Ziare.com

Strategia lui Iohannis, adoptata de Parlament la limita si cu scandal

de Camelia Badea
Marti, 23 Iunie 2015, ora 14:20

   

Strategia lui Iohannis, adoptata de Parlament la limita si cu scandal
Strategia Nationala de Aparare pentru perioada 2015 - 2019 a fost dezbatuta si votata, marti, in plenul reunit al Parlamentului.

Programata pentru ora 13.00, strategia a dat nastere unui scandal in comisiile de politica externa, care nu au putut da un aviz pe acest document, din lipsa de cvorum. Pana la urma, strategia a fost dezbatuta si votata cu doua exceptii, prezenta la sedinta de plen fiind aproape la limita - 284 de senatori si deputati din totalul de 544.

Documentul a fost prezentat luni dupa-amiaza in plenul reunit al celor doua camere, de catre presedintele Klaus Iohannis.


Strategia a fost adoptata in absenta premierului Victor Ponta, aflat in Turcia. Punctul de vedere al Guvernului a fost sustinut de premierul interimar, Gabriel Oprea.

Iohannis, sageti catre Ponta si alesii vizati de justitie: Faci pasul inapoi cand afectezi imaginea tarii. Coruptia nu e mai presus de lege

Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE TEXT

14:16 - Strategia Nationala de Aparare a fost adoptata cu 282 de voturi pentru, o abtinere si 1 vot impotriva. "Multumesc foarte mult, e adoptata. Declar sedinta inchisa", a anuntat Valeriu Zgonea.

Singurul care s-a declarat impotriva a fost senatorul Ioan Ghise, din partidul lui Calin Popescu Tariceanu, care a sustinut ca daca se adopta strategia, "se creeaza premisele unei supraguvernari".

14:14 - Valeriu Zgonea isi invita colegii in sala pentru votul pe cele doua puncte aflate pe ordinea de zi. Votul se da prin ridicarea mainilor.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost aprobat cu 283 de voturi.


Foto: B1TV

14:10 - Deputatul Remus Cernea subliniaza faptul ca in strategie nu mai apar campaniile de presa, la capitolul vulnerabilitati, si reinoieste apelul catre deputati si senatori sa sustina proiectele de lege care promoveaza drepturile animalelor.

14:02 - Senatorul PNL Vasile Blaga le multumeste parlamentarilor puterii ca au asigurat cvorumul de sedinta, dar remarca absenta din sala a unor membri ai Guvernului, printre care ministrul Apararii si ministrul Justitiei.

"Drumul Romaniei spre vest, alaturi de partenerii nostri euroatlantici, este ireversibil. Rolul Romaniei in NATO si UE trebuie sa cresca si sa fie intarit", a subliniat co-presedintele PNL, anuntand ca PNL va vota strategia.

14:00 - Punctul de vedere al PSD este citit de Ion Mocioalca, presedintele comisiei pentru Aparare din Camera Deputatilor. "Deciziile in domeniul apararii se iau in concordanta cu strategiile NATO", reaminteste acesta, subiniind ca Ministerul Apararii adopta propria strategie militara.

Mocioalca incheie anuntand ca PSD voteaza strategia.

13:56 - Reprezentantii UNPR si ai grupului minoritatilor anunta ca parlamentarii celor doua grupuri voteaza strategia.

13:48 - "Am convingerea ca astazi vom adopta strategia", a declarat Gabriel Oprea, la finalul discursului. Premierul interimar s-a inchinat inainte de a pleca de la tribuna.

13:40 - Gabriel Oprea declara de la tribuna Parlamentului ca Guvernul Romaniei sustine adoptarea Strategiei Nationale de Aparare, care a fost deja adoptata si de CSAT.

"In calitate de viceprim-ministru pentru securitate nationala, am fost direct interesat si, impreuna cu prim ministrul Victor Ponta, am considerat ca nu trebuie sa faca obiectul unei adoptari politicianiste. Cand vorbim despre siguranta si securitatea Romaniei, nu poate exista un interes superior de partid, trebuie sa ne uneasca buna credinta", a spus premierul interimar.


Foto: Digi24

13:38 - Deputatul PSD Ion Mocioalca, presedintele Comisiei de aparare din Camera, citeste de la tribuna raportul de aprobare a Strategiei Nationale de Aparare, votat in unanimitate in comisie, si proiectul de hotarare care prevede aprobarea strategiei, aceasta urmand sa fie supusa la vot.

13:34 - Premierul interimar, Gabriel Oprea, a venit la Parlament.

13:30 - Sedinta plenului reunit a inceput. Din totalul de 554 de senatori si deputati si-au inregistrat prezenta 332, anunta Valeriu Zgonea.

Primul punct pe ordinea de zi este Solicitarea presedintelui Klaus Iohannis, privind aprobarea infiintarii Unitatii de Integrare a Fortelor NATO, sub denumirea NATO FORCE INTEGRATION UNIT (NFIU) si a Comandamentului Multinational de Divizie, sub denumirea MULTINATIONAL DIVISION SOUTH-EAST HEADQUARTERS (MND-SE HQ) cu indicative de unitate militara, pe teritoriul Romaniei, in Garnizoana Bucuresti.

13:25 - Deputatul PNL Ludovic Orban: "Avizul comisiilor de politica externa era nenecesar. Sesizarea a fost neregulamentara, nerelevanta si nenecesara, dupa raportul comisiilor de aparare. Astazi trebuie sa se dezbata si sa se voteze strategia".

"Asistam la un boicot al majoritatii parlamentare, in special din partea Senatului, in special PSD-PC-PLR. Sunt prezenti parlamentarii UNPR. Noi ne-am mobilizat. Mi se pare meschin, jenant ca pe un document atat de important, PSD sa se comporte ca niste copii suparati ca li s-au luat jucariile. Presedintele a propus strategia cu acordul CSAT, au fost consultate partidele.

E o tergiversare ca sa isi arate muschii niste copii suparati, in fata presedintelui Iohannis. Nu pot sa imi explic de unde vine aceasta atitudine de fronda ascunsa, fara asumare publica", a mai spus prim-vicepresedintele PNL.

13:13 - Incepe sedinta plenului reunit. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care conduce sedinta plenului reunit, a declarat ca avizul comisiilor de politica externa "nu este obligatoriu, ci consultativ".

"Suntem obligati sa dezbatem astazi. Nu avem nevoie de cvorum de la inceput, ci doar la vot. Proiectele de hotarare se adopta cu majoritatea celor prezenti, cu conditia sa fie cvorum.

L-am informat pe premierul interimar, Gabriel Oprea, care mi-a comunicat ca la 13:30 va fi in plen raportul din partea guvernului Romaniei, atunci incepem dezbterile cu privire la Strategia Nationala de Aparare, singurul punct pe ordinea de zi de astazi", a mai declarat presedintele de sedinta.

13:00 - Sedinta plenului trebuie sa inceapa.

Nimeni nu stie ce se intampla in continuare. Opiniile sunt impartite, unii parlamentari spun ca avizul comisiilor de politica externa este consultativ, deci nu absolut necesar, iar altii spun ca si asa el este obligatoriu, adica trebuie sa existe - pozitiv sau negativ.


Foto:B1TV

12:52 - Vasile Blaga, co-presedintele PNL, a declarat: "Conform configuratiei actuale a Parlamentului, majoritatea poate sau nu poate sa asigure cvorum. Noi ne vom prezenta si vom cere ca sedinta sa aiba loc".

Intrebat daca va avea loc o noua sedinta a Birourilor Permanente reunite, senatorul liberal a raspuns: "Nu stiu, Tariceanu e plecat in Turcia. Nu stiu!"

12:27 - Senatorii liberali Vlad Nistor si Ben Oni Ardelean si-au exprimat nemultumirea fata de atitudinea manifestata de parlamentarii Puterii.

Nistor a spus ca decizia finala cu privire la amanarea votului va fi luata de Birourile permanente reunite.

"Comisia de la C.Deputatilor a avut cvorum, nu este aceeasi situatie la Senat, care nu a avut cvorum. Am ajuns intr-o situatie foarte ciudata", a declarat senatorul liberal, subliniind ca strategia este "un document fundamental pentru Romania in contextul geostrategic conflictual actual".

"Oricand se poate amana, oricand se poate vota", a declarat si Ardelean, decizia urmand sa fie luata in scurt timp.

"Ii invit pe cei de la PSD sa dea un vot negativ si dupa aceea sa explice", le-a transmis senatorul PNL social-democratilor.

Cei doi senatori liberali nu au putut justifica absenta unor colegi de partid de la sedinta comisiei. Daca acestia ar fi venit, probabil ca ar fi existat cvorum si s-ar putut da avizul cerut.12:20 - Senatorul Petru Filip (PSD), presedintele comisiei de politica Externa de la Senat, a recunoscut ca procedurile au fost incalcate, in conditiile in care s-a cerut aviz de la comisiile de politica externa dupa ce toate etapele parlamentare fusesera parcurse.

"Daca discutam despre importanta unui document national, a fi analizata de comisii, chiar cu aceasta greseala procedurala facuta de Birourile Permanente, recunosc, e o chestiune gresita? (...) Parlamentul este cel care voteza si comisiile de specialitate nu sunt de pus in raft", a mai declarat acesta, intrebat de jurnalisti cum e posibil sa se amane, dupa ce pe aceasta strategie partidele si-au dat acordul.

Ce a discutat Iohannis cu partidele politice - Anunt de ultima ora de la Cotroceni

Intrebat ce se intampla cu votul, Petru Filip a raspuns: "Nu stiu, chiar ma depaseste. Este decizia plenului".

"Observatiile pe care le-am prezentat le voi face sub forma de aide-memmoire si le voi inainta institutiei prezidentiale. Nu cred ca presedintele le va respinge ca nefondate. Vom spune ca nu am avut cvorum si avizul nu a putut fi dat", a mai declarat acesta.

12:18 - Senatorul PSD Petru Filip a declarat ca nu s-a putut da un aviz de catre comisiile reunite de politica externa, asa ca va trimite observatiile sale presedintelui Klaus Iohannis. El a precizat ca nu stie daca votul pe Strategie va fi sau nu amanat, in aceste conditii.

12:11 - Alina Gorghiu, co-presedinte PNL: "Daca se confirma aceasta amanare, singura eticheta pe care pot sa o pun aceste majoritati parlamentare e iresponsabilitatea. Strategia nationala de aparare e singurul document obligatoriu de a fi prezentat Parlamentului in termen de 6 luni de la investirea presedintelui. Pana acum, termenul nu a fost respectat. Strategia a presupus nu doar comunicare cu institutiile in domeniul securitatii, ci si cu consilierul pe probele de securitate in comisiile parlamentare. CSAT a aprobat deja strategia".

12:00 - PSD cere amanarea votului pentru saptamana viitoare, in conditiile in care nu exista cvorum la sedinta comisiilor reunite de politica externa. Sedinta era programata pentru ora 11:00, comisiile urmand sa dea un aviz consultativ. Pentru amanarea votului in plenul Parlamentului ar fi nevoie de o noua decizie a Birourilor Permanente reunite ale celor doua camere, informeaza Realitatea TV.

Pro si contra strategiei

Propunerea ca strategia sa fie dezbatuta si votata marti a apartinut grupului PSD. "Nu a argumentat. E normal ca atata timp cat exista in Parlament o strategie si avem raportul comisiei, ea sa se dezbata. Nu a fost stabilit cand anume sa se dezbata si a facut propunerea sa se dezbata maine, la ora 13.00.

A mai fost o propunere ca astazi, dupa alocutiunea presedintelui Iohannis, sa fie dezbaterea si votul final. Birourile permanente reunite nu au fost de acord cu aceasta propunere si au ramas pe propunerea pentru marti, la ora 13.00", a explicat luni, Niculae Mircovici, secretarul Camerei.

In timp ce liderii PNL au declarat ca strategia trimisa de presedintele Iohannis la Parlament este foarte buna, pentru ca pune in centru interesele cetateanului, Calin Popescu Tariceanu, co-presedintele ALDE, a contestat-o, spunand ca restrange puterile premierului si le sporeste pe cele ale presedintelui.

Tariceanu nu-i de acord cu strategia de aparare a lui Iohannis - i-ar lua din putere lui Ponta

Tariceanu si Sarbu: Strategia de Aparare a lui Iohannis e proasta, dar e de apreciat ca exista - stenograme

El a adaugat ca a mai fost o solicitare din partea Comisiei de politica externa de la Senat ca, impreuna cu Comisia de politica externa de la Camera, sa discute aceasta tema si sa isi exprime un punct de vedere pana marti.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14598 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
34 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

a se citi "la limita si scandal" ca disponibilitatea efectiva a po-

liticienilor nostri shparlamentari pentru modernizare si civilizatie, adica fara coruptie.
Greu, de fapt la limita si cu scandal, dar nu imposibil: putem continua sa mergem pe linia euroatlantica sau in sens opus, spre republica bolsevica, putinista si oligarhica, la fel de cinstita ca si cea pesedist uselista conservatoare.

