Cum ii vad bucurestenii pe parlamentarii care ii reprezinta - concluzii surprinzatoare

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 22:45
6066 citiri
Cum ii vad bucurestenii pe parlamentarii care ii reprezinta - concluzii surprinzatoare

Bucurestiul a fost cotat ca avand cel mai greu de castigat colegii, asa ca este interesant de vazut ce imagine mai au parlamentarii bucuresteni, dupa mai mult de trei ani de mandat.

Deocamdata, niciunul dintre parlamentarii bucuresteni nu beneficiaza de increderea locuitorilor Capitalei, intr-o proportie majoritara, se arata intr-o analiza a Institutului GeoPOL, remisa Ziare.com.

Toti acesti politicieni au sub 50% nivel de incredere, iar cei care se bucura de cele mai mari procente de incredere, in randul populatiei, sunt Cristian Topescu (40%), Crin Antonescu (39%) si Ecaterina Andronescu (32%).

Un fapt interesant este reprezentat de un grup de trei parlamentari, pe care aproximativ 40% dintre bucuresteni nu-i cunosc, cu toate ca ei apar deseori in presa. Acestia sunt Oana Mizil, Alina Gorghiu si Georgian Pop.

Ecaterina Andronescu

In Ecaterina Andronescu investesc incredere indeosebi bucurestenii de 61 de ani si peste, cu studii superioare si cu venituri peste medie. Mai putin increzatori sunt locuitorii cu varsta intre 18-30 de ani si cu studii gimnaziale.

Crin Antonescu

Dispusi sa-i acorde incredere lui Crin Antonescu sunt mai ales bucurestenii cu varsta de 61 de ani si peste, cu studii superioare si cu venituri peste medie. Cea mai redusa audienta o are Crin Antonescu in randul votantilor cu studii gimnaziale.

Sulfina Barbu

Este investita cu incredere de bucurestenii cu varsta cuprinsa intre 31-60 ani, cu studii superioare si cu venituri peste medie. Are priza mai redusa la bucurestenii cu studii gimnaziale.

Anca Boagiu

Bucurestenii cu varsta cuprinsa intre 31-60 de ani, cu studii superioare si cu venituri peste medie sunt cei mai dispusi sa o crediteze pe Anca Boagiu. E mai putin apreciata de locuitorii Capitalei care au studii gimnaziale si venituri sub medie.

Vasile Blaga

Investesc incredere in Vasile Blaga indeosebi bucurestenii cu varsta cuprinsa intre 31-60 ani, cu studii superioare si cu venituri peste medie.

Cristian Diaconescu

Bucuresteanul dispus sa-i acorde incredere lui Cristian Diaconescu are 61 de ani si peste, studii superioare si venituri peste medie. De remarcat lipsa de notorietate a lui Cristian Diaconescu pentru 12% dintre respondenti, care declara ca nu-l cunosc.

Alina Gorghiu

Bucuresteanul dispus sa-i acorde incredere Alinei Gorghiu are intre 18-30 de ani, studii superioare si venituri peste medie. Mai putin dispus sa o crediteze pe Alina Gorghiu este bucuresteanul cu studii gimnaziale. De precizat faptul ca 41% dintre respondenti nu o cunosc.

Oana Mizil

In Oana Mizil ar investi incredere mai ales bucuresteanul cu varsta intre 31-60 de ani, cu studii gimnaziale si secundare.

Ludovic Orban

Investesc incredere in Ludovic Orban mai ales bucurestenii de sex masculin, cu studii superioare si cu venituri peste medie. 11% dintre respondenti declara ca nu-l cunosc pe Ludovic Orban.

Theodor Paleologu

Este creditat mai ales de bucurestenii cu varsta cuprinsa intre 31-60 ani, care au studii superioare si venituri peste medie. Si mai putin de locuitorii Capitalei cu varsta intre 18-30 ani.

Georgian Pop

El primeste increderea bucurestenilor cu varsta intre 31-60 ani, cu studii gimnaziale si cu venituri sub medie. De subliniat faptul ca 44% dintre respondenti au declarat ca nu il cunosc.

Silviu Prigoana

Indeosebi bucurestenii cu varsta intre 31-60 ani si cu studii gimnaziale investesc incredere in Silviu Prigoana. Cei care il crediteaza mai putin pe Silviu Prigoana sunt tinerii si locuitorii Capitalei cu studii superioare.

Cristian Topescu

Bucuresteanul care ii acorda incredere lui Cristian Topescu are varsta de 61 de ani si peste, studii gimnaziale si venituri sub medie. Cristian Topescu are priza mai redusa la bucuresteanul tanar, cu varsta intre 18-30 de ani.

Elena Udrea

Elena Udrea beneficiaza cu predilectie de increderea bucurestenilor cu varsta cuprinsa intre 31-60 de ani si cu studii gimnaziale.

Dan Voiculescu

Dan Voiculescu este alimentat cu incredere de bucuresteanul cu varsta cuprinsa intre 18-30 de ani, cu studii medii si superioare si care obtine venituri peste medie.

Asadar, nu exista deocamdata favoriti certi in alegerile pentru locurile de senator si de deputat de Bucuresti.

Raportul GeoPOL a fost redactat pe baza cercetarilor cantitative si calitative ale inceputului de an electoral si isi propune interpretarea datelor curente al competitiei electorale la nivel de municipiu.

Concluziile au fost redactate pe baza masurarilor si cercetarilor efectuate de catre expertii institutelor CURS, respectiv GeoPOL. Intregul raport poate fi vizualizat aici:

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#parlamentari Bucuresti, #parlamentari bucuresteni, #imagine parlamentari bucuresteni, #Elena Udrea , #parlamentari