Opinie politica: Cine-l sanctioneaza pe Nicolicea si pe cei ca el?

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 09:27
7792 citiri
Opinie politica: Cine-l sanctioneaza pe Nicolicea si pe cei ca el?

Am vazut cum unul dintre jurnalistii respectati si urmariti pentru profesionalismul cu care isi exercita profesia, Moise Guran, a fost jignit cu o aroganta si nesimtire pe care nu mi-as fi imaginat ca le-as putea vedea azi la un parlamentar.

Da, despre deputatul PSD Eugen Nicolicea e vorba, parlamentarul care a socat luni seara prin tavalugul de injurii aduse unui jurnalist.

Vadit deranjat de vorbele lui Moise Guran, cel care ii reprosa practic efectele retroactivitatii incadrarii si interpretarii distincte a unor infractiuni, Nicolicea nu s-a mai putut abtine si a lasat deoparte comportamentul cumpatat.

Va dati seama cata ura si repulsie exista in acesti oameni, deranjati de anchetele derulate de DNA? Indarjirea cu care PSD vrea sa isi protejeze penalii a izbucnit, in direct.

Asta in cazul in care mai avea cineva dubii cu privire la miza actiunilor PSD de incetinire a Justitiei si regresul ce ne asteapta in cazul in care puterea va reveni in mana acestor oameni. Cum mai explica acum social-democratii sustinerea Justitiei cand ei rabufnesc efectiv atunci cand li se se aduc acuze? Daca nu ar fi adevaruri rostite, de unde deranjul?

Pe fondul euforiei succesului partial pe care si l-a atribuit in urma rezultatului de la locale, PSD isi arata coltii. Vrea totul sau nimic. Si asta s-a vazut si in halucinanta declaratie a lui Liviu Dragnea, "paine sau catuse".

Cine s-a sesizat in cazul lui? Imi pare ca suntem prea permisivi cu privire la aceste derapaje. Presa se zbate, nu tace, dar opinia publica ce zice? Cum reactioneaza si cum ii sanctioneaza pe cei care de-abia asteapta sa vada o justitie ingenuncheata?

Caci da, asta vrea PSD. Acelasi PSD care e condus de un lider condamnat, dar cu toate astea inca acceptat presedinte si coleg de partid. Sincer, singura explicatie pe care o vad in aceasta anomalie nu e decat ca membrii PSD vor sa fie precum Dragnea, acesta fiind modelul politic pe care vor sa-l urmeze. Si da, e un fapt ce explica reactia grosolana pe care am vazut-o luni seara.

Avem timp ca pana la alegerile din toamna sa intelegem cine e lupul cel rau din povestea cu Scufita. Cu un PSD dezlantuit, va fi vai si-amar pentru noi toti.

Pentru ca unui actor care nu tine cont de reguli si principii, nici macar cu forta nu i te poti opune! Nu trebuie sa permitem un regres al Romaniei in timp si spatiu. Responsabilitatea noastra este sa evoluam. Dar cu oameni care nu respecta legile si pentru care dispretul fata de om si justitie e bine consolidat, nu vad decat calea involutiei.

Cu cat alegatorii vor alimenta, prin vot, increderea in PSD, nimic nu se va schimba. Romanii sunt singurii care pot sanctiona PSD. In caz contrar, vom vedea cum, in continuare, PSD isi bate joc de tara si romani.

Costel Alexe este deputat PNL si co-presedinte al Tineretului National Liberal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Eugen Nicolicea scandal direct, #Eugen Nicolicea Moise Guran, #Liviu Dragnea paine catuse , #parlamentari