Pacaleli, gafe si lucruri amuzante in politica romaneasca, in 2012 - Sondaj Ziare.com

Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 12:53
6909 citiri
Pacaleli, gafe si lucruri amuzante in politica romaneasca, in 2012 - Sondaj Ziare.com
Foto: stiri.com.ro

Scena politica din Romania a fost de multe ori cadrul unor evenimente remarcabile prin amuzamentul lor sau prin situatia comica pe care au creat-o, iar destui actori politici au fost - si poate inca sunt - surse de gafe.

In anul electoral de mare interes 2012, cunostinte vechi si noi nu se lasa mai prejos si scapa cate o incurcatura hilara, cate o eroare care se lasa cu demitere sau o asociere incredibila.

Ziua de 1 aprilie, cunoscuta in toata lumea drept Ziua Pacalelilor este prilej de amuzament, asa ca Ziare.com si-a propus sa scoata in evidenta cateva dintre situatiile amuzante, notabile prin "caragialismul" lor, ori care poate pur si simplu ne-au lasat cu gura cascata.

Bombo n-a plecat in Congo. Boldea, da

Fuga din tara a deputatului Mihail Boldea, chiar inainte sa-i fie ridicata imunitatea parlamentara si sa primeasca mandat de arestare, a constituit cel mai spectaculos eveniment politico-penal de la inceputul anului si a constituit o sursa nesecata de bancuri si breaking news-uri inutile.

Basescu: Boldea e in Kenya. Il vom gasi si in gaura de sarpe

La scurt timp dupa ce presedintele Traian Basescu anunta ca Boldea a fugit in Kenya, dar va fi gasit "si-n gaura de sarpe", insusi omul nostru, deputatul fugar, suna si intra in direct la televiziuni.

"Nu sunt in Kenya, sunt in Congo", anunta Boldea, nu inainte de a ne asigura ca e total nevinovat si ca a plecat in Africa doar intr-o calatorie, nu pentru a se ascunde de justitie.

In cele din urma, s-a dovedit ca el era, totusi, in Kenya, si, la scurt timp dupa ce Basescu i-a transmis ca puscariile africane nu sunt tocmai bufetul Parlamentului si nici macar Raiul pe pamant, Boldea s-a predat la consulatul Romaniei din Nairobi.

Lovestory in PSD

Daca o luam, insa, in ordine cronologica, am asistat, in luna ianuarie, la nasterea unui cuplu total neasteptat pe scena politica romaneasca - primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, si deputatul PSD Oana Niculescu Mizil.

Vanghelie recunoaste relatia cu Oana Mizil: Suntem impreuna de cateva luni

Marian Vanghelie, in varsta de 44 de ani, a recunoscut, la jumatatea lunii ianuarie, relatia dintre acesta si Oana Niculescu-Mizil Stefanescu Tohme, in varsta de 36 de ani, relatie care dura deja de cateva luni.

"Ceea ce nu stiti este ca atat eu, cat si doamna Oana suntem liberi in acest moment. Nu stie nimeni. Nu trebuia sa fac publica relatia mea familiala sau doamna Oana. Sunt lucruri intime despre viata noastra", a spus Vanghelie, pe 17 ianuarie. Oana Mizil este casatorita, de 11 ani, cu unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Liban.

Protestele au facut victime in PDL

In luna ianuarie, in toiul protestelor din Piata Universitatii, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, considera, referindu-se la protestatari, ca a inceput "inclestarea pe viata si pe moarte intre fortele trecutului si proiectul unei noi Romanii", el sustinand ca alegerea o va face "Romania care munceste", nu "mahalaua violenta si inepta incolonata".

Boc l-a demis pe Baconschi pentru "mahalaua inepta"

Urmarea acestor declaratii facute pe 16 ianuarie, a fost demiterea diplomatului PDL, o saptamana mai tarziu, de catre prim-ministrul de atunci, Emil Boc. Acesta l-a revocat din functie pe Baconschi din cauza declaratiilor jignitoare facute la adresa protestatarilor din Piata Universitatii.

"Regret derapajele si stangaciile verbale ale unor colegi si prezint scuze romanilor. Am luat decizia de revocare din functie a ministrului de Externe, Teodor Baconschi", a declarat Emil Boc.

Tot in luna ianuarie si tot in mijlocul protestelor de la kilometrul zero al Bucurestiului, un alt democrat liberal isi dadea demisia din partid. Astfel, pe 25 ianuarie, senatorul Iulian Urban si-a anuntat demisia din PDL, dupa ce in Biroul Permanent al Partidului a fost acuzat ca a provocat daune de imagine, atunci cand a postat pe blog comentarii, in care ii numea "viermi" pe protestatari.

Iulian Urban si-a anuntat demisia din PDL: Sunt singurul vierme!

"Probabil ca sunt singurul vierme din aceasta tara pentru ca am intrat cu credinta ca lucrurile se pot schimba. Masa oamenilor de bine din toate partidele e atat de mica Daca nu te alipesti unei gasti, esti eliminat", au fost cuvintele lui Iulian Urban.

Sova, trimis la scoala de Ponta

Dan Sova a fost demis din functia de purtator de cuvant al PSD si trimis de catre presedintele PSD, Victor Ponta, la Institutul de Studiu al Holocaustului din SUA pentru documentare.

