Un test pentru noii parlamentari: Organizarea referendumului pentru definirea familiei

Autor: George Mioc , CEO
Duminica, 01 Ianuarie 2017, ora 13:38
10044 citiri

Liviu Dragnea, 21 octombrie 2016: "Sunt un fanatic religios. Sunt crestin-ortodox si eu vad familia formata dintr-un barbat si o femeie si, cand vrea Dumnezeu, sa ai copii".

Eu eram lamurit din ziua in care am citit aceasta declaratie, dar sper ca azi, cand scriu aceste randuri, s-au edificat si alegatorii PSD.

Cat de fariseu poti sa fii ca, la doua luni dupa ce te-ai declarat "fanatic crestin-ortodox" sa propui in functia de premier pe sotia unui cetatean sirian cunoscut pentru legaturile sale cu regimul dictatorial de la Damasc? Sa ignori astfel toate riscurile de securitate pentru cetatenii romani, in plin razboi al teroristilor islamisti cu lumea crestina...

Am facut o introducere ceva mai lunga ca sa fie clar de ce nu cred ca Liviu Dragnea va respecta angajamentele din campania electorala si, in consecinta, nu va sprijini organizarea unui referendum de modificare a Constitutiei, in scopul definirii familiei traditionale. De la PNL si presedintele Iohannis nu am nici o asteptare, ei s-au pronuntat impotriva consultarii populare, ba chiar i-au numit "fanatici" pe sustinatorii ei.

Rezultatul acestei decizii catastrofale a fost instrainarea alegatorilor de dreapta, absenteismul masiv si victoria clara a fariseilor din PSD. Ce ironie trista: partidul lui Ion Iliescu s-a vandut alegatorilor drept sprijinitor al valorilor crestine. Dar acum, daca in randul parlamentarilor PNL, PMP sau USR exista oameni care cred si inteleg valorile dreptei, cu radacini in credinta crestina, ei vor face presiuni pentru ca referendumul din 2009 - privind instituirea parlamentului unicameral si reducerea numarului de alesi la 300 - sa fie transpus in Constitutie si pentru ca noul scrutin, solicitat de circa trei milioane de romani, sa fie organizat cat mai repede.

Acesta este cel mai important test al noului Legislativ, dincolo de numirea viitorului Guvern. Am citit ca aproape 85% dintre deputatii si senatorii alesi la 11 decembrie sunt la primul mandat. Nu am mari iluzii, pentru ca, de fapt, multi sunt rudele sau interpusii unor baroni care au facut un pas in spate, de teama DNA-ului. Totusi, sper ca ei sa inteleaga ca acesta este un test al maturitatii politice a Romaniei, al capacitatii noii clase politice de a asculta vocea poporului.

Sunt peste trei milioane de oameni care cer definirea familiei. Curtea Constitutionala a spus ca solicitarea lor se incadreaza in limitele revizuirii legii fundamentale. Ceea ce sustin eu este ceea ce i-a transmis recent presedintelui Iohannis un grup de 13 congresmani americani:

"Noi privim acest lucru ca pe o demonstratie a maturitatii democratiei Romaniei (...) Noi intelegem ca urmatorul pas inainte de a depune amendamentul constitutional propus unui referendum este adoptarea acestuia de catre Parlamentul roman. Va scriem pentru a va incuraja sa utilizati autoritatea cu care sunteti investit in calitate de Presedinte al Romaniei, pentru a se asigura ca aceasta chestiune este adusa cu promptitudine pentru un vot in fata Parlamentului. Semnaturile arata ca o mare parte a poporului roman considera ca este necesar sa se reafirme un model de familie traditional, care a fost neschimbat de milenii, uniunea dintre un barbat si o femeie".

Cei care sustin organizarea referendumului si vor definirea familiei traditionale - eu fiind unul dintre acestia - au spus clar: vom respecta decizia poporului roman. Noi dorim o dezbatere solida, dar fara insulte si isterie, urmata de un vot popular. Cand se va ajunge la referendum, alegatorii vor avea mai multe optiuni: sa boicoteze consultarea, asa cum au procedat multi in vara lui 2012, sau sa voteze "Da" sau "Nu".

Ceea ce nu ar trebui sa se intample este ca si acest Parlament sa calce in picioare vointa populara.

Sa decida ca majoritatea poporului este proasta si ne-educata, deci nu are dreptul sa decida. Ar fi o greseala cumplita, care ar arata ca politicienii romani nu au invatat nimic din lectia Brexit sau a victoriei lui Donald Trump. La fel ca in Marea Britanie sau in SUA, exista si in Romania o majoritate tacuta care stie sa-si ia drepturile inapoi.

Prin vot, daca i se permite sa voteze.

Daca i se ia si acest drept, poporul roman va sti sa impuna respectarea democratiei.Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com