Cine este cel mai longeviv parlamentar. Se afla la al saptelea mandat consecutiv

Duminica, 18 Decembrie 2016, ora 21:43
10627 citiri
Cine este cel mai longeviv parlamentar. Se afla la al saptelea mandat consecutiv
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul Verestoy Attila, care a obtinut la alegerile din 11 decembrie un nou mandat de senator, este cel mai longeviv parlamentar, singurul prezent in Legislativ fara intrerupere, din 1990.

Verestoy Attila a candidat pe prima pozitie a listei UDMR pentru Senat in Harghita si a obtinut mandatul la distribuirea directa, dupa ce Uniunea a obtinut in judet un scor de 85,3%.

Dupa alegeri, Verestoy a declarat ca de la noul Parlament asteapta stabilitate, reforme structurale, dar si dezvoltare economica.

"In primul rand astept stabilitate pentru ca un guvern care e sustinut de o larga majoritate poate sa ofere, intr-adevar, o coerenta legislativa si o buna activitate a Executivului. Ma astept sa pornim reformele structurale in sanatate, in invatamant, probleme cheie pentru viitorul acestei tari. La fel, imi doresc ca, intr-adevar, sa avem o regandire a dezvoltarii pe infrastructura, mai ales in Transilvania, care a lasat mult de dorit.

Avem probleme care trebuie remediate urgent privind alocarile pentru localitatile care sunt subdezvoltate (...). Trebuie sa cream locuri de munca si pentru asta trebuie sa stimulam nu numai prin declaratii, dar si prin masuri legislative si ale Executivului, industria autohtona. Cred ca, mai ales in zona noastra, este foarte bine daca ne aplecam cu un sprijin gandit si o strategie pentru micii producatori agricoli, pentru fermele familiale", a declarat Verestoy Attila.

Citese Verestoy Attila i-a daruit lui Vasile Blaga un apartament

In ceea ce priveste respectarea drepturilor minoritatilor, senatorul a spus ca trebuie rezolvata problema folosirii simbolurilor pentru ca "este anacronic ca in secolul 21 sa existe dispute pe aceste teme".

Senatorul Verstoy Attila s-a nascut la 1 martie 1954 in Odorheiu Secuiesc. In 1978 a absolvit facultatea de Tehnologie Chimica din cadrul Politehnicii Bucuresti, iar din 1999 este doctor in chimie anorganica si protectia mediului la Universitatea Politehnica, Bucuresti.

Verestoy Attila se afla la al saptelea mandat consecutiv de senator, la care se adauga perioada cuprinsa intre 1990 si 1992 cand, de asemenea, a fost prezent in Parlamentul Romaniei. De asemenea, ocupa functii de conducere la nivel central si teritorial in UDMR din 1989 si a infiintat fundatia caritabila "Dr. Verestoy Attila".

Ce avere are Verestoy Attila

Senatorul UDMR este si unul dintre cei mai bogati parlamentari. Potrivit ultimei declaratii de avere facute publice, Verestoy Attila detine mai multe suprafete de teren in Bucuresti, Harghita si Ilfov, doua case in Ilfov, respectiv Cristuru Secuiesc, un apartament in Odorheiu Secuiesc si alte doua in Bucuresti.

De asemenea, senatorul UDMR are un autoturism BMV X3 si un altul Audi S8, o colectie de bijuterii estimata la 58.000 de euro si o colectie de tablouri evaluata la aproximativ 25.000 de euro.

In declaratia sa de avere, Verestoy Attila a specificat ca detine, el sau sotia sa, sume in mai multe conturi, depozite bancare si fonduri de investitii, atat in euro, cat si lei, la banci sau fonduri de investitii din tara sau strainatate.

Conform sursei citate, senatorul UDMR detine 1.978.184 de euro la un fond de investitii din Monaco, 2.334.456 euro la un fond din Elvetia si 1.314.120 euro intr-un depozit de la o banca din Austria, dar si un depozit de 1.652.800 euro, la o banca din Romania. De asemenea, acesta are mai multe conturi, depozite sau plasamente la fonduri de investitii si la alte banci din tara si strainatate. Verestoy si-a facut public si portofoliul detinut in urma investitiilor pe bursa si a trecut in declaratia de avere si mai multe imprumuturi acordate.

Verestoy Attila este casatorit, are un copil si doi nepoti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Verstoy Attila parlamentar longeviv, #Verstoy Attila parlamentar, #Verstoy Attila UDMR , #parlamentari