Sarmana Europa, ce lideri ti-am ales

Sambata, 18 Iulie 2009, ora 18:30
3418 citiri
Sarmana Europa, ce lideri ti-am ales

Daca credeti ca Parlamentul Romaniei e plin de figuri bizare ori caraghioase si propuneri chiar ilare, sa stiti ca nici cel de la Strasbourg nu e mai breaz. Mai ales dupa aceste ultime alegeri, institutia europeana s-a "imbogatit" cu niste membri colorati si haiosi, numai buni sa decida soarta Uniunii.

Fotomodele active sau imbatranite, cantareti, activisti, fascisti, nationalisti, xenofobi si alti asemenea alcatuiesc pleiada de proaspeti europarlamentari, veniti din toate colturile batranului continent.

Gratie acestor pestriti alesi ai popoarelor europene, primele zile ale noii sesiuni a PE au fost interesante, la nivel senzationalist, demn de stirile de la ora 5.

Un balci al extremistilor

Spre exemplu, mandri si-au ocupat locurile neofascistii britanici, care au jurat ca vor face tot posibilul sa desfiinteze Parlamentul European, iar acum, desi fac parte din el, tot nu au renuntat la idee.

Liderul lor a declarat in prima zi de munca la Strasbourg ca "daca si cand natiunile libere ale Europei isi vor lua destinele in maini, poate ca aceasta cladire va deveni monument al prostiilor imperialismului. Trebuie sa ne debarasam de acest circ ridicol si inutil". Va dati seama cata dorinta de a pune osul la munca pentru binele popoarelor din UE au acesti domni.

Nici ungurii nu s-au lasat mai prejos si-au facut impresie. Unul dintre eurodeputatii nationalisti din partidul Jobbika defilat la prima sedinta a PE imbracat in uniforma militiei paramilitare Garda Ungara, recent scoasa inafara legii de autoritatile de la Budapesta. Acest partid sustine discriminarea rromilor si chiar a romanilor.

Primul "pirat" care a patruns vreodata in PE este si el un personaj controversat. "Acum ca Michael Jackson este mort, eu am ramas singurul star", glumeste europarlamentarul suedez, care face parte din partidul al carui scop este legalizarea pirateriei informatice.

Pleiada trista a bufonilor de la Strasbourg

Langa personajele in haine scrobite din sala de plen, a patruns si un individ in pantaloni scurti si tricou rosu intens. Era un eurodeputat ceh, care sustine ca a venit de la Praga pe bicicleta.

"Promovez Madridul pentru Jocurile Olimpice din 2016. Este singurul oras european care candideaza. Trebuie sa-l sprijinim cu totii", a declarat eurodeputatul ceh, aratandu-si astfel interesul pentru aceasta "importanta" tema europeana a momentului. Ce criza, ce incalzire globala, ce somaj sau imigratie ilegala? Olimpiada e subiectul stringent al zilei.

Bulgaria a trimis in PE, un fost campion la arte martiale, actual patron de club de noapte, iar Italia se poate "lauda" cu o cantareata care a castigat la Sanremo de trei ori si o fosta animatoare si actrita italiana. Toti au in mod evident cunostinte serioase de legislatie si practici europene, care i-au propulsat in fotoliile de europarlamentari.

Dar ai nostri cum sunt?

In acest peisaj, alde de Vadim Tudor, Gigi Becali si Elena Basescu nu ar mai trebui sa sara in ochi. Si totusi presa straina a remarcat-o din nou pe mezina presedintelui, numind-o malitios "Paris Hilton din Carpati", in timp de patronul Stelei e pomenit ca potential rapitor.

Din pacate, Daciana Sarbu de la PSD, o doamna care nu se afla la primul mandat, a dat-o si ea cu bata-n balta, gandindu-se in prima zi de lucru la soarta... ursilor si girafelor. Cu ocazia ceremoniei de inaugurare a noului Parlament European, Daciana Sarbu a militat pentru interzicerea folosirii animalelor salbatice in circuri. Adica exact de ce le arde buza cetatenilor europeni, pe care-i reprezinta.

Evident, exista si oameni care chiar s-au dus in Parlamentul European cu o misiune serioasa. Deputati mai noi sau mai vechi care au o agenda stabilita de acasa, care pledeaza pentru proiectele familiei europene din care fac parte si contribuie cu initiative proprii la efortul european de iesire din actuala situatie de criza - prioritate zero a UE. Acestia insa sunt din ce in ce mai putini si isi fac treaba in liniste, departe de ochii presei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#circ Parlamentul European, #inaugurare Parlamentul European , #parlament