Un deputat care se vrea primar in Bucuresti are de gand sa darame zidul Parlamentului

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 15:32
2116 citiri
Un deputat care se vrea primar in Bucuresti are de gand sa darame zidul Parlamentului
Foto: Facebook / Ovidiu Raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi, inscris in cursa interna a liberalilor pentru Primaria Sectorului 5, sustine ca zidul Palatului Parlamentului trebuie daramat, astfel incat Parcul Izvor, Parcul Parlamentului si zona Casei Academiei sa devina "marea gradina de promenada" a Bucurestiului.

El propune o dezbatere cu ONG-uri de mediu si arhitecti pe tema necesitatii unei mari gradini de promenada in zona Palatului Parlamentului.

"Casa Poporului a inghitit un spatiu urias, partial abandonat, neingrijit sau acoperit de ciment. Acolo putem rezolva o mare parte din nevoia de spatiu verde a Bucurestiului. Trebuie, inainte de toate, daramat zidul inutil al Parlamentului. Exista acolo, in jurul Palatului Parlamentului si Catedralei Mantuirii Neamului, posibilitatea de a planta mii de copaci.

Acest mare parc se va continua prin gradini similare in Parcul Izvor, care este insuficient fructificat, si in aria neingrijita din jurul Casei Academiei. Acest lucru va asigura o veritabila axa verde in Bucuresti, pentru ca Parcul Carol si Parcul Tineretului se afla in apropiere. Exista proiecte in acest sens ale unor ONG-uri extrem de active si competente, pe care le vom promova", explica liberalul, intr-un comunicat.

Arhitectul sef al Capitalei, de acord cu daramarea zidului Palatului Parlamentului

Raetchi anunta ca va cere tuturor candidatilor la Primaria Capitalei sa-si asume acest proiect.

Roger Waters si Valeriu Zgonea au "daramat" zidul Palatului Parlamentului

"In cursul saptamanii viitoare, vom avea o prima dezbatere pe acest subiect cu arhitectii, specialistii in mediu si cu cei pasionati de Bucuresti. Principiile pe care le vom stabili vor fi inaintate candidatilor pentru Primaria Capitalei. Pentru mine, ca viitor primar al sectorului 5, acest proiect este unul vital sub raport turistic si urbanistic. Dar Bucurestiul in ansamblu ar avea enorm de castigat", explica el.

#Ovidiu Raetchi zid parlament daramat, #Ovidiu Raetchi candidat Primarie Sector5 , #parlament