PSD vrea amenzi de 25 de ori... mai mici pentru cei care fac taximetrie ilegal

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 00:26

   

PSD vrea amenzi de 25 de ori... mai mici pentru cei care fac taximetrie ilegal
Transportatorii care desfasoara activitati neautorizate de taximetrie ar putea plati amenzi de 25 de ori mai mici, potrivit unei initiative adoptate, joi, de senatori, deputatul PSD Aurel Vladoiu, unul dintre initiatori, sustinand ca actualul nivel al amenzilor "baga in faliment" transportatorii.

Potrivit propunerii legislative initiate de deputatii PSD Vasile Bleotu, Ion Calin, Florin Iordache, Vasile Popeanga si Aurel Vladoiu, persoanele fizice, asociatiile familiale sau persoanele juridice inregistrate la Registrul comertului pentru a desfasura activitati de transport cu vehicule rutiere si care fac transport in regim de taxi fara a avea autorizatie vor plati o amenda cuprinsa intre 1.000 si 5.000 de lei.

In prezent, cuantumul amenzii pentru acestia este de minimum 25.000 de lei si maximum 50.000 de lei.

Potrivit legii, autorizatia de transport se elibereaza de catre autoritatea de autorizare pe durata nedeterminata si este valabila cu conditia vizarii acesteia la fiecare cinci ani, odata cu verificarea indeplinirii conditiilor care stau la baza emiterii unei astfel de autorizatii.

In sensul legii, "taxi" sunt considerate autovehiculul din categoria autoturisme cu maximum 5 locuri, inclusiv locul conducatorului auto, precum si autovehiculul de transport de marfuri cu o masa maxima totala autorizata de 3,5 tone, care, pe baza autorizatiei, poate executa transport de persoane, marfuri sau bunuri in regim de taxi.

In forma adoptata de Senat cu unanimitate de voturi, si persoanele fizice sau juridice, altele decat transportatorii, care desfasoara activitati de transport public de persoane fara autorizatie ar putea fi sanctionate cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei.

Propunerea legislativa prin care este completat regimul sanctiunilor din Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere a fost adoptata de Senat, cu amendamentele propuse de Comisia economica, in calitate de prima Camera sesizata.

Deputatul PSD Aurel Vladoiu, cosemnatar al initiativei legislative, a declarat ca reducerea cuantumului amenzilor este buna, desi nu exclude posibilitatea ca eventualele "probleme" sa fie corectate la Comisia pentru industrii si servicii a Camerei Deputatilor, care este Camera decizionala.

"Acum eu ce sa fac? Numai sa vin cu o corectare. Am transmis-o, e pe filiera, ce sa mai fac acum? Daca sunt ceva probleme, le corectam la comisia de fond a domnului Iulian Iancu. Camera Deputatilor e decizionala", a raspuns el, intrebat despre reducerea foarte mare a cuantumului amenzilor pentru transportatorii care fac taximetrie fara autorizatie, propusa de el si adoptata de plenul Senatului.

"E bine, ca n-au de unde sa dea bietii oameni amenda. La Circulatie ii pune sa dea 100 de milioane. Intr-un an munceau degeaba ca sa dea amenda pe care o punea Politia. Ii bagam in faliment", a adaugat deputatul.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3784 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
"E bine, ca n-au de unde sa dea bietii oameni amenda"
- pai , domnu' deputatu' ! daca n-au bani, sa nu comita infractziunea ! e simplu, parlamentu' moare de grija hotzilor , ca pe aia cinstitzi i-a rezolvat demult ! grupu' ala de deputatzi sa spuna shi cu cat au fost "sensibilizatzi" pentru initziativa legislativa !
andreicri
rank 5
SARACII,
"E bine, ca n-au de unde sa dea bietii oameni amenda"
Dar inainte de a fura( este furt ce fac),nu se gandesc? Ar trebui amenzile marite nu micsorate.Si care bieti oameni? Majoritatea sant milionari.
PSD numai la voturi se gandeste.Cum sa atraga mai multe fara discernamant.Mafiotii d......
Utilizator sters
Pai transportatorii astia sunt sunati in campanie
Si cara votanti psd pe la tara. V-am redus amenzile acum, cand sunam ...: Drepti!
pacat
rank 4
mai
t a m p i t u l e, ca nu acum sa-ti zic altfel, tu te-ai auzit cand ai rostit asemenea vorbe?! cate clase ai? sau si mai bine sa te intreb ai vreo scoala facuta? mari c r e t i n i si aia care te-au votat pe o punga de malai si o sticla de ulei. Daca adaugai la actuala amenda ca si faptul ca i se confisca si masina si nu mai are voie urmatorii 5 ani sa desfasoare "taximetrie" erai de apreciat asa esti un nimeni.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor