USL cere revocarea presedintilor Camerelor. Blaga: Sa le iasa din cap! (Video)

Marti, 03 Iulie 2012, ora 10:39
5271 citiri
USL cere revocarea presedintilor Camerelor. Blaga: Sa le iasa din cap! (Video)

USL a depus, marti, la Senat si la Camera Deputatilor, o solicitare pentru revocarea presedintilor celor doua Camere. Astfel, Uniunea cere schimbarea lui Vasile Blaga, din functia de presedinte al Senatului, si a Robertei Anastase, din functia de sef al Camerei Deputatilor.

Potrivit Realitatea TV, USL invoca schimbarea raportului de forte in Parlament.

Potrivit regulamentelor de functionare a celor doua Camere, revocarea presedintelui poate fi ceruta doar de grupul parlamentar care l-a propus, in ambele cazuri fiind vorba de PDL.

"Nu pot trece pe ordinea de zi o astfel de doleanta, atata vreme cat nu respecta legea si Constitutia. Nu voi convoca o sesiune extraordinara a Parlamentului, sa le iasa din cap celor de la USL", a spus Vasile Blaga, drept reactie la cererea USL.

Circ in Parlament: USL cere revocari peste revocari. PDL pleaca din sala

Roberta Anastase a replicat, la randul ei, ca o astfel de cerere nu este conforma cu prevederile Constitutiei, drept care nu va fi trecuta pe ordinea de zi. "Cu siguranta, atata timp cat nu exista o propunere a grupului parlamentar care a facut nominalizarea presedintelui unei Camere, ea nu poate fi discutata. Nu voi accepta convocarea unei sesiuni extraordinare", a spus Anastase.

Din tabara Puterii, liderul senatorilor PNL, Mario-Ovidiu Oprea, a declarat pentru NewsIn ca USL intentioneaza sa ceara convocarea unui Birou Permanent al Senatului pentru revocarea lui Vasile Blaga.

USL cere Parlamentului revocarea Avocatului Poporului

Parlamentarii USL ar dori sa introduca pe ordinea de zi a plenului de la ora 16.00 revocarea din functie a presedintelui Senatului, Vasile Blaga.

Oprea a precizat insa ca momentan acest demers nu este inca "batut in cuie".

Pe de alta parte, USL a cerut, marti dimineata, convocarea unei sedinte extraordinare a Parlamentului in care sa fie discutata si revocarea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu fiind acuzat de "incalcarea Costitutiei si a legilor in vigoare".

La scurt timp, Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat convocarea unei sedinte reunite de plen la ora 14.00 pentru revocarea din functie a Avocatului Poporului.

M.M.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...