 

Bolsevicii

Atat timp cat vor avea posibilitatea sa faca rau tarii bolsevicii&ciracii vor face rau.
Cum sa voteze ei o strategie de lupta contra coruptiei cand ei sunt corupti pana in maduva oaselor?
Strategia lor prevede legalizarea coruptiei,amnistia si gratierea coruptilor!

 

da

Parca tot PSd-ul a vrut sa fie votata astazi strategia de aparare, iar acum nu-i mai convine data, vrea amanare ?Paírca tot ce se petrece in tara asta e cum vor pesedistii.

 

Se spune ca Interimarul Oprea

ar fi om de cuvant.
Atunci Strategia Nationala de Aparare a tarii va fi votata.

EXCLUSIV Comisarul.ro Oprea i-a garantat lui Iohannis

că Ponta a CEDAT | Cei doi s-au intalnit luni de DOUĂ ORI. Dragnea, avertizat!

Daca Oprea il lasa pe finu, PSD a pierdut.

http://www.nasul.tv/exclusiv-comisarul-ro-oprea-i-a-garantat-lui-iohannis-ca-ponta-a-cedat-cei-doi-s-au-intalnit-luni-de-doua-ori-dragnea-avertizat/

mda, gogomaniile unui gazetar

platit de mafiotii grupului Udrea. Boah, vai de steaua voastra!

Sa le puna ceas de pontaj la parlament, ca la

orice intreprindere.

Eu daca chiulesc, nu ma plateste nimeni.

Doamnelor si domnilor, este o adevarat rusine Parlamentul

Romaniei majoritar comunist: 284 de senatori si deputati din totalul de 544 au venit sa se exprime.
Ceilalti 260 au avut alta treaba? Este evident ce trebuie sa faceti: reducerea la jumatate a Parlamentului, si alegere nominal, nu de partid!

In afara de asta, remarc ca acceptarea strategiei lui Iohaniis a avut ca pret acceptarea lui Oprea ca guvernator secund! Nu discut persoana sau situatia, constat ca este un simplu troc politician, facut pe spinarea Romaniei!

Exterminarea verminei rosii din viata tarii este devenita o urgenta nationala! Cite compromisuri mai pot fi acceptate, pentru ca Romania sa devina occidentala si pro-atlantica?

Romani, voi sunteti cei care validati acesti mizerabili in Parlament, nu altcineva! Nu va mai lasati inselati de comunisti, socialisti sau puisorii lor verzi sau roz!
Trimeteti-i la somaj definitiv.

strategia seamana cu a lu tov ilici din anii '90

atunci ilici a dat mana libera lu votcaroiu si stolojinski sa faca jaf,mai apoi lu bombonel,cu conditia sa nu se bage intre dragostea dintre el si rusia ! acum e la fel ! joianis lasa mana libera lu alinutza si bleaga,daca nu se baga intre dragostea dintre el si merkel,papusa lu oblama !

Daca nu lipseau 5 liberali era cvorum

Uslamisti.

 

Du-te mai :)) basistii de la PMP au facut blat in parlament

cu pesedistii si cu oamenii lui Tariceanu. Ce a votat mai Elena Udrea?

"In propunerile de ordine de zi, presedintele introduce puncte care tin de cultura, dar mi se pare deja ridicol. Este o greseala introducerea acestor domenii in strategia de aparare. Eu va garantez ca strategia este scrisa de consilieri si Iohannis nu a prea citit-o (...) E discutabil cata putere iti da, dar ii aduce la raport (pe ministrii de resort - n.r.) pe temele din strategie", a mai spus Basescu.

Du-te mai! Cati PMP-ist sunt in parlament? 2-3?

Tot bolnav cronic de baselita udreasca:-))

Ce de basisti aici! Si rai, iti dau numai nota 1

si ma intreb de ce ca ai cele mai bune comentarii!

si inca ceva, bonule: a fi basist, a-l aprecia pe Basescu

ptr. ce-a facut bine, nu inseamna ca automat esti udrist si pmp-ist.
Da´ voi astia radicali, nu esti cu mine esti dusman, esti basist.
E mai bine basist decat pontist si psd-ist.

Fals, a fi basist inseamna...

a fi de partea mafiei basiste si impotriva mafiei pesediste (mafia basista vs mafia pesedista;) elena udrea, gheorghe constantin paunescu (patronul b1tv) chiliman, adriean videanu, alina bica, familia adamescu, pinalti, adrian sarbu, etc, -VS- ponta, mazare, ghita-tv, dan sova, hrebe, felix voiculescu, etc.

