PSD vrea amenzi de 25 de ori... mai mici pentru cei care fac taximetrie ilegal

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 00:26
3963 citiri
PSD vrea amenzi de 25 de ori... mai mici pentru cei care fac taximetrie ilegal

Transportatorii care desfasoara activitati neautorizate de taximetrie ar putea plati amenzi de 25 de ori mai mici, potrivit unei initiative adoptate, joi, de senatori, deputatul PSD Aurel Vladoiu, unul dintre initiatori, sustinand ca actualul nivel al amenzilor "baga in faliment" transportatorii.

Potrivit propunerii legislative initiate de deputatii PSD Vasile Bleotu, Ion Calin, Florin Iordache, Vasile Popeanga si Aurel Vladoiu, persoanele fizice, asociatiile familiale sau persoanele juridice inregistrate la Registrul comertului pentru a desfasura activitati de transport cu vehicule rutiere si care fac transport in regim de taxi fara a avea autorizatie vor plati o amenda cuprinsa intre 1.000 si 5.000 de lei.

In prezent, cuantumul amenzii pentru acestia este de minimum 25.000 de lei si maximum 50.000 de lei.

Potrivit legii, autorizatia de transport se elibereaza de catre autoritatea de autorizare pe durata nedeterminata si este valabila cu conditia vizarii acesteia la fiecare cinci ani, odata cu verificarea indeplinirii conditiilor care stau la baza emiterii unei astfel de autorizatii.

In sensul legii, "taxi" sunt considerate autovehiculul din categoria autoturisme cu maximum 5 locuri, inclusiv locul conducatorului auto, precum si autovehiculul de transport de marfuri cu o masa maxima totala autorizata de 3,5 tone, care, pe baza autorizatiei, poate executa transport de persoane, marfuri sau bunuri in regim de taxi.

In forma adoptata de Senat cu unanimitate de voturi, si persoanele fizice sau juridice, altele decat transportatorii, care desfasoara activitati de transport public de persoane fara autorizatie ar putea fi sanctionate cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei.

Propunerea legislativa prin care este completat regimul sanctiunilor din Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere a fost adoptata de Senat, cu amendamentele propuse de Comisia economica, in calitate de prima Camera sesizata.

Deputatul PSD Aurel Vladoiu, cosemnatar al initiativei legislative, a declarat ca reducerea cuantumului amenzilor este buna, desi nu exclude posibilitatea ca eventualele "probleme" sa fie corectate la Comisia pentru industrii si servicii a Camerei Deputatilor, care este Camera decizionala.

"Acum eu ce sa fac? Numai sa vin cu o corectare. Am transmis-o, e pe filiera, ce sa mai fac acum? Daca sunt ceva probleme, le corectam la comisia de fond a domnului Iulian Iancu. Camera Deputatilor e decizionala", a raspuns el, intrebat despre reducerea foarte mare a cuantumului amenzilor pentru transportatorii care fac taximetrie fara autorizatie, propusa de el si adoptata de plenul Senatului.

"E bine, ca n-au de unde sa dea bietii oameni amenda. La Circulatie ii pune sa dea 100 de milioane. Intr-un an munceau degeaba ca sa dea amenda pe care o punea Politia. Ii bagam in faliment", a adaugat deputatul.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#taxi ilegal amenzi reduse, #propunere legislativa amenzi taxi , #parlament