Cele mai eficiente, dar si cele mai chiulangii femei parlamentar

Joi, 23 Iunie 2011, ora 23:38
4119 citiri
Cele mai eficiente, dar si cele mai chiulangii femei parlamentar
Foto: Arhiva

Doamnele din Parlament au fost harnice in aceasta sesiune. Institutul pentru Politici Publice (IPP) a contabilizat munca femeilor din Legislativ si a intocmit topuri la capitolele eficienta, prezenta, luari de cuvant si initiative.

Potrivit IPP, Manuela Mitrea (PSD) este in fruntea clasamentului cu 30% eficienta. A depus 10 proiecte, dintre care trei au fost adoptate. Este urmata de Sanda Ardeleanu (PDL)-17,3% (patru legi din 23 de proiecte), Lucia Varga (PNL)-15,8% (3 din 19), Luminita Iordache (UNPR) si Mihaela Stoica (PDL)-15% (fiecare cu 3 din 20). La polul opus, PDL-ista Carmen Axenie a fost initiator sau coinitiator pe 36 de proiecte, dintre care niciunul nu a fost adoptat, iar liberala Alina Gorghiu a depus 30 de propuneri, dar numai doua au devenit legi.

La Senat, topul eficientei este condus de Doina Silistru (PSD, cu sase legi adoptate din 35 de proiecte. Este urmata de Elena Mitrea (PSD)-8,3% (doua din 24) si Mihaela Popa-4,4% (doua din 45).

La capitolul luarilor de cuvant in Camera Deputatilor, conduce Aura Vasile (PSD) cu 370 de interventii. PSD-ista este urmata in clasament in de Sulfina Barbu (PDL)-99, Lucia Varga (PNL)-54, Cristina Pocora (PNL)-51 si Sonia Draghici (PSD)-47. In Senat, doamna care a vorbit cel mai mult de la tribuna a fost Anca Boagiu (PDL) cu 125 de luari de cuvant, in topul oratoarelor mai figurand Doina Silistru (PSD)-79, Mihaela Popa (PDL)-54, Elena Mitrea (PSD)-49 si Minerva Boitan (PNL)-49

Sulfina Barbu se afla in top, de aceasta pe primul loc, la capitolul prezenta, cu un procent de 94,7%. Colega sa de partid, Claudia Boghicevici, este pe locul al doilea cu o prezenta da 91,3%, urmata de Luminita Iordache (UNPR)-89,9%, Carmen Axenie (PDL)-89,1% si Mihaela Sandru (PDL)-87,7%. La polul opus, sunt Diana Tusa (PNL) cu o prezenta de numai 36,6% si Oana Niculescu-Mizil (PSD) cu 40,8%. In Senat, clasamentul este condus de Doina Silistru-82%, Mihaela Popa-74,1%, Elena Mitrea-69,6%, Minerva Boitan-58,4% si Lia Olguta Vasilescu (PSD)-38,8%.

IPP mai noteaza ca niciuna dintre doamnele din Parlament nu semneaza o initiativa legislativa singura, ci numai alaturi de colegi. IN 90% din initiativele legislative, femeile parlamentar sunt cosemnatare alaturi de colegii lor barbati.

De asemenea, mai arata studiul IPP, nicio senatoare nu si-a schimbat aparteneneta politica de la inceputul legislaturii. "Doamnele parlamentar sunt preocupate de probleme diverse. Putine au reusit sa determine asocierea, la nivelul mentalului colectiv, a numelui de un anumit domeniu, cum este cazul senatoarei Mihaela Popa - foarte activa in domeniul social", se arata in raportul IPP, remis Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#femei parlamentar eficiente, #femei parlamntar chiulangii, #initiative legislative femei parlamentar , #parlamentari