Spre deosebire de tine eu pomenesc atit de mafiotii pesedisti cat si de cei basisti (vezi care este diferenta?)

@Qui Bono:"(vezi care este diferenta?)"ce record!!

N-am mai vazut asa punctaj: din peste 100 voturi, ai 1.1!!! La ce mai postezi? Esti masochist?

Bolsevicii

Atat timp cat vor putea bolsevicii & ciracii vor face rau tarii.
Cum sa voteze ei o stategie in care se declara lupta coruptiei cand ei sunt corupti si vor chiar dezincriminarea coruptiei?

 

si biserica catolica in evul mediu a ars pe rug multe....

.....'vrajitoare'.Pai cu afirmatii demagogice de felul acesta vom transforma 'lupta anticoruptie' intr-o vinatoare de vrajitoare,intr-o vrajeala....Pe linie de anticoruptie de exemplu nu se face absolut nimic in privinta impozitului pe profit,pe venit care permite legalizarea averilor obtinute din coruptie...renuntarea la impozitul unic in domeniul veniturilor mari si obtinute usor ar reprezenta o forma eficienta de lupta impotriva coruptiei.

dorule

cum adica impozitarea banilor facuti din coruptie pentru ai legaliza ? Mai citeste o data ce ai scis si daca asta ai vrut sa iasa, explica-mi si mie, cum adica un impozit, fie el mic sau mare, ar spala fapta de coruptie ?

Negrule

Daca strategia a venit de la Johannis e perfecta, nu? Cum sa zica cineva ceva impotriva ei? Cine zice e bolsevic, nu?
Spre dezamagirea ta, strategia a fost adoptata de bolsevici.
Ce se mai face acum Alina Gorghiu-Dej? Trebuie sa caute altceva.

Saracii...

muncesc din greu, si cu multa, foarte multa, raspundere ca sa-si justifice pensiile suplimentare.

Mama voastra de jigodii puturoase. Tampiti or fi aia care or mai alege asemenea parlament !!!!!!!!!!!!

 

Haan, tu umbli cu dezinformari ieftine mai basistule :))

PMP-ul lui Basescu are 6 oameni in parlament, a format un grup cu daniel fenechiu, fostii ppdd, aliatii lui Voiculescu si a lui Ponta (mafia). Vai de steaua voastra.

http://www.evz.ro/pmp-si-pnd-impreuna-in-parlament.html

 

bonule, pe mine ma doare-n cot de PMP

Am presupus ca sunt 2-3 fiindca sunt egal cu zero.
Nu stiu daca au fost prezenti sau nu fiindca de ei nu vorbeste la stiri.
antibasistule, la stiri au zis ca daca nu lipseau 5 liberali era cvorum.
Au lipsit cei importanti, liberali si psd-isti ca sa nu se voteze.
Oricum tu nu poti fi impartial atata timp cat esti plin de ura si vezi numai basisti peste tot.
Da, sunt basist, adica sunt impotriva ponta, psd, corupti si hoti ai oricarui partid.
Vezi ca ura lasa urme la ficat.

Da, am vazut... cum o aplaudai pe mafioata Udrea

cum il pupai pe tatucul vostru, traian basescu, cand improsca cu mocirla in institutiile statului de drept (dna, iccj). Blonda Udrea (cioara vopsita;) se afla pe acelasi calapod cu Ponta.

CSM: Ponta, basescu, udrea, tariceanu au incalcat independenta justitiei.

Mai quibonule, tot cam primitiv ai ramas,...

...vezi doar "basisti" peste tot, iar "basistii" trebuie sa fie musai si "udristi"!
Uite ca eu l-am apreciat pe Basescu (nu chiar pentru tot ce a facut) in timp ce pe Udrea INTOTDEAUNA am considerat-o o arivita neavenita, intrata in politica pe usa din dos pe care a deschis-o cu P(MP)!

ca si simplu cetatean ma ingrijoreaza atentionarea unui ...

...om politic important ca aceasta strategie incalca Constitutia,atribuie in mod neconstitutional puteri sporite in mod nejustificat presedintelui....ca sub pretextul 'apararii nationale' se propun practic niste porcarii,legalizarea unor abuzuri,se creaza mecanisme 'legale' de manipulare a puterii de catre un grup restrins de indivizi...??!!!...Romania conform Constitutiei este o republica parlamentara.Mai bine aminam aceasta 'strategie' care mi se pare ca mai mult e o smecherie securista.De atrtegia de aparare sa se ocupe generalii de armata.

