Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bascalia cu tricolor de la Gura Humorului (Opinii)

Sambata, 30 Martie 2013, ora 16:29
3428 citiri
Bascalia cu tricolor de la Gura Humorului (Opinii)
Foto: B1 TV

Un eveniment inedit a aparut sambata dimineata pe ecranele televizoarelor: la Gura Humorului, in judetul Suceava, s-a taiat panglica tricolora pentru inaugurarea liftului construit in spitalul din localitate. Au participat oficialitati locale si centrale, inclusiv patru parlamentari - trei deputati si un senator.

Ridicolul n-ar fi fost atat de mare, daca numai cu un an in urma, parlamentarii actualei majoritati n-ar fi aruncat sageti spre guvernul Boc, ori de cate ori inaugura numai o sectiune de autostrada sau o centura de ocolire, obiective poate minore, dar incomparabil mai mari pe harta tarii decat liftul de la Gura Humorului.

Nu e rau ca s-a construit lift la respectivul spital si nu e rau ca s-a inaugurat, dar inaugurarea putea avea loc in prezenta administratorului spitalului si eventual a directorului, plus cativa bolnavi care puteau sa ia cuvantul, daca le-ar fi facut placere sa proslaveasca liftul si sa-i faca placerea directorului.

A fost insa uluitor sa-l vedem la televizor pe primar costumat cu diagonala tricolora ca la marile evenimente, pe prefectul judetului, pe presedintele si vicepresedintele Consiliului Judetean mai multi primari ai localitatilor din zona, diferite autoritati locale, sositi cu totii, ca la o mare sarbatoare natioala.

Este jenant sa vezi un sobor de preoti in odajdii, venit la fata locului anume ca sa sfinteasca frumoasele realizari ale guvernarii si sa stropeasca usile liftului cu aghiazma.

N-am spus degeaba de guvernare, intrucat oficialitatile venite la eveniment apartin, bineinteles, majoritatii - altfel nici nu-si puteau permite sa se dea in spectacol cu festivismul.

Socotind ca inaugurarea liftului este cel putin la fel de importanta ca inaugurarea statuii unui mare domnitor, nu puteau sa lipseasca discursurile. A vorbit prefectul, presedintele Consiliului Judetean, senatorul si doi deputati.

A vorbit si primarul. Un ziar local citeaza cateva cuvinte cu talc din discursul lui: "Am spus tuturor ca acest spital va exista atat timp cat vor dori medicii. Si orice am construi, cat timp nu exista medici care sa se dedice profesiei, vorbim despre o prea frumoasa constructie si atat".

Citite printre randuri, asemenea cuvinte ar putea fi intelese si asa: marea noastra problema nu e nici spitalul, nici liftul cu care ne fandosim. Marea noastra problema sunt medicii, care pleaca in lumea larga, iar autoritatile noastre nu stiu sa-i atraga.

Probabil insa ca cei prezenti n-au citit printre randuri. Au facut o plimbare cu liftul pana sus si au plecat acasa, fericiti ca deocamdata avem respectiva prea frumoasa constructie. Cum spunea o vorba candva: asta avem, cu asta defilam.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#lift inaugurat Suceava, #lift spital Suceava, #festivism politicieni Romania, #taiat panglici Romania , #parlamentari
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Da, liderii romani par a nu avea simtul ridicolului! N-as fi crezut