Scandalul de la prezentarea lui Ponta din Parlament - SPP: Nu noi trebuia sa asiguram paza

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 15:50
4170 citiri
Scandalul de la prezentarea lui Ponta din Parlament - SPP: Nu noi trebuia sa asiguram paza
Foto: Libertatea

Dupa ce in presa au aparut informatii conform carora seful Serviciului de Protectie si Paza (SPP), Lucian Pahontu, ar fi fost chemat sa dea explicatii dupa scandalul de marti din Parlament, cand premierul Victor Ponta a fost intrerupt de catre Mihail Neamtu si Augustin Ofiteru, reprezentantii SPP au infirmat faptul ca ar fi vizati de o ancheta in acest caz.

"Noi nu avem niciun fel de legatura cu evenimentul de ieri din plenul Parlamentului. Referitor la incidentul de ieri, unde Serviciul de Protectie si Paza nu are nicio atributie, in aula Parlamentului.

Exista o directie de ordine interioara. Neavand niciun fel de atributii, nu vad de ce ne-ar viza (o ancheta - n.red.) ", a declarat pentru Ziare.com Bogdan Onea, purtatorul de cuvant al SPP.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a confirmat, miercuri, ca incidentul din ziua precedenta, cand resedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, si vicepresedintele aceleiasi formatiuni, Augustin Ofiteru, au intrerupt discursul lui Victor Ponta Parlament, trecand cu un steag prin fata tribunei de la care vorbea premierul, nu intra in atributiile SPP.

Ponta, intrerupt in Parlament de Neamtu si Ofiteru: Tradatorul vrea sa vanda Romania!

"Seful SPP nu are nicio treaba cu siguranta camerei de plen", a tinut Zgonea sa precizeze.

Mai mult, acesta a luat atitudine fata de protestul inedit petrecut cu o zi in urma, spunand ca decredibilizeaza institutia si criticand faptul ca deputatul Remus Cernea i-a facilitat lui Neamtu intrarea in cladire.

"Obligatia noastra este sa respectam legea in Romania. Plecand de la parlamentari pana la ultimul cetatean. Daca permitem, maine o sa vina orice cetatean si intra la noi acasa. Toti avem obligatii conform legii, si eu daca imi incalc atributiile. Fiecare dintre noi trebuie sa respecte fisa postului pe care o avem.

Noi pe domnul Cernea putem sa-l sanctionam. Un parlamentar ales de cetateni gaseste un tertip ca sa aduc aici patru reprezentanti ai unui ONG, sa faca un spectacol penibil. Am privit, am ramas consternat. Stiu care sunt faptele fiecaruia, nu o sa actionam pe nimeni in judecata. Domnul acela nu a respectat pe parlamentarii care muncesc in Romania", a spus Valeriu Zgonea.

Mihail Neamtu l-a facut pe Ponta "tradator" si a strigat ca acesta "vrea sa vanda Romania", in timp ce a trecut prin sala de la Parlament cu un tricolor. Neamtu i-a aruncat lui Ponta si un saculet cu bani.

Dupa ce a cerut chestorilor din Parlament sa asigure ordinea in sala, aratandu-si surprinderea ca doi politicieni care nu sunt membri ai Parlamentului se afla in sala de plen, Ponta a facut cateva ironii pe seama lui Neamtu, spunand sa i se returneze acestuia banii pentru "constituirea noului partid".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#SPP protest Parlament, #SPP Ponta Neamtu protest, #protest Parlament SPP Zgonea , #parlament