ANI: Senatorii Mircea Diaconu si Mircea Cinteza sunt incompatibili cu functia

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 10:42
5601 citiri
ANI: Senatorii Mircea Diaconu si Mircea Cinteza sunt incompatibili cu functia
Foto:Juridice

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca senatorii Mircea Diaconu si Mircea Cinteza sunt incompatibili cu functia ocupata, din cauza faptului ca au ocupat functii in alte institutii, adica director al Teatrului Nottara, respectiv sef al mai multor sectii ale Spitalului Universitar Bucuresti.

In baza art. 71, alin. (2) din Constitutia Romaniei: "Calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului", explica deciziile Agentia Nationala de Integritate.

Senatorul PD-L Mircea Cinteza s-a aparat spunand ca in opinia sa nu e vorba de incompatibilitate, datorita faptului ca o institutie importanta precum Comisia Juridica a Senatului a considerat ca nu e vorba de asa ceva.

"Nu am primit pana in prezent raportul, am fost informat de aceasta finalizare. Argumentul meu e ca o institutie de maxima credibilitate, Comisia Juridica a Senatului, insotita de decizia Biroului Permanent, au constatat ca nu exista incompatibilitae. Exista numeroase argumente juridice. Dupa ce voi primi raportul, voi inainta in instanta argumentele mele. Legislatia romaneasca e confuza, exista expresii in textul legii care pot fi interpretate. Dupa parerea mea si a juristilor, o sectie a unui spital nu e o institutie, ci o diviziune a unei instititutii", a spus Cinteza.

Diaconu: Sunt incoruptibil, nu incompatibil

Senatorul PNL Mircea Diaconu a respins si el acuzatiile Agentiei Nationale de Integritate si a spus ca el insusi a cerut parerea Senatului in aceasta privinta, iar institutia i-a confirmat faptul ca nu e nicio problema.

"Cred ca e greseala, nu e vorba de incompatibil, ci incoruptibil. Sunt tentat sa tratez cu umor. Probabil ca incep sa contez si eu. Cand am devenit legiuitor, m-am adresat Senatului, i-am intrebat daca sunt incompatibil. A fost o decizie recuta prin lege prin plenul Senatului ca activitatea mea artistica e compatibila".

El a ironizat "reforma statului", despre care spune ca va inchide teatrele si a reafirmat faptul ca nu incalca legea.

"Sunt cuminte, serios, nu m-am urcat niciodata in autobuz fara bilet", a spus Diaconu, care a mai afirmat ca ANI nu l-a contactat pana acum.

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Grebla, i-a aparat si el pe cei doi, considerand ca activitatea lui Mircea Diaconu de director al Tetrului Nottara e o "activitate artistica", iar cea a lui Cinteza nu e una de autoritate publica, fiindca nu era directorul spitalului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#senatori Diaconu Cinteza incompatibilitate, #Cinteza Diaconu ANI , #parlamentari