Deputatii si senatorii care au devenit alesi locali si-au dat demisiile din Parlament

Luni, 25 Iunie 2012, ora 23:13
1798 citiri
Deputatii si senatorii care au devenit alesi locali si-au dat demisiile din Parlament

11 deputati si 9 senatori si-au anuntat, luni, demisiile din Parlament, ca urmare a castigarii unor functii in administratia publica locala.

Plenul Senatului a aprobat luni, cu 87 de voturi "pentru" si trei "abtineri" vacantarea a noua posturi de senator, printre care cel al senatorului Dan Voiculescu.

Nicolae Robu (PNL) este primarul Timisoarei, Marius Cristinel Bigiu (PNL) este presedintele CJ Buzau, Vasile Mustatea (PNL) este presedintele CJ Giurgiu, Cornel Popa (PNL) este presedintele CJ Bihor, Adrian Tutuianu (PSD) este presedintele CJ Dambovita, Emilian Francu (PNL) este primarul municipiului Ramnicu Valcea, iar Iulian Badescu (PSD) este primarul Ploiestiului. Postul senatorului conservator Dan Voiculescu a fost si el declarat vacantat.

Olguta Vasilescu, aleasa primar al Craiovei, si-a dat, la randul sau, demisia. Locul a fost vacantat, cu 80 de voturi "pentru".

In urma demisiei celor noua senatori, cvorumul Senatului a ajuns la 65, a anuntat presedintele Senatului, Vasile Blaga, numarul total al senatorilor fiind in prezent de 128.

Camera Deputatilor a pierdut si ea oameni

Deputatul PDL Viorel Arion si-a incetat mandatul de deputat in data de 20 iunie, ca urmare a castigarii functiei de primar al municipiul Hunedoara, fiind singurul deputat din formatiunea sa care a trebuit sa paraseasca functia daorita victoriei la alegerile locale.

Rezultate Alegeri Locale 2012

De asemenea, liberalul Eugen Nicolaescu a anuntat a serie de demisii din grupul parlamentar PNL.

"Ca urmare a alegerilor pentru administratia publica locala, o serie de colegi din grupul parlamentar al PNL au fost alesi in diverse functii din administratia publica locala si ca atare, ca urmare a cererilor pe care le-au depus, va informez ca acestia vor demisiona din Camera Deputatilor. Cristian Adomnitei cu data de 4 iulie, Ciprian Dobre cu data 3 iulie, Cornel Pieptea cu data de 5 iulie, Horea Uioreanu cu data de 3 iulie", a anuntat Nicolaescu.

Viceliderul grupului PSD Marian Neacsu a anuntat si el o serie de plecari din Camera Deputatilor.

"Am sa va prezint colegii nostri care, in urma alegerilor din 10 iunie, au fost alesi ca alesi locali. Cindrea Ion, presedinte la Consiliu Judetean Sibiu si al cariu mandat va exprira cu data de 28 iunie. Negoita Robert, Horia Teodorescu, domnul Coroama, Emil Radu Moldovan si Nechifor Catalin", a declarat Neacsu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#deputati senatori demisii Parlament, #parlamentari alesi locali demisii , #parlamentari