Cum si-au rotunjit parlamentarii veniturile - case, masini, terenuri si pensii

Marti, 21 Iunie 2016, ora 08:56
3617 citiri
Cum si-au rotunjit parlamentarii veniturile - case, masini, terenuri si pensii
Foto: Arhiva Ziare.com

Pe langa indemnizatiile de deputat sau senator, parlamentarii au primit bani anul trecut si din vanzarea unor masini, terenuri, chirii sau arenda, incasari de dividente sau chiar pensii.

Deputatul PSD Andrei Dolineaschi a scris in declaratia de avere ca a vandut un autoturism, in iulie 2015, fara a preciza marca acestuia, dar mentioneaza ca era avariat si ca a primit 9.500 de euro, transmite News.ro. Dolineaschi a completat la capitolul autoturisme un Opel cumparat in 2008 si un Volswagen cumparat in 2013.

Vezi si ce declaratii de avere au ministrul Educatiei sau ministrul Finantelor

Si senatorul Alexandru Cordos a vandut un autoturism, in aceasta luna. Este vorba despre un Audi, care a ajuns tot in familie, la copii, si pentru care a primit 12.000 de euro. Senatorul Mircea Dobra a vandut unei persoane fizice un autoturism pentru 3.000 de euro.

Si deputatul PNL Mircea Toader a vandut in decembrie 2015 o Dacia Duster. El a vandut autoturismul prin buy-back, la un dealer Dacia. Deputatul PSD Gavril Marza a vandut si el, in aprilie 2015, un autoturism Audi, in valoare de 10.000 de euro.

Pentru alti parlamentari, tranzactiile imobiliare au constituit surse alternative de venit. Deputatul Ludovic Orban a vandul la sfarsitul anului trecut un apartament, a carui valoare este de 70.000 de euro. Deputatul PNL Mircea Cazan a incasat, din chirii, in 2015, 129.935 de lei, conform declaratiei de avere.

Eugen Bejinariu, de la PSD, a vandut in 2015 un imobil si un teren, prin contract de vanzare cumparare, valoarea tranzactiei fiind de 725.000 de euro. Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a inchiriat un apartament in Targu Mures, pentru care a primit 16.468 de lei, net, in anul fiscal 2015. Deputatul Ion Mocioalca (PSD) a vandut in decembrie, un apartament, in Timisoara, in valoare de 216.319 de lei.

Deputatul PSD Cornel Itu precizeaza in declaratia de avere ca a castigat 7.127 de lei din vanzarea unui imobil, o casa de vacanta cu terenul aferent, in Obcina Crucii, din judetul Bistrita Nasaud.

Deputatul Vlad Alexandru Cosma (PSD) a cesionat, in aprilie anul acesta, o creanta de la SC Oznet SRL, prin act notarial, pentru care a primit 199.140 de lei. Acesta a castigat si din vanzarea unor spatii comerciale pentru care a primit 50.860 de lei.

Deputatul Ion Marocico (PSD) a castigat in ultimul an fiscal si din arendarea unui teren. Astfel, acesta a dat in arenda 2,5 hectare de teren agricol, pentru care a primit 1.124 de lei. Aceeasi suma a primit si sotia sa, pentru un alt teren, tot de 2,5 hectare. Sotia deputatului PSD Sorin Grindeanu a castigat din inchirierea unui apartament suma de 33.300 de lei. Deputatul Laura Marin, tot de la PSD, a castigat 13.752 de lei din hotarari judecatoresti si 548 de lei, din dobanzi bancare.

O sursa de venit interesanta a avut, potrivit declatatiei de avere, deputatul Mihai Lupu (PNL). Sotia acestuia, Traiana Lupu, a castigat din acvacultura 60.000 de lei. Deputatul Laszlo Kelemen Attila Bela este si membru al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti". In aceasta calitate, a castigat 19.200 de lei, venit annual.

Deputatul Iriza Scarlat a castigat 69.250 de lei din dividende de la firma SC Iriza Gold SRL, iar de la alta firma, SC Autil, a castigat 4.396 de lei. Acesta a vandut si actiuni in valoare de 15.000 de euro, catre Top BBB Video SRL. Deputatul PSD Ovidiu Iane a castigat din dividente, la firma Indaco Systems SRL, 479.603 de lei, iar de la firma Brokernet Software SA, 30.000 de lei, din dividente, si 3.000 de lei, din cesiune de actiuni.

Citeste si ce are trecut in declaratia de avere ministrul de Interne

Alti parlamentari au ajuns deja la varsta pensionarii. Printre ei, Bogdan Niculescu Duvaz ale carui pensii cumulate in 2015 au ajuns la 58.176 de lei. Si Ioan Munteanu (PSD) are pensie. Acesta a primit in anul fiscal in curs suma de 25.348 de lei. Deputatul minoritatilor Miron Ignat a primit, pe langa indemnizatia de parlamentar, de aproximativ 70.000 de lei, si pensii in valoare de 34.800 de lei, in ultimul an fiscal. Familia acestuia a castigat si din dobanzi bancare de 20.564 de lei.

Deputatul PSD Gavril Marza a primit de la Casa Judeteana de Pensii Suceava suma de 33.576 de lei, pensie, pe langa venitul de la Camera Deputatilor, de 59.400 de lei. Deputatul Kerekes Karoly (UDMR) a avut un venit de 43.391 de lei din pensie, ce s-au adaugat indemnizatiilor de 82.588 de lei primite de la Parlament.

Citeste si ce avere are ministrul Apararii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#venituri parlamentari, #declaratii avere parlamentari , #parlamentari