Opinii: Speculatorul Vintu si specialistii din Justitie

Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 09:09
3597 citiri
Opinii: Speculatorul Vintu si specialistii din Justitie
foto: unimedia.md

Eliberarea lui Vintu din inchisoare a incins, iar, studiourile televiziunilor din Romania. Realizatorii de la Realitatea striga la unison ca s-a facut dreptate.

Tandemul Pora-Moraru, sprijinit de un barbat cu parul carunt, demonteaza credibilitatea "slugilor" care au inceput sa delireze, dupa cum constata doamna Andreea. Postura mea de privitor al acestor actiuni nu-mi este comoda, pentru ca decizia judecatorilor a tulburat iar mintile publicului, iar parerile sunt partizane.

O intoarcere in timp ne aduce la momentul deciziei CCR cu privirea la neconstitutionalitatea reducerii pensiilor. Luptele, care s-au dus cu cateva zile inainte pentru alegerea membrilor Curtii nu au fost intamplatoare. Pensionarii au scapat, la mustata, de casapirea veniturilor. Cinci membrii au votat impotriva reducerii pensiilor, ceilalti patru au dat unda verde taierilor.

Intrebarea care se pune este, de ce o asemenea decizie nu a fost luata in unanimitate? Constitutia tarii este interpretabila, dupa voia si placul fiecarui judecator? Sau dupa culoarea politica a celor care i-au trimis in functie? Pensionarii erau fericiti ca un ungur i-a scos din belea. Putem fi convinsi ca la CCR s-a luat o decizie strict bazata pe interpretarea legii fundamentale? Atunci, de ce pentru 4 membrii legea-i una, iar pentru ceilalti 5 solutia este alta?

Un judecator a fost nevoit sa scrie vreo 34 de pagini, in motivarea arestarii preventive a lui SOV. Atat de multe au fost de invocat, incat dupa cateva zile i se da drumul. A fost stufos dosarul pentru ca erau reale motivarile, sau s-a scris la gramada, pentru umplutura? A doua varianta ar sta in picioare, daca tinem cont ca unul dintre motivele arestarii preventive era acela ca "inculpatii erau prea prostii in manuirea telefoanelor mobile".

Daca un singur judecator de la o instanta inferioara da o decizie de arestare preventiva, avand la baza ditamai dosarul cu motive, cum naiba se face ca in cateva zile la apel se decide eliberarea arestatului? Fie judecatorul este incapabil sa interpreteze, fie este rau intentionat. Sau, poate a ajuns pe alte cai in acest domeniu.

Este nevoie de trei oameni care sa constate ca arestarea preventiva este neintemeiata, iar decizia unui judecator, motivata stufos, este trecuta la nulitati. Daca primul a gresit, sa suporte consecintele pe cale profesionala sau macar sa fie urecheat public.

Cum o urechea Basescu pe Kovesi in legatura cu Dosarele Revolutiei. Sau, cum isi urecheaza Radu Moraru confratii de breasla, cu apelativul de "slugi". Ori, cum a urecheat justitia o biata asistenta in numele unui sistem defect si falimentar.

Asistenta de la Giulesti a fost aruncata catre corbii portocalii spre devorare, ca fiind singura vinovata pentru o tragedie fara precedent. Patriciu, in numele Rompetrol, a fost aruncat in protezele dentare ale pensionarilor, pentru incapacitatea fostei lui companii de a-si plati datoriile catre stat. In cateva zile, s-a aflat ca Vintu trebuia sa fie si asasin si dezbinatorul sindicatelor.

Vintu s-a jucat cu inocenta infantila a romanilor si cu setea de "gologani" a politicienilor. Este un tip cameleonic, si, dupa cum sustine el, un speculator veros.

A speculat tot: prostia romanilor, subtirimea legilor romanesti si amatorismul politic. Cand urma sa fie devorat si el, a rasarit Viorica Costiniu si i-a dat drumul. Asta e convingerea Andreei Pora.

In numele esecului personal, Basescu o sa tina un speech in Parlament. Va mai arunca ceva petarde, in speranta ca presa le va devora la nesfarsit. Tipic pentru un speculator, nedeclarat inca.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Vintu eliberat arest, #Vintu Basescu Parlament , #parlament