 

Care e "omu' ala poolitic inportant"? Carpa aia de sters...

... pe jos numita Kkalin Breton Beton Carton Sotron Pluton Pampon Bombescu Tradatoriceanu?

- Popa Sarbu se pricepe la strategii de aparare. Ghise la fel. Fomista Grevei la fel. Pana si Trotineticeanu se pricepe.

trebuie amintit ca marinaru' basescu

tatucu mafiei basiste (elena udrea, alina bica, adriean videanu, gheorghe constantin paunescu, adrian sarbu, etc) a improscat si el cu mocirla in Johannis, in zilele trecute.

"In propunerile de ordine de zi, presedintele introduce puncte care tin de cultura, dar mi se pare deja ridicol. Este o greseala introducerea acestor domenii in strategia de aparare. Eu va garantez ca strategia este scrisa de consilieri si Iohannis nu a prea citit-o (...) E discutabil cata putere iti da, dar ii aduce la raport (pe ministrii de resort - n.r.) pe temele din strategie", a mai spus Basescu.

Daca apararea tarii a ajuns subiect

de dezbatere'n gura asa-zisilor oameni politici, pai se cam duce de rapa totul.Ce treaba au mincinosii care arunca fraze frumos sforaitoare, cu apararea tarii ? Mi se pare ca Parlamentul a ajuns un fel da gradinita pentru *** adulti.Multi din acest for legislativ, nici nu-si dau seama de importanta lor acolo, pur si simplu, voteaza dupa un deget (in sus sau in jos) al conducatorului de "haita".Tot un deget le aratam si noi, poporul, pentru ei si munca lor lipsita de raspundere!In rest, numai furaciuni, ilegalitati, preferinte, mofturi si cat se poate de multe beneficii din bugetul tarii pentru ei si familiile lor !
Niste INCONSTIENTI care refuza sa aplice hotararea unui popor: refrendumul privind parlament unicameral cu maxim 300 parlamentari !Daca ei nu vor sa aplice hotararea poporului, poporul de ce ar vrea sa aplice hotararea lor ?

 

E simplu

Strategia trebuie dezbatuta de parlament pentru ca asa scrie in Constitutie. Dar Constitutia e asa, la misto, nu?
Sa inteleg ca trebuia adoptata in liniste. Daca e cu scandal, nu e bine, nu?

NU, nu e bine ca e cu scandal, daca scandalul...

...nu este in legatura cu strategia insasi, ci cu halca de putere in plus pe care o reclama un penal corupt!

deci --cum se legalizeaza banii din coruptie?simplu...

...se infiinteaza o firma ,firma emite facturi,dar...dar practic nu produce absolut nimic,nu e Bill Gates...de exemplu fabrica de inghetata ...se declara in mod fals profituri uriase care de fapt sint proveniti din coruptie...se plateste 16% ...si astfel bani obtinuti din coruptie se albesc si eventual daca este cazul se doneaza sub diverse forme [chiar nunti ,cumatrii,imprumuturi etc]catre coruptul initiator .Mafia italiana cere pentru albirea banilor negri 20% din valoarea lor,in romanika este 16%,este mai ieftin.Sint zeci de astfel de mecanisme de albire a banilor negrii obtinuti din coruptie datorita acestui nenorocit de impozit unic care decapitalizeaza Romania si care practic autofinanteaza coruptia.Daca NUUU vom elimina cauza ,efectul va fi acelasi perpetuu.Exista o mafie propagandistica care sustine agresiv acest impozit unic specific tarilor bananier-primitive sub tot felul de argumente false cum ar fi atragerea de investitori ....???!!!

prezenta parlamentarilor - 60%!din 554 prezenti la munca 332!

O fi lipsit probabil si "demnitarul" Mano_Lache?Cel care se batea cu caramida-n piept la sustinerea pensiilor....corespunzatoare activitatii lor!.....
Asa se comporta parlamentarii atunci cand se discuta si se aproba solutii importante pentru viata noastra!
...mai am un singur cuvant de scris:GREATZA!
Iar pe dl.Mano_Lache, scuipati-l ca se deoache!!!

 

Ce curios, "labaralul" Tariceanu ataca strategia de aparare fiindca

..."amputeaza" din puterile lui dottore-plagiatore, iar prim-minstrul interimar propus (de nevoie) de acelasi dottore-plagiatore o voteaza!
Hai ca-i buna, generalul Izmana e un politician mult peste nivelul penalului cu genunchiul in aer!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor