Amenintarea viitorului romanilor

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 21:29
2747 citiri
Amenintarea viitorului romanilor

Traian Basescu a spus-o atat de clar incat nu ar mai trebui sa ne intrebam vreodata de ce traim prost. Din cauza Justitiei, spune presedintele. Ea ne-a facut cel mai mare rau. Din cauza ei am suferit si inca patimim mai mult decat orice alt popor din Europa.

Poate ca o fi ceva adevar in propozitia aceasta. Poate ca gradul crescut al coruptiei ne afecteaza direct si nivelul de trai. Poate ca nedreptatile Justitiei, care au afectat o multime de romani, au fost resimtite, intr-un fel sau altul, si de catre ceilalti neafectati.

Insa nici coruptia si nici Justitia diabolica nu explica pe de-a-ntregul problema raului care ne-a fost facut. Poate doar daca introducem in ecuatie si complicitatea politicienilor din ultimii 21 de ani cu magistratii si procurorii, cu politia si serviciile secrete, vom reusi sa obtinem o imagine mai buna si mai fidela a adevarului din acest caz. Justitia, oricat ar vrea sa o singularizeze Traian Basescu, nu exista suspendata in aer in Romania.

Ea lucreaza si exista gratie miliardelor de legaturi subterane intre politicieni, oameni de afaceri, magistrati si simpli muritori de foame. Celebra sintagma - "Romania, cea mai corupta tara din Europa, fara niciun corupt condamnat" este inca adevarata si actuala. Modul in care se face dreptate in Romania spune multe despre suma dorintelor, educatiei, niveluluii cultural si obiceiurilor majoritatii romanilor.

Un popor care a fost invatat timp de 50 de ani sa supravietuiasca datorita spagii si "micilor atentii" si relatiilor si conexiunilor din si cu "sistemul" nu are sanse prea mari sa se vindece in curand. Pe de alta parte, politicienii care s-au aflat la conducere dupa Revolutie au dus cu totii "sistemul" mai departe. Nimeni nu a indraznit sa isi "riste" viata si profesia pentru a incerca macar sa curete tara.

Traian Basescu a pierdut de mult aceasta lupta. El nu mai are nici credibilitatea de a o purta, nici avantul si nici mijloacele. Cand majoritatea pe care o sustii si care iti sustine premierul si principalele institutii sub control decide sa se opuna ideii de justitie si voteaza sfidandu-te in apararea unui suspect precum Ridzi, trebuie sa recunosi ca ai fost invins de "sistem".

In acest caz, onoarea te obliga ori sa le ceri socoteala, sa ii obligi sa raspunda public pentru gestul lor, chiar cu demisia, daca este cazul. Da, nevindecarea acestei boli a societatii romanesti, ba chiar agravarea ei, poate sa insemne moartea statului de drept, pe langa zbaterile muribundului stat social. Insa minciunile, ipocrizia sfidatoare si tupeul arogant al actualilor guvernanti nu fac decat sa intareasca romanilor senzatia ca, in ciuda declaratiilor presedintelui, nu exista decat o mare si profunda complicitate intre ei si Justitia din Romania.

Cand fostul "sef al mafiei personale" a lui Adrian Nastase, in speta Gabriel Oprea, devine prin reevaluare stalpul majoritatii tale in Parlament si cel care face posibila exercitarea puterii aproape totale in tara, atunci nu mai ai cum sa te pretinzi a fi moralist si luptator impotriva "sistemului".

Simpla enuntare a unui astfel de adevar fara a fi urmata de nicio alta actiune poate trada cel mult cinismul celui care a facut-o, dar nimic mai mult. Altfel, ar trebui sa ne asteptam ca extravagantele si derapajele de la respectarea legii ale unor nume precum Roberta Anastase, Monica Iacob Ridzi sau Elena Udrea sa nu treaca nepedepsite. In realitate, vedem ce se petrece. Cu noi si cu viitorul nostru in care vom plati pentru "scaparile" lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Jusitia romana, #coruptia din Romania, #politici publici, #lupta impotriva coruptiei, #Monica Iacob Ridzi, #Roberta Anastase , #parlamentari
Comentarii
Poza ioana1
ioana1
rank 5
pai daca presedintele reprezinta interesele lui si apropiatilor, daca justita reprezinta interesele ei si ale apropiatilor, pe noi cine ne mai reprezinta ?
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Parlamentul Portocaliu din Romania aproba furtul indiferent forma in care este practicat ... voturi, bani, imobiliare, credite pe carca altora... in vreme ce... "Parlamentul croat aproba confiscarea averilor ilicite "