Cum se compromite o tara: indolenta Puterii si abulia Opozitiei (Opinii)

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 08:57
5798 citiri
Cum se compromite o tara: indolenta Puterii si abulia Opozitiei (Opinii)
Foto: desenelecopilariei.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, informeaza cetatenii, cu aparenta calmitate in voce, parca prezentand la radio o banala stire despre cotele apelor Dunarii, ca a programat, pentru saptamana viitoare, la Bruxelles, o intalnire cu Thorbjorn Jagland, secretarul Ggneral al Consiliului Europei, pentru a-i explica despre chestiunea super-imunitatii cu care onor parlamentarii nostri s-au protejat de eventuale surprize in relatia cu Justitia, prin adoptarea Statutului deputatilor si senatorilor.

Un optimism demn de o cauza mai nobila inunda declaratiile domnului Zgonea care ne asigura ca l-a informat pe reprezentantul Consiliului Europei ca "tot ceea ce scrie in textul Statutului inseamna inchiderea unor recomandari negative in MCV si pastrarea recomandarilor de la Comisia de la Venetia."

Nu intentionez a face o noua analiza a prevederilor teribil de controversate si foarte favorabile "puscariabililor" pe care le cuprinde noul Statut al parlamentarilor romani.

Eu ma intreb despre alte chestiuni: de ce era asa de important pentru tara, ca parlamentarii sa adopte urgent un nou Statut? Cumva aceste noi privilegii ale "alesilor" vor avea efecte pozitive si imediate asupra starii economice a tarii? Iesim din foame cu Statutul asta?

Ne ajuta la vindecarea ranilor facute in timpul evenimentelor politice din 2012, in relatia Romaniei cu Uniunea Europeana? Au devenit parlamentarii "mai curati", vorba reclamei la detergent?

In contextul in care Guvernul USL, condus de Victor Ponta, face eforturi tot mai mari pentru a respecta macar un minim din promisiunile facute electoratului in timpul alegerilor, colegii senatori si deputati ai premierului, care formeaza majoritatea parlamentara a USL, se lafaie sub umbrela noului Statut.

Unii dintre ei, mai cu tupeu si cu dosare penale in cercetare, incep deja sa ranjeasca cu semintele nesimtirii intre dinti si sa scuipe cojile indolentei in capul lui madam Justitia, care nici ea nu se simte prea bine, ca de la o vreme, sta cu poalele ridicate in cap si in scandal prin CSM.

Poporul, ca poporul, zic unii, nu are minte prea multa, dar are instinct. Ce sa inteleaga alegatorul roman din scandalul noului Statut al parlamentarilor? Doar atat: astia isi trag spuza pe turta lor, se gandesc doar la interesele lor, nu-i doare de noi, toti sunt la fel!

In vreme ce Puterea este tot mai grav afectata de indolenta din Parlament si incompetenta la guvernare, Opozitia cauta batrani, sa-si cumpere. De fapt, il cauta pe Basescu, pe care "ma cherie" Elena Udrea - aceasta eleganta amazoana a arogantei si esecului lamentabil al PDL la final de guvernare - si unii colegi din partid il considera "mana forte, liderul care stie sa ridice un partid care se afla in Opozitie".

Basescu, in stilul sau inconfundabil, a ras la auzul acestei dorinte cu vagi conotatii lubrice, de a pune mana forte pe partid, ca sa-l ridice (sic!) si a raspuns sec: "Cand nu gasesc o solutie, se gandesc tot la batranul Basescu. Au generatia noua!"

Haosul care a cuprins PDL, atat la nivel central, cat mai ales in filiale, se aseamana tot mai mult cu o coliva uitata in ploaie, la margine de groapa. "Batranul" Basescu nu-si doreste sa fie bomboana de deasupra si bine face!

Aceasta fiind situatia, Romania ramane, deocamdata, compromisa, sedusa si un pic violentata de cei mai putin iubiti fii ai sai, politicienii, aceste rebuturi ale falsei democratii romanesti post-decembriste care incearca cu disperare, prin actiuni idioate, asa cum este adoptarea noului Statut al parlamentarilor, sa transforme societatea noastra intr-o ferma a animalelor, unde "toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat altele!"

Noi negocieri pentru formarea guvernului: PSD, PNL, USR și UDMR au decis reducerea numărului de ministere și de secretari de stat SURSE
Noi negocieri pentru formarea guvernului: PSD, PNL, USR și UDMR au decis reducerea numărului de ministere și de secretari de stat SURSE
Partidele proeuropene, PSD, PNL, USR și UDMR au convenit, în urma discuțiilor purtate miercuri, 11 decembrie, ca noul Guvern să fie redus de la 18 la cel mult 16 ministere, potrivit surselor...
Academia Română, apel la echilibru și stabilitate: „Compromiterea statutului de ţară democratică e o insultă la adresa luptei înaintaşilor noştri pentru libertate”
Academia Română, apel la echilibru și stabilitate: „Compromiterea statutului de ţară democratică e o insultă la adresa luptei înaintaşilor noştri pentru libertate”
Academia Română salută deciziile recente luate de importante instituţii ale statului român, legitime şi oportune, în faţa ameninţărilor reale, deosebit de periculoase la adresa...
#Zgonea intalnire Bruxelles, #Ponta promisiuni electorale , #parlamentari
  1. Noi negocieri pentru formarea guvernului: PSD, PNL, USR și UDMR au decis reducerea numărului de ministere și de secretari de stat SURSE
  2. Academia Română, apel la echilibru și stabilitate: „Compromiterea statutului de ţară democratică e o insultă la adresa luptei înaintaşilor noştri pentru libertate”
  3. Clotilde Armand a pierdut definitiv procesul împotriva ANI și ar putea rămâne și fără locul din Senat. "Justiția lui Ciolacu funcționează"
  4. Instanța supremă a respins contestația lui George Simion împotriva deciziei CCR de anulare a alegerilor prezidențiale
  5. Noul Parlament, convocat pe 20 decembrie la ora 14.00 de președintele Klaus Iohannis
  6. Pîrvulescu face portretul viitorului șef de stat. "Un preşedinte fără experienţă politică ar fi doar un notar la Palatul Cotroceni"
  7. Reacția rectorului UBB la zvonurile despre o candidatură la Cotroceni: "Angajamentele mele pentru România euroatlantică nu au fost pentru asta"
  8. Condițiile puse de USR pentru a intra la guvernare: reducerea cheltuielilor, reformă administrativă și a serviciilor
  9. Călin Georgescu ar fi fost filat ani la rând, din rațiuni necunoscute, susține un jurnalist: ”Ar putea fi chiar o bătălie a serviciilor secrete”
  10. "Oameni. Nu partide". Fostul șef SRI vorbește despre importanța alegerii unui tandem președinte-premier înainte de prezidențiale