PDL supravietuieste doar datorita erorilor USL - Raport GeoPOL

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 16:24
4347 citiri
PDL supravietuieste doar datorita erorilor USL - Raport GeoPOL

Un raport GeoPOL arata ca performanta PDL la alegeri a fost mediocra, rebranduirea sub eticheta ARD este ineficienta, iar Mihai Razvan Ungureanu nu convinge, din punct de vedere politic.

In analiza GeoPOL asupra starii interne din Alianta Romania Dreapta, remisa Ziare.com, se arata ca "singurul lucru spectaculos reusit de catre liderii PDL, la alegeri, a fost acela de a feri partidul de implozia ce parea iminenta inaintea scrutinului din vara, element decontat pozitiv de catre noul lider Vasile Blaga.

Dar evitarii dezagregarii nu i-a urmat reconstructia, astfel incat din 10 iunie si pana acum PDL supravietuieste 'conectat la aparate', gratie alteritatii politice a USL. Se poate spune chiar ca PDL este mentinut la linia de plutire tocmai de erorile inexplicabile comise de un USL 'dezarticulat', ai carui lideri marcanti par sa participe la un show cu camera ascunsa, realizat insa in institutiile publice".

"De remarcat aici Realpolitik-ul practicat in ultima vreme de catre USL, un Realpolitik "corcit", de tip dambovitean, ce contribuie deasemenea in mod indirect la supravietuirea PDL. Iar ca exemplu, ne putem referi la PeNeLizarea lui Gigi Becali cu consecinta ultragierii acelei parti "spalate" a electoratului USL si, mai grav, a largirii unor fisuri mai vechi din cadrul PNL.

Strategii USL au gandit insa doar pe termen scurt, prin concentrarea mesajului de campanie exclusiv pe inclesatarea dintre doua blocuri politice - USL vs. ARD", se mai afirma in raport.

Potrivit raportului, paradoxul este ca PDL nu reuseste sa creasca in sondaje pentru ca nu stie sa fructifice gafele comise de USL.

"Paradoxul dezbatut intern in PDL este ca partidul nu creste in sondaje, nefructificand politic gafele comise de catre USL (ex. dialogul mediatic Ponta-Dan Diaconescu). Explicatia trebuie cautata insa, incepand prin analizarea 'greutatii electorale' a PDL, ce depinde covarsitor de Traian Basescu. Actualul presedinte, considerat pana nu demult un veritabil magician al 'rebrandingului' politic, se poate transforma azi intr-o ghiulea legata de piciorul PDL, un real 'lest electoral' ce va-mpiedica decolarea", se scrie in document.

"In mod sigur, aceasta va fi si naratiunea de campanie a USL, care atarnandu-l pe Basescu (legat de Blejnar, Udrea, Videanu si altii, dosare penale, scandaluri din vami, devalizarea bugetelor, nepotism desantat, etc) de coada PDL, va reface astfel tema de campanie care a asigurat triumful aliantei la locale. Iar cartea pe care a mizat PDL in ultima vreme, respectiv mentinerea lui Traian Basescu la Cotroceni, va fi una pierzatoare in atari conditii", mai sustin autorii raportului.

In ciuda imaginii bune de care beneficiaza, Vasile Blaga se trezeste in fata unei eroziuni politice.

"Vasile Blaga, care parea in perioada posibilului dezastru al PDL de la locale singura forta credibila din partid, trece la randul lui printr-o erodare de imagine publica. Motivul?

Odata ajuns presedintele partidului, Blaga a preluat mostenirea publica negativa, scandalurile interne mocnite, laolalta cu nerabdarea militantilor pedelisti de-a experimenta rapid gesturi publice spectaculoase din partea liderului, ce le-ar putea readuce perceptia publica pozitiva si chiar guvernarea.

La scara personala si interna, dupa asumarea presedintiei PDL, Blaga experimenteaza azi acelasi proces prin care trec liderii USL ca urmare a asumarii guvernarii", se mai afirma in raport.

PDL nu are lideri

"Pacatul politic major comis de catre PDL a fost absenta preocuparii pentru cresterea liderilor politici cu priza la public. Meteahna poate fi imputata partidului, insa doar prin prisma actiunilor 'franarului' Traian Basescu, avand in vedere intolerabilitatea acestuia fata de orice posibil concurent intern. Astfel, mecanismul de selectie pedelist a permis accederea catre varfurile partidului doar a unor lideri de mana a doua sau chiar a treia", sustin autorii raportului.

Nici Mihai Razvan Ungureanu nu este privit cu ochi buni.

"Dupa ce a evoluat maximum neconvingator in rolul de administrator sef al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu nu convinge din pacate nici din punct de vedere politic. Cota de incredere de care inca se bucura, in evidenta scadere constanta, se datoreaza doar slabei sale erodari politice, MRU refuzand deocamdata clinciurile politice.

Daca aceasta ar putea fi o tactica buna, la antipod este strategia de a sta langa Traian Basescu in momentele in care acesta calarea un val urias de antipatie, precum si aninarea de gatul Fortei Civice a unora dintre politicienii romani care ar putea candida la titlul neoficial de campioni ai traseismului si inconsistentei politice in perioada post-decembrista.

Dincolo de faptul ca orientarea de dreapta a lui MRU pare una pur nominativa (gratie activitatii sale intelectuale, Mihai Neamtu e mai convingator in acest sens), nu e limpede insa nici ce se doreste de la Forta Civica, dincolo de salvarea politica a lui MRU sau a unora dintre fostii lideri marcanti ai PDL", se scrie in raport.

"Din motive de contestare juridica a Noii Republici, Aurelian Pavelescu a aceptat sa imparta locurile eligibile din interiorul ARD cu colegii mai tineri ai lui Neamtu, sub steagul 'batranului' PNTCD. Interesant este ca Mihai Neamtu si Noua Republica isi propuneau sa schimbe din temelii viata politica din Romania, la fel cum isi propunea si Aurelian Pavelescu atunci cand in 2005 infiinta PIN, alaturi de Lavinia Sandru si Cozmin Gusa.

Nu e clar in aceste conditii ce mai inteleg prin temelie cei doi lideri, avand in vedere ca la anuntarea rezultatelor partiale ale referendumului din 29 iulie, Neamtu si Pavelescu inconjurau protector fundamentul prabusit al politicii autohtone din ultimii opt ani", se afirma in raport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#raport GeoPOL PDL, #alegeri parlamentare 2012, #raport politic ARD , #parlament
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
GeoPOL fiind scula de manipulare informaţională a erorii Cozmin Gușă