Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Surprize, surprize la summit-ul NATO

Joi, 03 Aprilie 2008, ora 20:13
12053 citiri
Surprize, surprize la summit-ul NATO

Se pot spune multe despre summit-ul NATO, dar nu si ca ar fi fost lipsit de surprize, rasturnari de situatie si momente amuzante. De la nivelul strazii pana la ceea ce s-a intamplat in spatele usilor inchise la Palatul Parlamentului, au circulat zvonuri si alarme false, speculate imediat de presa. Evenimentele reale au ramas in plan secund.

Joi dimineata aparea si se raspandea fulgerator o stire fierbinte si spectaculoasa. Se parea ca un barbat a aruncat o sticla incendiara in incinta unei benzinarii din zona Baneasa si o femeie ar fi fost ranita. Insa in urma cercetarilor, s-a dovedit ca era o alarma falsa.

Reprezentanti ai fortelor de ordine au precizat ca nu ar fi fost vorba despre vreun obiect incendiar, ci despre o banala punga cu doua cutii ce contineau un fier de calcat vechi si niste gunoaie menajere.

Inainte de a se sti toate astea, au fost chemati pirotehnistii, traficul a fost deviat, o armata de ziaristi a fugit intr-acolo si balamucul a fost total.

Greu cu Garcea in NATO

La fel si miercuri dupa-amiaza, cand un batalion de politisti, "mascati" si jandarmi a dat buzna peste niste oameni, presupusi militanti anti-NATO. Oamenii, 54 la numar dintre care mai multi cetateni straini, inchiriasera o hala a SC Flaros, din zona Timpuri Noi. Fortele de ordine i-au luat pe toti in dube si i-au dus la mai multe sectii de politie pentru identificare.

Politistii au sustinut ca masura ar fi fost justificata de faptul ca patru dintre cei saltati astfel l-ar fi agresat pe directorul si paznicul SC Flaros SA, iar identificarea atacatorilor nu s-a putut face la fata locului.

Ulterior, oamenii au fost eliberati. Mai mult, dandu-si seama ca inchirierea era legala si oamenii nu faceau nimic ilicit in fabrica, tot politia i-a dus pe militanti inapoi in hala, in care li se interzisese accesul cu o zi inainte.

Zvonistica la nivel inalt

Brambureala este molipsitoare si s-a transmis si la nivel inalt. Neinvitarea Macedoniei in NATO a iscat controverse si stiri contradictorii venite pe surse. Joi toata ziua, diverse persoane mai mult sau mai putin oficiale au tot vorbit de faptul ca, suparata de refuzul NATO, delegatia Macedoniei si-ar fi luat bagajele si ar fi plecat in tromba de la summit.

Apoi, s-a aflat ca reprezentantii Greciei, principala oponenta a integrarii Macedoniei, lansasera acest zvon.

Informatiile pe surse au fost infirmate de purtatorul de cuvant al Guvernului de la Skopje, Ivica Bocevski. El a tinut sa clarifice ca delegatia Macedoniei nu s-a retras inca de la summit-ul NATO si ca premierul acestei tari se afla in continuare la Bucuresti.

Ultima informatie aparuta in acest sens este ca macedonenii se vor intalni la Bucuresti cu liderul de la Casa Alba si apoi vor decide daca pleaca.

Eternul Basescu

Pentru presa romana sarea si piperul l-au facut tot speculatiile cu Traian Basescu. Presedintele l-a intampinat pe George Bush la aeroportul din Constanta vadit emotionat, fapt ce nu a trecut neobservat. Cei doi s-au imbratisat calduros la coborarea din avion, iar apoi a urmat un moment amuzant.

Un oficial l-a tot inghiontit pe Basescu sa ii dea niste flori sotiei presedintelui american de care seful statului uitase. Aducandu-si brusc aminte, Basescu a luat buchetul si l-a dat sotiei lui Bush.

Apoi, potrivit protocolului, cele doua prime doamne trebuia sa stea in spatele sotilor lor. Insa, nervozitatea probabil ca s-a transmis si la doamnele Bush si Basescu care si-au inversat din greseala barbatii.

Tipic romaneste

Situatiile ilare nu s-au oprit aici. Politistii care insoteau miercuri coloana oficiala americana inspre aeroportul Otopeni au trebuit sa incetineasca motocicletele si masinile dupa ce pe culoarul unic din zona Pietei Victoriei au traversat tacticos trei caini maidanezi.

Acest lucru s-a intamplat cu toate ca hingherii au lucrat intens in zilele premergatoare summit-ului NATO pentru a aduna maidanezii de pe strazi pentru a evita exact acest tip de incidente. Se pare ca in perioada aceasta, cainii se afla in perioada de imperechere si este greu sa fie prinsi.

Tot miercuri, discursul presedintelui american George W. Bush nu s-a auzit la Centrul de presa de la Palatul Parlamentului, din cauza unor defectiuni la sistemul de sunet.

Zeci de jurnalisti romani si straini sositi la Centrul de presa de la Palatul Parlamentului s-au confruntat cu lipsa sunetului din monitoare. Problema s-a solutionat dupa 15 minute, astfel ca ziaristii au auzit doar sfarsitul discursului sustinut de presedintele Bush.

Cei mai nemultumiti au fost jurnalistii straini, care au fost nevoiti sa astepte stirile furnizate de agentiile de presa pentru a putea transmite informatiile.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Atât NATO, cât și UE vor să cheltuiască 100 de miliarde de euro pentru apărare - și asta duce la ciocniri între cele două instituții cu sediul la Bruxelles, scrie Politico. Uniunea...
#NATO, #summit, #balamuc, #nebunie , #parlament
Comentarii
Poza Georgica Boerica
Georgica Boerica
rank 3
Cotidianul stringe informatii personale sensibile despre forumisti. Cenzura si Imbecilitatea lui Vintu se simte de la o posta
I
Iosub
rank 1
iti pun aici fragmentul din articolul din 24 februarie, care face referire la noi