Editorial: Canalia pedelista si canalia uslasa

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 13:17
4479 citiri
Editorial: Canalia pedelista si canalia uslasa
Foto: Arhiva Ziare.com

Nicio diferenta. Daca astazi PDL propune ca la macelarie sa se vanda numai pui organici, iar USL se opune, peste un sfert de ceas domnii Victor Ponta si Crin Antonescu vor cere sa nu mai prinda picior de chimicale in tartite, iar Boc le va tranti initiativa in nas.

Asa si cu reducerea numarului de parlamentari. Daca cineva nu nastea geniala gaselnita de a-i lipi de trup ideea de a-i aduce pe romani la urne ca sa-i tunda pe parlamentari, Traian Basescu nu iesea presedinte, cu toata vizita lui Mircea Geoana la bai la SOV.

A veni acum si a spune ca in proiectul lui Igas-Pristanda nu a fost cuprinsa si reducerea numarului de alesi, pentru ca modificarea va fi operata la anul, odata cu revizuirea Constitutiei, este cea mai mare palma administrata corpului electoral, redus, dintr-o data, la un obraz urias atasat de partea dorsala, unde creierul e mai departe decat tubul digestiv.

Ce diferenta este atunci intre proiectul suspendarii presedintelui si revizuirea Legii fundamentale, cand initiatorii stiu foarte bine ca nici pentru una, nici pentru cealalta nu exista majoritatea necesara? Exista vreo alta ratiune decat considerentul politicianist?

Desigur ca si in varianta in care Puterea ar veni acum cu o lege electorala care sa prevada existenta a maxim 300 de alesi, aceasta n-ar trece de plen. Chiar sa moara reprezentantii PDL, UDMR, UNPR si cei ai minoritatilor de dragoste pentru Traian Basescu, in momentul cand Roberta Anastase le va imparti pistoale ca sa-si traga un glont in cap vor descoperi ca nu au permis de port-arma.

Referendumul ii obliga moral, insa nu aceasta insusire ii caracterizeaza. Si ma intreb daca nu cumva, in fata unor asemenea situatii, n-ar merita sa redeschidem discutia despre votul cenzitar. Nu vreau ca bunicutul meu, trecut de 90 de ani, sa stampileze din nou Uniunea Bulgarilor din Romania numai pentru ca este convins ca, deoarece sigla contine o cruce, o fi formata din oameni de omenie.

Imi doresc, insa, ca populistul care aduna voturi cu grebla sa moara de stampila mea, ca liderul autoritar, dar charismatic, sa nu se mai impuna pe scena politica drept necesitate pentru eficienta.

Vreau ca ipochimenii care ma reprezinta sa-si vopseasca autoturismele in alb numai deoarece asa doresc eu, care i-am trimis la munca. A propos: la Bruxelles nu exista masini de serviciu. Corina Cretu circula cu metroul, iar pe Monica Macovei am vazut-o cu ochii mei in autobuz.

Oricum voteaza doar o treime, asa ca de ce sa nu transformam procesul electoral intr-o actiune avizata, sa nu trecem la votul calificat, care nu are nicio legatura cu galetile, pungile cu zahar si mititeii?

Cum de ce? Cum ramane atunci cu slinosii care se bazeaza pe impotenta de judecata, pe lipsa de educatie, pe masele de manevra si tranzactioneaza fara nicio jena optiunile cetatenilor, convinsi ca sunt semizei?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#reducere numar parlamentari, #referendum modificare Constitutie, #alegeri 2012 , #parlamentari