Un deputat PNL vrea sa-si puna cortul in Parlament si ameninta cu greva foamei. UPDATE Dragnea: Somn usor!

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 14:54
5850 citiri
Un deputat PNL vrea sa-si puna cortul in Parlament si ameninta cu greva foamei. UPDATE Dragnea: Somn usor!
Foto: Facebook/Florin Roman

Deputatul PNL Florin Roman a anuntat ca a depus o solicitare catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, pentru a putea amplasa, in fata biroului lui Liviu Dragnea, din cladirea Parlamentului, un cort si o saltea, in semn de protest pentru ca proiectele propuse de administratia locala din Alba Iulia pentru Centenarul Marii Uniri nu sunt finantate, fiind astfel ignorate de Guvern.

"Am depus o solicitare la inceputul sesiunii, la 1 septembrie. Inteleg pe surse neoficiale ca nu se doreste amplasarea acestui cort. Indiferent de raspunsul pe care il voi primi, imi voi duce demersul pana la capat. Daca nu mi se permite cortul, voi sta eu pe un scaun (in fata biroului - n. red.).

Ii reamintesc lui Liviu Dragnea ca nu are ce sa faca. E un abuz (daca nu mi se permite - n. red.), e locul meu de munca", a declarat deputatul.

"Luni, de la ora 09:00, daca nu apare niciun semn clar de finantare, voi intra in aceasta forma de protest extrem, protest anuntat in 1 mai, cand am intrat in greva japoneza", a mai spus Florin Roman. Deputatul a anuntat ca, cu sau fara cort si saltea in fata biroului lui Dragnea, el va intra in greva foamei.

Din punctul sau de vedere, nici macar nu e vorba de un protest extrem: "Ar fi fost un gest extrem, daca as fi facut asta de pe o zi pe alta".

Deputatul a mai declarat la Antena 3 ca a ridicat problema finantarii proiectelor propuse de administratia locala din Alba Iulia pentru Centenarul Marii Uniri in nenumarate intalniri politice. Acesta sustine ca a ajuns pana la Ministerul Culturii si ca a "epuizat toate caile de dialog". Acesta ii numeste pe cei care ii ignora solicitarile niste "tradatori de neam si tara".

"Voi ramane in Parlament. Ma gandesc ca un scaun pot tine in fata biroului lui Liviu Dragnea si va fi o reintalnire placuta intre mine si el in fiecare zi", a mai spus Florin Roman.

UPDATE 14:54 - Presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea i-a raspuns sarcastic lui Florin Roman: "Somn usor!".

Dragnea sustine ca monumentul va primi finantare si ca acest fapt este cunoscut de mai mult timp, asa ca l-a ironizat pe deputat ca vrea sa oficializeze "dormitul" in Parlament.

"In legatura cu monumentul respectiv, e luata de mai mult timp decizia de a fi finantat si se va finanta, indiferent unde doarme domnul deputat. Pentru anul viitor va fi prinsa la finantare. Eu va spun, sunt unii care dorm si-n scaun, faptul ca cineva doreste sa i se aranjeze si un pat nu are nicio legatura cu monumentul", a comentat Dragnea.

Deputatul il ameninta pe Dragnea ca "mai multi patrioti" vor sa i se alature

In august, cand anunta ca intentioneaza amplasarea cortului in Parlament, deputatul afirma ca exista mai multi "patrioti" care doresc sa i se alature: "Voi protesta in Parlament, in mod civilizat, iar in masura in care voi putea fizic, voi participa la lucrarile Parlamentului.

Protestul va fi unul la vedere, transparent, onest. Am fost contactat de mai multi patrioti care doresc sa se alature protestului. Este o decizie care apartine fiecaruia. Sa speram ca bunul Dumnezeu va da mintea cea de pe urma decidentilor!", a explicat atunci Florin Roman.

Deputatul a explicat atunci ca proiectele importante care ar trebui sa se faca in Alba Iulia pentru Centenarul Marii Uniri treneaza si nu sunt finantate de Guvern.

"Din pacate, lucrurile treneaza: Monumentul Unirii este incert, cladirile istorice sunt nefinantate, cu exceptia Salii Unirii (prinsa pe PNDL pe vremea tehnocratilor), nu exista un calendar oficial de evenimente, pentru ca ministrul Lucian Romascanu urmareste incredintari directe si intarzie punerea la dispozitie a proiectelor depuse, nu avem buget, practic, nu avem nimic, decat vorbe si promisiuni.

In schimb, ne jucam de-a logo si tiparim promotionale! Cel mai grav lucru este insa tentativa de rescriere a istoriei nationale, de catre un guvern anti-romanesc, prin incercarea de a pune Alba Iulia, Capitala Marii Uniri, intr-un rol decorativ.

Epicentrul evenimentelor este mutat spre Bucuresti! In timp ce Alba Iulia este abandonata de Guvern, Vrancea lui Oprisan primeste 4,5 milioane de euro prin HG! De 27 de ani, 1 Decembrie este sarbatorita, in principal, la Alba Iulia, un lucru normal. 1 Decembrie nu este doar sarbatoarea nationala a celor din Alba Iulia, este sarbatoarea romanilor de pretutindeni", a mai spus Florin Roman.

De ce primeste Vrancea bani

Ziare.com a cerut un punct de vedere Ministerului Culturii, referitor la finantarea primita de Vrancea.

"In ceea ce priveste judetul Vrancea, prin HG nr. 472/2017 s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017 cu suma de 19.361 mii lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2017, si alocarea acesteia in vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea evenimentului 'Centenarul Primului Razboi Mondial - Vrancea eroica - Anul Marasti, Marasesti, Oituz'.

Astfel, dupa cum puteti observa, in cazul judetului Vrancea este vorba despre o situatie punctuala, referitoare la aniversarea a 100 de ani de la bataliile de la Marasti, Marasesti si Oituz, si nu despre Centenarul Marii Uniri de la 1918, pe care il celebram la anul", se arata in raspunsul Ministerului Culturii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Florin Roman protest Parlament, #protest cort saltea Parlament, #protest birou Dragnea centenar, #deputat PNL protest centenar Alba Iulia , #parlamentari