Securitate sporita in Parlament, dupa incidentul cu Mihail Neamtu

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 21:07
3512 citiri
Securitate sporita in Parlament, dupa incidentul cu Mihail Neamtu

In Parlament vor fi impuse masuri mai severe de control, dupa ce presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, alaturi de vicepresedintele aceleiasi formatiuni, a intrat, marti, in sala de plen, intrerupand discursul premierului Victor Ponta despre noul acord cu FMI.

Astfel, de acum inainte, la Senat, parlamentarii vor fi controlati de catre agentii de paza inainte sa intre in plen, potrivit Digi 24. Acestia vor studia atat chipurile parlamentarilor, cat si fotografii cu fetele acestora aflate pe lista persoanelor care au voie sa intre in plen.

De asemenea, Camera Deputatilor a cerut o ancheta pentru identificarea persoanelor din cauza carora Neamtu a reusit sa intre in sala de plen. In plus, secretarul general al Camerei trebuie sa propuna, pana luni, si alte masuri pentru asigurarea securitatii in sala de sedinte a Parlamentului.

Scandalul de la prezentarea lui Ponta din Parlament - SPP: Nu noi trebuia sa asiguram paza

Dupa ce in presa au aparut informatii conform carora seful Serviciului de Protectie si Paza (SPP), Lucian Pahontu, ar fi fost chemat sa dea explicatii dupa scandalul de marti din Parlament, reprezentantii SPP au infirmat faptul ca ar fi vizati de o ancheta in acest caz.

"Noi nu avem niciun fel de legatura cu evenimentul de ieri din plenul Parlamentului. Referitor la incidentul de ieri, unde Serviciul de Protectie si Paza nu are nicio atributie, in aula Parlamentului.

Exista o directie de ordine interioara. Neavand niciun fel de atributii, nu vad de ce ne-ar viza (o ancheta - n.red.) ", a declarat pentru Ziare.com Bogdan Onea, purtatorul de cuvant al SPP.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a confirmat, miercuri, declaratia lui Onea.

"Noi pe domnul Cernea putem sa-l sanctionam. Un parlamentar ales de cetateni gaseste un tertip ca sa aduc aici patru reprezentanti ai unui ONG, sa faca un spectacol penibil. Am privit, am ramas consternat. Stiu care sunt faptele fiecaruia, nu o sa actionam pe nimeni in judecata. Domnul acela nu a respectat pe parlamentarii care muncesc in Romania", a spus Valeriu Zgonea.

Ponta, intrerupt in Parlament de Neamtu si Ofiteru: Tradatorul vrea sa vanda Romania!

Mihail Neamtu l-a facut pe Ponta "tradator" si a strigat ca acesta "vrea sa vanda Romania", in timp ce a trecut prin sala de la Parlament cu un tricolor. Neamtu i-a aruncat lui Ponta si un saculet cu bani.

Dupa ce a cerut chestorilor din Parlament sa asigure ordinea in sala, aratandu-si surprinderea ca doi politicieni care nu sunt membri ai Parlamentului se afla in sala de plen, Ponta a facut cateva ironii pe seama lui Neamtu, spunand sa i se returneze acestuia banii pentru "constituirea noului partid".

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#masuri control Parlament, #scandal Parlament Neamtu, #control plen Parlament , #parlament