Ziare.com

Reducerea CAS, reexaminata din nou in Senat

Luni, 25 August 2014, ora 09:02

   

Reducerea CAS, reexaminata din nou in Senat
Senatul, convocat in sesiune extraordinara, se reuneste, luni, in sedinta de plen pentru a analiza cererea de reexaminare, transmisa Parlamentului de presedintele Traian Basescu, cu privire la proiectul legislativ care reduce CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a convocat Biroul Permanent pentru luni, ora 14.00, urmand ca sedinta de plen sa inceapa la ora 16.00.

Reexaminarea legii trebuia sa intre in atentia senatorilor in data de 18 august, insa Biroul Permanent convocat la acea data a stabilit amanarea discutiilor in plen cu o saptamana.

"Biroul Permanent a stabilit ca sedinta extraordinara sa aiba loc luni, 25 august. Discutiile care au avut loc in cadrul Biroului Permanent au aratat ca astazi (18 august - n.red.) era aproape imposibil (...) pentru ca trebuia sa trimitem materialele la Comisie (de buget-finante - n.red.), sa fie convocat Ministerul de Finante. Luni la ora 14.00 vom avea Biroul Permanent, iar la ora 16.00 - plen. Apoi o trimitem la Camera Deputatilor", a spus Ilie Sarbu, liderului grupului PSD din Senat, la finalul sedintei Biroului Permanent din data de 18 august.

Potrivit acestuia, Camera Deputatilor va avea sesiune extraordinara, pentru discutarea legii care reduce CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, in data de 26 august.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat referitor la acest proiect de lege ca exista posibilitatea ca cererea de reexaminare transmisa de presedinte sa fie respinsa si proiectul privind reducerea CAS sa fie adoptat fara modificari.

"Parlamentul, la initiativa Guvernului, a adoptat legea prin care CAS urmeaza sa se reduca cu 5 procente. Presedintele a returnat-o constitutional, prevalandu-se de motive de oportunitate. Exista toate premizele ca aceasta lege sa fie readoptata, fara modificari, de Parlament cu o majoritate covarsitoare in cadrul sesiunii extraordinare", a spus Tariceanu.

In data de 23 iulie, presedintele Traian Basescu a semnat cererea de reexaminare a legii privind reducerea CAS, aratand ca actul normativ trimis spre promulgare vizeaza diminuarea cotelor platite de angajatori, in functie de conditiile de munca, pentru contributia de asigurari sociale datorata bugetului asigurarilor sociale de stat, adaugand totodata ca, in anul 2014, deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat este de 12,519 miliarde de lei, conform bugetului aprobat pentru anul in curs.

"Prin diminuarea cotelor platite de angajatori, in functie de conditiile de munca, pentru contributia de asigurari sociale datorata sistemului public de pensii, deficitul curent va creste cu impactul financiar negativ estimat in expunerea de motive a actului normativ, care variaza intre 4,860 miliarde de lei in 2015 si 5,564 miliarde de lei in 2018, ajungandu-se la un deficit de peste 18 miliarde de lei la fondul de pensii, pentru anul 2015, daca tinem cont si de indexarile obligatorii conform legii", explica presedintele Basescu, potrivit cererii de reexaminare.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1583 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

doamne,ce aglomeratie pe-acilea !

o lege foarte importanta pt economie e trecuta cu vederea de hoardele de trompetisti de pe zoie.com ! ce ne intereseaza cum merge economia,cata vreme tatuca e la butoane ? cat tatuca e in floare nici in anus nu ma doare,asa-i frati romni ?! tot inainte tovarasi ! si pt ca tovarasii de la servicii au prea mult de lucru,ne revedem pe zoaie dupa alegeri !

 

...

.. ceea ce a trebuit sa se spuna s-a facut la precedentele articole si postari la tema .. daca doriti sa le revedeti aveti liber la copy-paste, c-asa-i moda la noi ! ..

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor