Deputat PNL, despre Codul Penal: Respingem legile dupa ce le intoarce presedintele

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 11:44
2959 citiri
Deputat PNL, despre Codul Penal: Respingem legile dupa ce le intoarce presedintele
Foto: argesmedia.ro

Deputatul Theodor Nicolescu (PNL), membru in comisia juridica, dezvaluie ca a primit modificarile la Codul Penal in timpul sedintei de plen de marti, iar colegii sai de partid au votat favorabil luandu-se unul dupa altul, fara o decizie prealabila.

Contactat de Ziare.com, Theodor Nicolescu a spus ca nu stie pana la aceasta ora cum s-au desfasurat lucrarile comisiei juridice in noaptea de luni spre marti, cand s-au facut modificarile controversate la Codul Penal.

"Eu nu am participat, eu am fost la Comisia de Agricultura. Nu am aflat, deoarece colegii mei nu au fost in zona. O sa ne interesam si o sa aflam ce s-a intamplat", a declarat deputatul PNL Theodor Nicolescu, secretar al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor.

Acesta a confirmat faptul ca a primit documentele in baza carora a votat chiar in timpul sedintei de plen, cu putin inainte de a vota, dar a precizat ca acest lucru s-a mai intamplat si altadata.

"Eu le-am primit in timpul sedintei de plen. M-am uitat peste ele. Cred ca am mai avut astfel de rapoarte, nu pot sa va dau o situatie, dar cred ca s-a mai intamplat. Sunt obisnuit si prin natura meseriei cand imi soseste un document sa ma uit repede peste el, pentru ca uneori, intr-adevar este nevoie sa iei o decizie rapida", ne-a declarat deputatul PNL.

Conform Votului Electronic afisat pe site-ul Camerei Deputatilor, PNL a votat in grup, cu doar 3 exceptii, in favoarea modificarilor la Codul Penal.

"In grupul PNL nu s-a discutat, dar in momentul in care s-a votat probabil ca, nu stiu, colegii s-au uitat unul la altul, fiecare a luat decizia asa cum a crezut de cuviinta. Eu am votat pentru, datorita faptului ca dincolo de unele imperfectiuni de redactare care ar putea fi discutabile avem si niste lucruri bune acolo. E adevarat ca nu m-am gandit ca interpretarile juridice vor merge pana acolo incat sa avem acest scandal si probabil ca ar fi cazul ca, pentru a evita orice discutie, sa respingem legile dupa ce presedintele le va reintoarce prin cerere de reexaminare", a mai spus Theodor Nicolescu.

Acesta a recunoscut ca inca nu s-a luat o decizie la nivel de partid, dar aceasta este opinia sa si a altor colegi, urmand ca decizia sa se ia in cadrul partidului.

PNL nu voteaza Legea amnistiei

In schimb, PNL a hotarat deja sa voteze impotriva Legii amnistiei, chiar daca ea a fost repusa pe ordinea de zi, urmand sa fie votata marti.

"Acolo avem o decizie de grup parlamentar, o decizie luata aproape unanim, cred ca a existat o singura abtinere, nu stiu sigur, ca vom vota impotriva unei astfel de legi. Este deja decizie de grup parlamentar, formalizata, oficiala, dupa cum stiti nu s-a luat nicio decizie contrara intre timp, prin urmare ea ramane in vigoare", a declarat deputatul PNL.

Pe de alta parte, intrebat care este parerea sa in legatura cu posibila demisie sau demitere a ministrului Culturii Daniel Barbu, Theodor Nicolescu s-a aratat convins ca acesta va demisiona.

"Cred ca domnul Daniel Barbu a avut un moment de eroare, a facut o declaratie complet nefericita si cred ca singura solutie normala este sa isi prezinte demisia. La cum il cunosc eu pe domnul Barbu, care este un intelectual fin si un om deosebit, cred ca a facut o declaratie necugetata, dar care nu ar trebui sa il caracterizeze, si cred ca domnul Barbu isi va prezenta demisia", a precizat deputatul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Theodor Nicolescu cod penal, #deputati PNL cod penal, #demisie Daniel barbu , #parlament