UDMR a refuzat sa conteste Statutul parlamentarilor, nu si PP-DD

Joi, 14 Februarie 2013, ora 14:22
2499 citiri
UDMR a refuzat sa conteste Statutul parlamentarilor, nu si PP-DD

Senatorii PDL au contestat la Curtea Constitutionala Statutul parlamentarului, considerand ca termenul de 45 de zile prin care parlamentarii pot contesta o decizie de incetare a mandatului in cazul in care ANI ii gaseste incompatibili e prea lung, insa au avut nevoie de o semnatura de la PP-DD, intrucat cei din UDMR nu le-au impartasit opinia.

"UDMR nu s-a asociat acestei intiativa, n-a vrut sa conteste", a spus liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, pentru Ziare.com.

El a declarat si ca PDL crede ca sesizarea sa la Curtea Constitutionala va avea succes, intrucat in legea ANI se prevede ca termenul de contestare e de 15 zile, iar prin prelungirea sa la 45 de zile, parlamentarii au drepturi in plus nu doar fata de cetatenii obisnuiti, ci si fata de alti functionari.

Viceliderul senatorilor UDMR, Tanczos Barna, a explicat ca partidul sau nu a dorit sa conteste intrucat "e o chestiune discutabila daca o decizie a ANI poate echivala cu decizia instantei. A fost o solutie de compromis ca decizia sa isi faca efectul dupa 45 de zile. Lucrurile sunt clare, in 45 de zile, cine doreste contesta, cine nu, nu".

Pe aceeasi linie a mers si secretarul grupului UDMR, Pataki Csaba, care a declarat pentru Ziare.com ca "15 sau 45 de zile e o chestiune formala", intrucat oricum "e putin contra Constitutiei ca mandatul unui parlamentar sa inceteze ca urmare a unui act administrativ".

El a adaugat si ca perioada de 15 zile era una considerata prea scurta, intrucat exista suspiciuni si controverse fata de ANI fata de modul in care trimite instiintarile catre parlamentari.

Senatorii PDL, impreuna cu liderul de grup PP-DD au atacat statutul la CCR

Cei 24 de senatori ai PDL impreuna cu liderul de grup al PP-DD din Senat , Haralambie Vochitoiu, au atacat Statutul parlamentarilor la CCR, a anuntat pedelistul Cristian Radulescu.

PDL nu detine in Senat numarul necesar de voturi pentru a ataca la CCR legi la CCR. Lipsindu-i un singur vot, atacul la CCR a fost posibil datorita semnaturii venite din partea senatorului PP-DD Haralambie Vochitoiu.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#UDMR contestatie CCR statut, #UDMR statut parlamentari , #parlament