Ultimul test al actualului Parlament: Va primi DNA unda verde sa-l urmareasca penal pe Bejinariu?

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 08:41
3591 citiri
Ultimul test al actualului Parlament: Va primi DNA unda verde sa-l urmareasca penal pe Bejinariu?
Foto: Arhiva/Ziare.com

Deputatii dau luni ceea ce este cel mai probabil ultimul test pentru actuala legislatura in care sa arate daca au inteles mesajul strazii "vrem egalitate, nu imunitate" sau continua sa blocheze actiunile justitiei fata de parlamentari.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor urmeaza sa elaboreze, luni, dupa pranz, raportul privind cererea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul social-democratului Eugen Bejinariu, votul in plen fiind programat la ora 16:00.

Insa sansele ca sedinta de plen sa se poata desfasura in cvorum de lucru sunt minime, in conditiile in care deputatii sunt in vacanta pentru campania electorala, cu toate ca doar jumatate din actualii deputati mai candideaza pentru inca un mandat.

Printre acestia se afla insusi Eugen Bejinariu, care vrea inca un mandat de deputat, fiind pe primul loc pe lista PSD in judetul Suceava. El este deputat din 2004, iar in perioada 2003 - 2004 a fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, in Guvernul Nastase.

Ce acuzatii ii aduc procurorii si cum se apara Bejinariu

DNA a cerut la inceputul saptamanii trecute aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu, in dosarul "Microsoft 2", fiind suspectat de abuz in serviciu dupa ce, in perioada 2003-2004, cand a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ar fi initiat si sustinut hotararile de Guvern privind licentele Microsoft pentru scoli.

Eugen Bejinariu s-a aflat, joi, la Comisia juridica, pentru a-si studia dosarul. El a spus la final ca nu a comis niciun abuz in serviciu si, ca ministru delegat al Secretariatului General al Guvernului, a fost "mandatat imperativ" sa semneze contractul privind licentele Microsoft pentru scoli.

"Am vazut in referatul procurorilor ca exista o acuzatie ca as fi savarsit o infractiune de serviciu. Din punctul meu de vedere, nu am comis niciun abuz in serviciu, in sensul ca am initiat proiecte de HG, caci era atributul meu sau al oricarui ministru, ca nu am fost singurul initiator - de fapt eu am contrasemnat. O hotarare care a fost, in final, aprobata in sedinta de Guvern", a spus Bejinariu.

Deputatul PSD a mai aratat ca, in calitate de secretar general al Guvernului, a fost "mandatat in mod imperativ sa semneze contractul". "Eu, ca ministru al SGG, am fost mandatat imperativ prin Hotarare de Guvern sa semnez acest contract si actul aditional. Contractul e parte integranta din HG, publicat in Monitorul Oficial. Nu am modificat cu nimic prevederile din contract", a adaugat Bejinariu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vot urmarire penala Bejinariu PSD, #Bejinariu PSD Microsoft dosar DNA , #parlament