Sova nu mai este purtator de cuvant al PSD - Ponta il trimite sa ia lectii despre Holocaust

"Dan Sova a facut o mare gafa. E o problema de ignoranta. Sova e ignorant, nu antisemit, cum sunt multi alti romani", a precizat presedintele social democrat, pentru Ziare.com.

Sova a facut declaratia ca romanii nu au participat la persecutia evreilor si ca evreii au avut de suferit exclusiv din cauza armatei germane. El a negat inclusiv contributia lui Ion Antonescu la prigoana evreilor, iar afirmatiile lui au starnit proteste din partea comunitatii evreiesti nationale si internationale.

Fa-te frate cu dracul...

Pe 16 martie s-a realizat o alianta istorica, intre partidul lui Corneliu Vadim Tudor, PRM, si cel al lui George Becali, PNG. Cei doi fosti dusmani si-au dat mana, s-au numit "frati" si si-au jurat sustinere atat pentru alegerile locale, cat si pentru cele care vor urma.

Becali s-a aliat cu Vadim pentru locale: Il admir cum se razboieste!

Becali a anuntat alierea cu "fratele mai mare", Vadim Tudor, dupa ce a incercat o simbioza nereusita cu PDL, pe care o promisese presedintelui PDL Bucuresti, Elena Udrea. Totodata, cei doi au facut planul unui Guvern Becali, cu Vadim Tudor presedinte, Victor Ponta ministru al Justitiei, iar Crin Antonescu ministru al Culturii.

"Doi crestini si patrioti vor scapa tara de hoti" - acesta a fost sloganul ales de Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor pentru alianta lor politica.

Ponta premier - gluma lui Traian Basescu

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat, pe 18 martie, ca i-a propus la consultari liderului PSD, Victor Ponta, sa fie premier, dar ca acesta nu a raspuns. "I-am propus lui Victor Ponta functia de prim-ministru", a declarat liderul de la Cotroceni, referindu-se la consultarile din 6 februarie 2012.

Basescu: I-am propus lui Victor Ponta sa fie premier, dar nu a raspuns

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca a considerat aceasta propunere drept "o gluma" si "o bascalie". "Facea bascalie la intalnirea cu noi si spunea ca 'nu este exclus, pentru ca domnul Ponta are si echipa'", a afirmat liderul social democrat.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca declaratiile facute de presedintele Traian Basescu reprezinta "glume de carciuma".

Prigoana, pliciul si intelectualii din PDL

Nu in ultimul rand, in sanul PDL au existat discutii in legatura cu candidatul partidului pentru primaria Capitalei, care s-au invartit in jurul deputatului PDL Silviu Prigoana si al "intelectualilor" democrat liberali.

Paleologu: Nu l-am atacat pe Prigoana, probabil are ceva impotriva intelectualilor

Deputatul PDL Silviu Prigoana a declarat, pe 21 martie, ca nu mai candideaza din partea PDL la alegerile pentru Bucuresti, fiind nemultumit ca "greii partidului" Teodor Baconschi, Cristian Preda si Theodor Paleologu nu il considera "suficient de intelectual" ca sa reprezinte partidul.

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a precizat, insa, ca nu l-a atacat niciodata pe Silviu Prigoana.

"Eu nu l-am atacat niciodata pe domnul Prigoana. Dimpotriva, dansul cand eu eram ministru imi cerea mereu demisia din motive doar de el stiute, iar eu nu am replicat si nu l-am atacat. Eu, dimpotriva, am primit cu zambetul pe buze criticile nedrepte din partea lui", a declarat Paleologu.

Memorabila ramane insa postarea de pe Facebook a acestuia, in care spune ca pliciul, cu care Silviu Prigoana o fugarea pe sotia sa, Adriana Bahmuteanu, denota barbatie.

"E foarte amuzant: Prigoana vrea acum sa fim dati afara din partid. Pentru ce? Pentru crima de lez-Prigoana? S-o fi nascut jignit, pentru ca eu nici nu i-am mentionat numele in interviul de la RFI care inteleg ca l-a scos din sarite. E drept, am evocat faimosul plici, dar nu vad de ce s-a suparat. Credeam ca e un element de brand personal de care este mandru. Pliciul denota barbatie, autoritate, pasiune", scrie pe Facebook, Theodor Paleologu.

Silviu Prigoana a explicat, la un moment in care se credea ca nu va candida la primaria generala a Bucurestiului din partea PDL, ca se face "palid".

"Dansii se exprimau in spatiul public in loc sa ma ia in camera si sa-mi spuna 'iti pute gura, spala-te pe dinti'. Ei ma fac 'palid' in spatiul public, eu am lasat pe altii mai imbujorati sa candideze", s-a referit deputatul PDL la colegii sai de partid.

El a sustinut ca nu este impotriva intelectualilor, ci a colegilor din partid care se pretind intelectuali si care au fost propulsati in functii importante fara sa munceasca pentru partid, ci doar pentru ca au avut limba "lata si catifelata".

Ziare.com va invita, la inceput de aprilie, la o dezbatere pe tema celor mai amuzante, ciudate sau nepotrivite momente de pe scena politicii romanesti, in primele trei luni din anul 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Oana Mizil idila Marian Vanghelie, #Iulian Urban demisie viermi, #Victor Ponta nominalizare premier, #Silviu Prigoana intelectuali PDL , #parlamentari