina" Valea Cerului, Bihor.

Colegul sau de Camera, deputatul Ninel Peia este organizator, sponsor si participant la activitati culturale, sportive si sociale, la evenimente sportive din judetul Ilfov - "Cupa Corbeanca" si "Cupa Ninel Peia la fotbal".

In CV-ul sau, deputatul Gheorghe Ciobanu subliniaza ca, din anul 2002, a ocupat "functii cu responsabilitate", printre care si aceea de director executiv la Fotbal Club Poli AEK Timisoara Gheorghe Ciobanu este membru fondator al echipei de fotbal FC POLI AEK Timisoara - Divizia Nationala - si Presedinte de onoare al Asociatiei Romane de Kick-Boxing si Discipline Asociate.

Deputatul Vasile Gliga este presedinte al Federatiei Romane de Dans Sportiv.

Deputatul UDMR Kelemen Atilla-Bela-Laszlo, de profesie medic veterinar este membru in mai multe organizatii de specialitate, ca Asociatia chinologica (presedinte onorific), si in JokeyClub Romania.

Senatorul UDMR Verestoy Attila este presedinte al Clubului Sportiv "Handbal Club Odorhei", asociatie non-profit.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, parlamentarul Eduard Martin este licentiat al Facultatii de educatie fizica si sport Constanta, Universitatea "Ovidius".

De la bucatarie la canto si scrabble

Alti parlamentari sunt preocupati de arta culinara, zootehnie, scrabble sau canto.

Astfel, Oana Niculescu Mizil a facut cursuri de pictura si arta culinara in Elvetia si cursuri de design vestimentar.

Deputata Ileana Dumitrache a urmat un curs de arta si textile, deputata PC Marian Grapini are ca hobby-uri sportul si jocul de scrabble iar deputatul Gheorghe Ciobanu se declara interesat de sport, lectura si muzica.

La rubrica "Alte activitati", deputatul Vasile Gliga a notat "pomicultura, viticultura si zootehnie". Deputatul Ionut Stroe enumera, printre hobby-uri, sportul (baschet si fotbal), muzica, publicitatea si calatoriile.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, este presedinte de Onoare al Asociatiei "Gugulanilor" Timisoara. (Gugulanii, considerati "de cea mai curata origine dacica", sunt locuitorii de etnie romana ai zonei rurale a Banatului montan din nordul judetului Caras-Severin. Numele de "gugulan" provine de la Varful Gugu (muntii Godeanu), numit si "muntele sacru al lui Zamolxe" - n.r.)

Viteza pe pamant, in aer si pe apa

Mai multi dintre alesi sunt pasionati de raliuri, motociclism, aeronave si yachting.

Deputatul Mircea Draghici, absolvent al Universitatii Pitesti - Facultatea de Inginerie, sectia Autovehicule Rutiere si al Institutului Politehnic Bucuresti- Facultatea de Subingineri, sectia Automobile, este membru fondator al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, pilot si copilot de raliuri, precum si campion national la rally Cupa Dacia Nova 1999. Draghici, care este expert in prepararea si pregatirea motoarelor si autovehiculelor de competitie, este, de asemenea, presedinte Clubul Sportiv National Auto (automobilism).

Senatorul Nicolae Moga este posesorul unui brevet pilot aeronave ultrausoare motorizate, al unui permis pentru ambarcatiuni navale, precum si al unui permis de conducere auto pentru categoriile A,B,C,D si E.

Senatorul Gabriel Mutu, licentiat in drept, este multiplu campion national in Modelism - ramura Automodelism, medaliat de Federatia Europeana de Modelism - Fiorano 2006, Maestru al Sporturilor - Ramura Modelism si membru in Biroul Federal al Federatiei Romane de Modelism.

Senatorul Daniel Savu, fost ofiter SRI este si inginer la intreprinderea de Constructii Aeronautice Brasov, Institutul de Cercetari Aerospatiale M.Ap.N., Crangu lui Bot.

De asemenea, Bogdan Niculescu-Duvaz este membru fondator al Yacht Club Romania.

La capitolul "Competente si aptitudini tehnice", deputatul PSD Oana Niculescu Mizil arata ca are aptitudini pentru sofat dobandite la Scoala de pilotaj Porsche Elvetia.

Citeste si:
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma...