Ramona Saseanu si Liviu Popescu numiti din nou la sefia TVR si Radio Romania la nici 24 de ore de la revocare. Chichita legislativa folosita de putere

Joi, 24 Iunie 2021, ora 11:58

   

Ramona Saseanu si Liviu Popescu numiti din nou la sefia TVR si Radio Romania la nici 24 de ore de la revocare. Chichita legislativa folosita de putere
Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor i-au repus joi, 24 iunie, in functia de director general interimar pe Ramona Saseanu si Liviu Popescu la Societatea Romana de Televiziune (SRTv), respectiv Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR), dupa ce saptamana trecuta Curtea Constitutionala (CCR) anula numirile celor doi.


Astfel, la nici 24 de ore de cand au fost indepartati in urma deciziei CCR, Ramona Saseanu si Liviu Popescu au fost propusi din nou de catre coalitie la sefia SRTv si SRR, de data aceasta fara ca decizia sa mai poata fi atacata in instanta.

Concret, in loc sa-i numeasca pe cei doi intr-un proiect de hotarare adoptat in plenul reunit al Parlamentului, coalitia a decis sa rezolve problema printr-o hotarare a Birourilor permanente reunite din Parlament. In acest mod, hotararea nu mai poata fi atacata din nou la CCR, intrucat doar hotararile plenului pot fi contestate.

Acesta este si motivul pentru care ieri, dupa ce puterea a deschis subiectul TVR in plenul reunit, parlamentarii coalitiei au parasit sala, astfel incat nu s-a mai creat cvorum sa se poata vota noi numiri.

"Constatam ca nu este cvorum. Fata de aceasta situatie, va amintesc dispozitiile art. 46 alin. 8 din Legea 41/1994 privind organizarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune. In situatia in care plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se reuneste din lipsa de cvorum legal, Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor numesc directori interimari", a spus, miercuri, 23 iunie, presedintele Senatului, Anca Dragu.

Ramona Saseanu si Liviu Popescu au fost numiti pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, dupa ce plenul a respins rapoartele de activitate si conturile de executie bugetara pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus la demiterea Consiliilor de Administratie ale celor doua societati.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat si a decis ca hotararile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv si SRR sunt neconstitutionale.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3215 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
RexMundi
rank 5
serios ?
bagabonteala politika....
hesse
rank 2
Imi place foarte mult ca ciuma rosie
prin reprezentantii ei, face spume. Este doar o mica reparatie pentru cat de aservita psd ului, timp de zeci de ani, a fost si inca mai este televiziunea publica. Mult timp ne va trebui sa facem curat si sa punem pe drumuri slugile acestei nenorociri abatute peste romania, partidul hotilor si incompetentilor, pe nume psd.
Tot-la-vale
rank 4
Clientelism jeg.os 🥳🥳🥳
tipic pentru holera galbena. Dupa "guvernul meu" si "parlamentul meu", urmeaza "televiziunea si radioul meu", "avocatul meu al poporului" si tot asa pe calea spre o diktatură ticaloasă a hotiei si minciunii "liberale" 😤😤
BaronulRed
rank 5
#CeVaMaiPlaceSaFitiProstiti
Incredibil. Deci altfelii ăștia dă dreapta, purii de la USR și corecții de la PNL, consideră că, dacă a fost neconstituțional ca Parlamentul să numească interimari la TVR și Radio, nu mai e neconstituțional dacă, printr-un artificiu mizer, numirile sunt făcute de Birourile permanente ale... Parlamentului!
Orice pentru depolitizarea instituțiilor statului!
Tot-la-vale
rank 4
Orice pentru aservirea
tuturor institutiilor statului. Diktatura cotrocenilor (si a hotilor galbejiti) se intinde ca o plaga peste Romanika 😤😤😤
spagatistu
rank 1
Legea'i lege
Baroane,
Nu este niciun artificiu, jegos sau curat, ci o prevedere a legii de organizare a Tvr. Mai mult,ceea ce s-a intamplat ieri trebuia de fapt sa se aplice de prima data, dar juristii Pnl/Usr sunt de teapa lu' Iordache si Nicolicea. Astfel ca parlamentarii au adoptat o hotarare ( de numire interimari) care nu era de competenta Parlamentului, ci a Birourilor Permanente.
just_comment
rank 5
Este trist
atunci cand cei care dadeau impresia ca vor fi cei mai corecti din lume recurg la chichite legislative. din nou!

doar pentru ca doi protejati sa primeasca salarii la nivel de ministru...
cribo
rank 5
Toate manevrele
astea, facute dupa schimbare, imi intaresc convingerea de a nu mai participa niciodata la votarea parlamentului. Macar raman cu constiinta curata.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor