Un spectacol lamentabil in Parlamentul Romaniei

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 21:16
3492 citiri
Un spectacol lamentabil in Parlamentul Romaniei

Mi-as fi dorit macar acum, in timpul sarbatorilor de iarna, ca aceste zile sa insemne cel putin un vremelnic armistitiu intre cei care gandesc intr-un fel si cei care gandesc altfel. Nu prea se intampla asa. Si in orice caz nu in Parlamentul Romaniei.

Recenta respingere a ultimei motiuni de cenzura intiata de Opozitie a fost un nou prilej de etalare a prostului gust din partea unor vorbitori. Aici, cuvantul "vorbitori" este mult mai potrivit decat cel de parlamentari.

Nu as pune insa aici in discutie oportunitatea aceastei noi motiuni. Ea nu face decat sa se inscrie intr-o lunga serie de "ba nu-uri" infantile ale Opozitiei, care a ajuns in acea faza obsesiva in care tot ce emite "Puterea" - incepand bineinteles cu presedintele Traian Basescu si continuand cu Guvernul Boc - trebuie contrazis.

Daca, intr-o zi, Guvernul Boc ar stabili printr-o absurda ordonanta de urgenta ca "zapada este alba, iar iarba este verde", atunci mai mult ca sigur Opozitia va fi de alta parere. Pana la un punct, poate ca asta este menirea Opozitiei: sa vada - iaca asa - pe dos tot ce vine "de sus".

Ce s-a intamplat, insa, recent, printre alesii neamului, nu are legatura cu vreun exercitiu politic. Actualii lideri ai unor partide, in care multi romani isi pun sperante pentru viitor, au gasit insa in cocotarea lor la tribuna, un nou prilej sa demonstreze faptul ca ei ar fi si spirituali. Pentru o clipa, ei si-au imaginat ca sunt protagonistii unui Stand Up Comedy. A-l "confunda" voit pe Emil Boc cu Emil Bobu sau a defini ca fascista actuala guvernare nu tine decat de, cel mult, un umor de vestiar de fotbal al unei echipe din divizia sateasca.

Acest gen de marlanii de cartier marginas nu pot demonstra decat ca cei doi lideri - i-am numit aici pe Victor Ponta si Crin Antonescu - au vrut sa dovedeasca ca ei au cei 7 ani de acasa dar... acasa nu era nimeni! Se poate privi oare cu un ochi neutru un asemenea spectacol penibil? Intamplarea imi aminteste de unele conflicte din mijloacele de transport in comun. Ca privitor neutru, nestiind de la ce a plecat totul, atunci cand una din parti devine insolenta, nici nu mai conteaza de partea cui este dreptatea.

Nu sunt nici pe departe un admirator al actualei puteri. Remarc si eu cu tristete cum actualul Guvern se balbaie atunci cand ar trebui sa fie coerent. La fel de bine observ cum presedintele Romaniei, in loc sa fie un factor de stabilitate, continua sa creeze noi conflicte acolo unde nu te astepti. Daca mi-as dori un alt presedinte pentru Romania, nu as lua insa in considerare aspectul sau fizic. Nu as aduce in discutie argumente de genul "nu ne trebuie un presedinte chior", asa cum nici nu cred ca inaltimea unui premier ar fi determinanta pentru performanta vreunui guvern.

Cu toate acestea, acest gen de criterii sunt pentru multi mai importante. Dovada este faptul ca la auzul acestor "glumite" debitate de la inalta tribuna a Prlamentului, din sala s-au auzit si destule rasete. Trist, dar adevarat.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#motiune cenzura Opozitie, #insulte Opozitie Putere , #parlament