Stelian Tanase este noul sef al TVR

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 13:37
4789 citiri
Stelian Tanase este noul sef al TVR

Stelian Tanase este noul director interimar al SRTV. Decizia a fost luata de parlamentari cu 405 voturi pentru. Doi parlamentari au votat impotriva.

Votul a fost secret. Parlamentarii PDL au parasit sala, nemultumiti fiind de faptul ca se alege un director interimar.

"Grupurile parlamentare ale PDL din Senat si Camera Deputatilor sunt consecvente in privinta numirii presedintelui SRTV cu pozitia pe care partidul a avut-o marti. Noi consideram ca din data de 10 decembrie, cand raportul de activitate a fost respins, ati avut destul timp sa veniti cu o solutie definitiva. Nu consider ca este corect si legal ceea ce faceti in situatia de fata", a anuntat deputatul Dinel Gheorghe inainte de a parasi sala.

Premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea nu au participat la vot, in schimb alti ministri precum Radu Stroe, Daniel Chitoiu, Lucia Varga, Gigel Stirbu si Eugen Nicolaescu au fost prezenti in sala.

Stelian Tanase, in fata comisiilor: Televiziunea publica nu e televiziune guvernamentala cum cred politicienii

Stelian Tanase a fost propunerea PNL pentru postul de director interimar al SRTV, dupa ce numirea jurnalistului Rares Bogdan nu a fost validata din lipsa de cvorum.

Anterior votului, jurnalistul a fost validat de comisiile pentru cultura din Parlament cu unanimitate de voturi. Jurnalistul a subliniat in timpul audierii sale in comisii ca televiziunea romana trebuie sa isi recapete credibilitatea.

"Televiziunea publica nu e televiziune guvernamentala cum s-a creat imaginea printre politicieni. O sutime din timpul de program trebuie dedicat partidelor. Cred ca e o misiune grea. Cred ca o mare suferinta a televiziunii este pierderea credibilitatii. In fiecare an, credibilitatea si audientele au scazut. Credibilitatea se castiga prin afirmarea independentei editoriale si a echidistantei politice. (...)

Daca anul viitor voi veni cu un bilant negativ din aceasta perspectiva va fi un esec. Cred ca politicienii au avut un loc important in pierderea credibilitatii televiziunii publice. Multi au considerat ca fiind publica, nefiind privata, au un ascendent si pot interveni in politica editoriala. Televiziunea publica e un bun national. Tine de un patrimoniu si ea este un bun al tuturor si trebuie tratata ca atare", a continuat Stelian Tanase.

Fostul sef al Televiziunii Romane, Claudiu Saftoiu, a parasit postul inainte ca raportul de activitate al TVR sa fie respins in Parlament, anticipand o demitere.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...